TV-Nyt

Jesper Skibby i doping dokumentar på DR1

jesper skibby doping DR1
Foto: Eyeworks

Jesper Skibbys cykelkarriere var baseret på et massivt dopingmisbrug, og tiden som professionel står tilbage som et mørkt kapitel i hans liv. Selvom det snart er 13 år siden, han stoppede som aktiv rytter, er Skibby stadig plaget af dårlig samvittighed. Han er bekymret for, om han har været med til at udbrede brugen af doping, ikke kun hos elitesportsfolk, men også blandt helt almindelige mennesker. Skibby føler, at det er tid til at give noget tilbage. Derfor vil han nu fortælle sandheden om dopingstoffernes grimme bagside.

På sporet af dopingens bagmænd
I serien sætter Skibby sig for at undersøge stoffernes fysiske og psykiske konsekvenser, og han følger det spor af kriminalitet, som dopingen trækker efter sig. Han tager blandt andet med Antidoping Danmark på kontrol i fitnesscentre, hvor han møder motionister, som bruger doping som en fast del af deres hverdag – velvidende at stofferne kan have dødelige konsekvenser. Han møder en tidligere rocker, som viser, hvordan handlen med doping i Danmark foregår, og hvor let det er at undgå politiets indblanding, da lovgivningen er hullet som en si. Og i forsøget på at finde ud af, hvor stofferne kommer fra, og hvordan de kommer ind i landet, kobler Skibby sig på Told og Skats særlige doping-enhed, som forsøger at dæmme op for indsmuglingen af de ulovlige dopingstoffer.

Skibbys eget misbrug
Undervejs løfter Skibby sløret for, hvordan hans eget dopingmisbrug tog form gennem karrieren, og hvordan misbruget var en fast del af et professionelt cykelhold dengang. Han gennemgår et detaljeret sundhedstjek for at finde ud af, om han har taget skade af sit misbrug. Og han kæmper med moralske kvaler, fordi han ikke har fortalt hele sandheden og afsløret, hvordan dopingmisbruget i 1990’erne var organiseret på de professionelle cykelhold. Skibbys rejse ind i dopingens verden slutter ved dette års Tour de France.

‘Dopingepidemien’ har premiere 5. august kl. 20 på DR1

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button