TV-Nyt

Julekalendere 2017 på TV 2 og DR kanalerne

Julekalenderne er mange på både DR og TV 2’s kanaler. Der er traditionen tro både nyt og gammelt på programmet, når vi tæller fra 1 til 24 i december.

Som tidligere så skiftes TV 2 og DR med at sende ny-producerede julekalendere i prime time, og i år er det TV 2, der har den store nye kalender. DR genudsender dog faktisk ikke, men har taget en norsk julekalender og sat danske stemmer på, derudover har de også nye kalendere på både Ultra og Ramasjang samt en adventskalender på DR2. Så der bliver nok at underholde sig med for både store og små i løbet af december.

Du kan få overblikket herunder over julekalendere på TV 2 og DR kanalerne herunder.

Julekalendere 2017 på TV 2 kanalerne

Tinkas juleeventyr TV2

Tinkas Juleeventyr

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!

Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Tinkas Juleeventyr sendes på TV 2 hver dag fra 1. december kl. 20:00

Alletiders Nisse

Alletiders nisse tv2
Foto: Søren Hartvig/TV 2

Der er gensyn med Pyrus, von Gyldengrød, Kandis, Bertramsen, Josefine osv. når TV 2 genudsender Allertiders Nisse som eftermiddagskalender.

Se Alletiders Nisse på TV 2 fra 1. december kl. 16:15

The Julekalender

The Julekalender TV 2 Charlie
Foto: Steen Linde/TV 2

Kan du ikke få nok at De Nattergales julekalender, så skal du skifte over på TV 2 Charlie hver aften i december. Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen, is nemlig toback på TV 2. Og hver dag indtil jul’awten vil de tage seerne med til et jysk-engelsk univers of nissers and kartoffelmakers.

The Julekalender fra 1. december kl. 20:25 på TV 2 Charlie

Julekalendere på DR kanalerne

Ramajetternes Jul Optagelser
Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Ramajetternes Jul

Ramajetternes jul er den første egenproducerede julekalender fra DR Ramasjang.

Den første december mellemlander julemandens computer i Ramasjangs lufthavn. Den indeholder alle børns julegaveønsker og adresser, og uden den kan julemanden ikke dele gaver ud.

Derfor er det ekstra slemt, at computeren bliver stjålet i lufthavnen. Den SKAL findes igen. Jagten på computeren sender vennerne rundt i verden, mens flere mystiske ting sker i lufthavnen.

– Vi har valgt Ramajetterne som univers, fordi det både er et univers, som børnene kender og elsker, men det er også et univers, hvor der er masser af sjov, spænding og ikke mindst musik. Alt det, som en god julekalender skal have, fortæller Pelle Møller, redaktør på DR Ramasjang.

’Ramajetternes Jul’ – DR Ramasjang – hver dag klokken 17.00 fra 1. december

klassens jul dr ultra
Foto: STV Production A/S

Klassens Jul

Det er jul for alle danske børn, og derfor også for børnene i fiktionsserien ”Klassen”. Frederik er blevet rigtig gode venner med sin klassekammerat Josefine, og de kan ikke undvære hinanden. Han finder dog ud af Josefines mor har besluttet, at hun måske skal flytte til en ny by og gå på en ny skole, da hun (Josefines mor) mener, at klassen har for mange problemer, og Frederik står nu over for at miste hende.

Frederiks julemission bliver, at få klassen til at have det godt igen – få sammenholdet tilbage ved hjælp at julens mange fortrinligheder, så Josefine ikke skifter skole. Han iværksætter en ganske særlig, men også særdeles umulig juleplan til formålet, men bliver i løbet af december udsat for en tiltagende ondskabsfuld og mystisk digital plageånd, som bliver fortsat grovere i sit forsøg på at splitte ’Klassen’ ad.

Hvem er det, der forsøger at samle ’Klassen’, og hvem arbejder for at splitte den ad?

Klassens Jul på DR Ultra fra 1. december første gang 07:05

snefald julekalender dr1Snefald

Den norske julekalender med originaltitlen ’Snøfall’ handler om den forældreløse Selma på ni år. Hun mistede sine forældre i en ulykke, da hun var tre år gammel, og Selma blev sammen med hunden Casper midlertidigt placeret hos den strenge nabodame Ruth. Nu er Selma ni år gammel og hun bor fortsat hos Ruth. Selma drømmer om at få sin egen familie og skriver et brev til julemanden. På magisk vis havner brevet i landsbyen Snefald, som ligger i en anden dimension. Efter et skænderi med Ruth havner Selma selv i Snefald og her begynder hendes livs eventyr med magi, overraskelser og farer. I Snefald møder Selma blandt andet børnene Pil og Frida, og senere børnenes bedste ven Julius, som er selveste julemanden.

Flere af hovedpersonerne i Snefald går igennem en udvikling og julekalenderen handler om at finde ud af hvem der betyder noget for en i medgang og modgang. Desuden handler den om at være sig selv og kæmpe for det, man tror på. Julekalenderen byder på mystik, magi, humor og masser julestemning og har børn i de bærende roller.

Danske stemmer bl.a.: Mikkel Boe Følsgaard, Louise Fribo, Jens Zacho Boye, Emil Egedal Kristensen, Isabella Kjær-Westermann, Sander Bøgvad Mikkelsen og Rebecca Guld.

Snefald første gang på DR1 1. december kl, 19:30

Labans Jul

Labans Jul er en adventskalender på DR2 der stiller spørgsmålet hvordan overlever en gammel centernisse kampen mod den nye hotte Youtube-nisse?

Carsten er en af dem, der lever og ånder for decembermåned. Han er centernissen Laban i Rødovre Centrum, der hver dag giver shows på den store scene for alle børnene.

Men noget er ikke helt som det plejer. Carsten får nemlig at vide, at han i år skal dele scenen med den unge Youtube-stjernenisse Abel. Kan Carsten klare udfordringen?

Labans Jul har premiere på DR 2 søndag den 3. december klokken 21:00

Store Nørdernes julekalender

Nørderne, Kåre og Emil, er sammen med resten af Ultra-holdet klar til at gøre denne jul til den vildeste nogensinde. I dag skyder Nørderne december i gang med et nisselandskab – på den seje måde. Togvognen er pyntet op, og den store kasse med krudt, konfekt og kemikalier er fundet frem. I løbet af hele december måned bliver julen vendt på hovedet med skøre eksperimenter og vanvittige byggeprojekter. Og så bliver der konkurreret om at få den perfekte juleaften

Store Nørdernes julekalender på DR Ultra fra 1. december 08:45

Bubbers Juleshow

Bubber skal lave et stort juleshow, på Costa Del Sol i Spanien, den 24. december, men arrangøren forlanger, at Bubber finder en medvært til showet. Det viser sig at være sværere, end man lige skulle tro, og inden længe har Bubber rodet sig ud i en herrens masse ballade. Får han mon styr på det hele inden juleaften? Og kommer julen nogensinde til Costa Del Sol?

Bubbers Juleshow på DR Ultra fra 1. december kl. 13:25

Nissernes Ø

På Ramasjang kan man også få et gensyn med Nissernes Ø.

Nissernes Ø Fra 1. december kl. 17:20 på Ramasjang

I samme kategori

Back to top button