TV-Sport

Jørgen Leth vender tilbage til Tour de France på Discovery+ og Eurosport

Efter flere års fravær er Jørgen Leth nu endelig tilbage for at dække Tour de France og udfolde fortællingen om verdens største cykelløb, når han i år bliver en del af Warner Bros. Discoverys-dækning, som kan ses på discovery+ og Eurosport.

Årets Tour de France bliver som bekendt skudt i gang med en 13 kilometer lang enkeltstart i København den 1. juli. Derefter venter yderligere to etaper i Danmark med mål i henholdsvis Nyborg og Sønderborg. Under de tre etaper i Danmark vil Jørgen Leth være on location som en del af Discoverys studie i de tre målbyer. Her bliver han flankeret af den unge forfatter og cykelentusiast, Bastian Emil Goldschmidt, studievært Simon Egeskov samt cykelekspert og elitechef hos Danmark Cykle Union, Morten Bennekou.

Derudover vil Jørgen Leth også være til stede i studiet under den store holdpræsentation i Tivoli den 29. juni.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Jeg synes selvfølgelig, det er dejligt at være med til at dække Tour de France igen. Det har jeg savnet. Det bliver en helt speciel oplevelse at se feltet rulle igennem Danmark. Det virker stadig nærmest uvirkeligt. Det er også herligt at arbejde med Bastian Emil, fordi vi oplever cykelsporten på samme måde. Sammen føjer vi perspektiver til løbet. Vi forstår løbets mytologi og giver udtryk for de store følelser og storheden i løbet. Det er det, som det handler om fra vores vinkel, siger Jørgen Leth.

Jørgen Leth, som for mange danskere er stemmen af Tour de France, kommer i selskab med Bastian Emil Goldschmidt også til at lave et samtaleprogram i 21 afsnit, hvor Touren og årets etaper er omdrejningspunktet. Der vil udkomme et dugfriskt afsnit forud for hver etape, hvor fascinerende og mytiske fortællinger vil blive foldet ud. De to cykelentusiaster er tidligere blevet sat i stævne og lavede sidste år tv-programmet ”Bastian Emil & Jørgen Leth”.

– Cykelløb er et kæmpe flagskib for os på Warner Bros. Discovery. Vi er den broadcaster, der viser allermest cykling i løbet af året, og vi er sikre på, at det bliver en storslået udgave af Tour de France, når løbet for første gang lægger vejen forbi Danmark. Derfor betyder det også enormt meget, at cykelsportens største stemme bliver en del af vores fremragende setup i år. Jeg har svært ved at forestille mig en Tour-start i Danmark, uden Jørgen Leth skulle spille en aktiv rolle, så selvfølgelig skal han være med. Vi er ekstremt glade og stolte over, at Jørgen Leth vender tilbage til Tour de France for os, hvor vi glæder os til at høre hans fantastiske fortællinger, siger sportschef hos Warner Bros. Discovery, Søren Klæstrup.

Foruden Jørgen Leths tilbagevenden til Tour de France byder Warner Bros. Discoverys dækning vanen tro på et stærkt hold af eksperter. Simon Egeskov er vært i Tour de France-studiet, hvor også Thomas Bay, Jesper Worre, Morten Bennekou, Bastian Emil Goldschmidt og selvfølgelig Jørgen Leth lægger vejen forbi. Anders Mielke er reporter.

Brian Holm passer sit job som sportsdirektør i løbet af de første tre etaper, men vil efterfølgende stå for kommenteringen i selskab med førnævnte Thomas Bay og Jesper Worre. I forbindelse med Touren bliver der også udgivet tre eksklusive discovery+-dokumentarer med Mikkel Honoré, Andreas Kron og Mikkel Bjerg. De kan ses på discovery+ fra uge 26.

Holdpræsentationen onsdag den 29. juni samt alle 21 etaper af Tour de France kan følges på [discovery+] uden afbrydelser og Eurosport fra fredag den 1. juli til søndag den 24. juli.

Kilde: Warner Bros. Discovery presse

I samme kategori

Back to top button