Streamingnyt

Kamikaze – første danske HBO originalserie

Den første danske HBO Europe-originalserie, Kamikaze, har fået grønt lys. Serien er skrevet af Johanne Algren og instrueret af Annette K. Olesen.

Kamikaze beskrives som en stærk og underfundigt humoristisk ny dramaserie baseret på Erlend Loes roman, Muleum. Kernen i fortællingen er den 18-årige, fandenivoldske, hypnotisk charmerende hovedkarakter, Julie, og hendes eksistentielle kamp tilbage til livet efter at have mistet alt.

Kort tid efter sin 18-års fødselsdag modtager Julie en SMS fra sin far. Sekunder senere bliver hendes forældre og bror dræbt i et flystyrt i Uganda. Hun er efterladt alene i et kæmpe palæ med to dyre biler i garagen og har i princippet alt det, andre kun drømmer om: ungdom, skønhed og penge – masser af penge.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kamikaze er produceret af Ditte Milsted fra produktionsselskabet Profile Pictures. Seriens otte episoder er skrevet af forfatter og manuskriptforfatter, Johanne Algren, og samtlige afsnit instrueres af den garvede film- og serieinstruktør, Annette K. Olesen (Små ulykker, Borgen, Bankerot).

Kamikaze har modtaget støtte fra Public Service Puljen til både udvikling og produktion.

Optagelserne til Kamikaze starter i januar 2020 og der optages 8 episoder.

Producer, Ditte Milsted, siger:
Kamikaze er en vild, edgy og overraskende fortælling om en ung kvinde, der grundet sine vanvittige omstændigheder vælger at tage et kvantespring ud i livet. Det føles helt rigtigt at producere serien i samarbejde med HBO Nordic, og vi tror på, at Kamikaze både vil udfordre og underholde sit publikum.

Hanne Palmquist, Commissioning Editor and VP Original Programming, HBO Nordic, siger:
Hvor de fleste nordiske serier for unge voksne kredser om skolen og vennerne i nærområdet, vender Kamikaze trodsigt hjemmebanen ryggen og tager dig med på en tour de force ud i verden; Seoul, Mexico, London, Sahara. Johanne Algren har skrevet en hæsblæsende og rørende serie, Annette K. Olesen instruerer og Ditte Milsted, Profile Pictures, producerer. Vi er meget glade for, at Public Service Puljen har valgt at støtte projektet så substantielt. HBO Nordics første danske serie får derved et mesterligt take off.

Seriens instruktør, Annette K. Olesen, siger:
Jeg læste Erlend Loes roman på et fly hjem fra Italien i 2009 og mærkede med det samme, at den indeholdt en fantastisk visuel fortælling med en gal, vild, vred og humoristisk energi. Det, der er særligt ved Kamikaze, er kombinationen af en universel fornemmelse af afgrundsdyb meningsløshed, den klassiske coming-of-age fortælling og en knastør, skarp og livsbekræftende humor.

Manuskriptforfatter, Johanne Algren, siger:
Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre historie at fortælle et publikum i disse år. Det unge menneske, der har alt og intet på samme tid. Som ser meningsløsheden og rejser igennem det hele og ender med at mærke livet, ikke udefra, men indefra. Jeg tror, det er sjældent, at man føler sig så tilknyttet, forbundet og dybt rørt af et materiale, der ikke oprindeligt er ens eget. Jeg er derfor meget taknemmelig over, at projektet Kamikaze landede på mit skrivebord.

Kilde: HBO Nordic presse

Læs også


I samme kategori

Back to top button