TV-Nyt

Juleshows på DR kanalerne i december

Første søndag i advent markeres ved, at DRs egne kor sammen med korsangere fra hele landet synger julen ind live fra DR Koncertsalen. Ligeledes markeres fællesskabet mellem Danmark og Grønland, når DR for 85. gang sender ’Julehilsen til Grønland’.

’DR’s Store Juleshow’ er også atter på programmet, hvor kendte artister underholder med kendte julesange. I juledagene sendes ’DR Pigekorets jul’ og ’Året der gik’, med besøg af en række danskere, der har sat sit præg på år 2017, og på årets sidste dag spiller DR Symfoniorkestret op til ‘Nytårsgalla’ i DR Koncerthuset.

Få det fulde overblik her:

‘Danmark synger julen ind’ – DR K – søndag 3. december klokken 20.00

Traditionen tro synger DR og nogle af landets bedste kor julen ind og drysser julestemning over hele landet live fra DR Koncerthuset. Her står dirigent og vært Phillip Faber i spidsen for DR Koncertkoret, DR Børnekoret og amatørkorsangere fra hele landet, når de største julesange skal foldes flerstemmigt ud. Derudover vil sangerne Dorthe Gerlach og Nikolaj Nørlund hver synge deres egen julesang og overraske med en duet, ligesom vi hører og ser julepostkort fra kor i alle aldre rundt omkring i landet. Forvent de største danske julesange og små julede overraskelser alt sammen serveret som en fin og flerstemmig adventsgave, det bestemt er tilladt at synge med på.

‘DR’s Store Juleshow’ – DR1 – lørdag den 16. december klokken 20.00

Jacob Riising og Annette Heick byder velkommen til årets juleshow, hvor de får besøg af kendte danske artister, der har markeret sig gennem året. Navne som Søs Fenger, Thøger Dixgaard, Joey Moe, Stine Bramsen, Humørekspressen samt DR Symfoniorkestret og DR Juniorkoret underholder med julesange i nye og poppede klæder. Sverige og Island sender også programmet og er repræsenteret med Högni, Albin Lee Meldau og Miriam Bryant. Aftenen står desuden i julemindernes tegn og seerne inviteres blandt andet tilbage til 80’erne. For var julen federe før i tiden? Sneede det mere i ’gamle dage’ og var julekalenderne mere originale?

‘Julehilsen til Grønland’ – DR1 – søndag den 17. december klokken 20.00

I år er det 85 år siden DR for første gang sendte ’Julehilsen til Grønland’. I år fejrer vi fællesskabet mellem danskere og grønlændere, fællesskabet med naturen og fællesskabet i musikken. På scenen står Nive and the Deer Children, Da Bartali Crew, strygere fra Aalborg Symfoniorkester og det grønlandske kor Ikinngutigiit. Værterne er Maria Motzfeldt og Timm Vladimir.

‘DR Pigekorets jul’– DR K – 1. juledag den 25. december klokken 20.00

Julekoncerterne har været årets højdepunkt for DR Pigekoret lige siden koret blev stiftet i 1938. Hvert år træder koret ind i juletraditionerne med lige stor nysgerrighed og kærlighed til de gamle julesange og traditioner. Koncertsalen forvandles igen i år til et fortryllet og smukt julelandskab, hvor tonerne af jul klinger på tværs af alle tider og aldre. DR Pigekoret, DR Korskolen og en række musikere medvirker. Phillip Faber, Susanne Wendt og Clara Smedegaard dirigerer.

Koncerten sendes desuden live på P2 den 18. december klokken 18.30 og juleaftensdag klokken 16.03. 1. juledag sendes en times uddrag fra koncerten klokken 13.00 på P5.

‘Året der gik’ – DR1 – 2. juledag den 26. december klokken 20.00

Stephanie Surrugue og Kåre Quist byder velkommen indenfor til DRs store gallashow ‘Året der gik’ i DR Koncerthuset med alt det bedste fra 2017. Glæd dig blandt andet til at opleve Alex Vargas, Benal, Medina og Humørekspressen, når de i selskab med årets mest markante personligheder fra 2017 sætter punktum for året med deres største hits, der lige præcis er lyden af 2017. Der er lagt op til et brag af en aften!

‘Nytårsgalla’– DR K – 31. december klokken 20.00

DR Symfoniorkestret spiller på årets sidste dag op til den stemningsfulde og traditionsrige Nytårsgalla i DR Koncerthuset. Det er 7. år i træk, at der er klassisk Nytårsgalla i Koncerthuset, og denne gang byder DR Symfoniorkestret på et musikalsk festfyrværkeri med klassikere af Rossini, Brahms og Strauss. Dirigenten ved koncerten er den kun 27-årige Lorenzo Viotti fra Schweiz, der har etableret sig som en af Europas mest lovende unge dirigenter. Da han sidste år besøgte DR Symfoniorkestret, var der stor begejstring hos både publikum og anmeldere. Så fyld glasset med champagne og skål med os, når orkestret lader proppen skyde af til Champagnegaloppen.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button