Julekalender på TV 2 Ludvig og Julemanden

| onsdag 16. nov, 2011 20:30 | 1 kommentar

Tag med på juleeventyr med den sjoveste julemand og den dejligste familien Glad, når TV 2 torsdag 1. december kl. 20.00 lukker portene op til årets familiejulekalender på TV 2 ”Ludvig og Julemanden”. Det er dansk familiejulehygge krydret med magi, humor og spænding.

Julekalender på TV 2 Ludvig og Julemanden

Lars Hjortshøj som julemanden i årets familiejulekalender på TV 2.

11-årige Ludvig flytter sammen med sin fortravlede familie ind på Børglum Kloster 1. december. Ludvigs far, Niels, har arvet klosteret, men ønsker at sælge det, så familien kan flytte videre – Børglum Kloster er nemlig blot et stoppested for den omrejsende familie, der konstant flytter til nye destinationer, og som aldrig har haft et rigtigt hjem.

Ludvig forelsker sig hurtigt i det gamle kloster, der er rig på historie og mystiske hændelser, og han vil gøre alt for, at han og hans familie kan blive boende på Børglum Kloster.

Med skråsikker overbevisning om at klosteret rummer en hemmelig skat, indgår Ludvig en aftale med sin far. Finder han skatten, bliver familien boende på klosteret. Han går straks i gang med metaldetektoren og får mere eller mindre kompetent hjælp af sin ivrige lillebror Rasmus.

Julemanden kommer til Børglum
På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas et stort skænderi med sin kone Julie. Nicholas stiller sig uforstående overfor, at Julie ikke vil afholde en stor julefest i anledningen af hans 500 års jubilæum som julemand.

Nicholas forlader værkstedet og tager kanen til Børglum Kloster, hvor han boede for mange år siden. Her møder han Ludvig, og de to bliver trofaste partnere i jagten på skatten.

Den hemmelige skat
Skatten, som Ludvig og Nicholas jagter, viser sig at være den sagnomspundne Marias Krone. Marias Krone er delt i tre, som hver især besidder en magisk kraft, som henholdsvis giver enorm styrke, gør det muligt at overtage andres kroppe og sidst, men bestemt ikke mindst, at leve for evigt.

I bestræbelserne på at finde skatten får Ludvig også selskab af klassekammeraten Martine, storesøsteren Rebekka og lillebroderen Rasmus.

Spøgelserne
Ludvig og hans allierede er dog ikke alene i jagten på skatten. Børglum Kloster huser også helt andre, hemmelige beboere – nemlig fire spøgelser, som under ledelse af den nederdrægtige og selvoptagede biskop Stygge Krumpen afventer den skæbnesvangre dag, hvor han igen kan blive levende og genvinde magten over Børglum Kloster.

For at dette kan lade sig gøre, skal Stygge Krumpen finde ”Den Udvalgte” – også kendt som ”Børglums Beskytter” – og ved hjælp af Marias Krone overtage dennes krop, men de tre andre spøgelser er splittet i deres loyalitet over for Stygge Krumpen.

Abbedissen Elsebeth er Stygge Krumpens tro følgesvend og yder fuld opbakning, mens den unge afdøde ridder Maximillian og Den Indemurede Pige helst vil vriste sig fri af biskoppen iskolde greb.

Helligånden
Undervejs i historien forelsker Rebekka sig, Nicholas bliver familiens noget kiksede hushjælp, mor Kirsten genfinder sig selv som businessleder, og så får Børglum besøg af selveste Helligånden.

Alt dette er med til at kaste Ludvig og hans allierede ud i et spændende, morsomt og uhyggeligt eventyr i jagten på skatten.

Holdet bag
”Ludvig og Julemanden” er produceret af Deluca Film. Søren Frellesen har instrueret de første tolv afsnit og Tilde Harkamp de sidste tolv. Hovedforfatteren bag ”Ludvig og Julemanden” er den amerikanskfødte Philip LaZebnik, der blandt andet har skrevet manuskripter til store biograffilm som ”Asterix og Vikingerne”, ”Prinsen af Egypten” og ”Tempelriddernes Skat”.

Kendte ansigter
Seerne kan glæde sig til mange kendte ansigter i årets familiejulekalender på TV 2. På listen over skuespillere står blandt andre Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume, Andreas Jessen, Tina Gylling Mortensen og Julie Zangenberg.

I rollen som Ludvig ses 11-årige Thomas Norgreen Nielsen, mens komikeren Lars Hjorthøj spiller selveste Julemanden. 

Kilde: TV 2 presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (1)

  1. Rune Duus siger:

    Socialrealistiske julekalendere er trættende i længden.. Folk vil have jul og nisser.

Skriv et svar