StreamingnytNet-TV

Jane Fonda og Lily Tomlin i ny Netflix komedieserie

Netflix kommer nu med “Grace og Frankie”, en ny original komedieserie med Jane Fonda og Lily Tomlin, der som long-time rivaler bringes sammen af en temmelig usædvanlig hændelse i deres ægteskabelige forhold.

“Jane Fonda og Lily Tomlin er blandt de sjoveste og mest formidable skuespillerinder nogensinde, og det er et utrolig privilegium, at give dem mulighed for at lave optøjer på Netflix,” fortæller Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer. “Serien, der blev skabt til dem af Marta og Howard, er varm, virkelig sjovt og alt andet end sammenhængende. Vi kan ikke vente.”

“Netflix redefinerer den måde, vi producerer og forbruger tv, og det er et sandt privilegium at arbejde med Ted og hans fantastiske team,” siger David Ellison fra Skydance Productions. “At arbejde med de vidunderligt talentfulde Marta, Jane, Lily, Howard og deres producer Paula Weinstein er en drøm, der går i opfyldelse, og den historie, de har lavet, er både morsom og dybtfølt.”

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Komedien følger Grace (Fonda) og Frankie (Tomlin), i det sidste kapitel af deres liv, men det bliver ikke som forventet. Da deres mænd fortæller, at de er forelsket i hinanden og vil giftes, finder kvinderne deres liv både vendt op og ned, og – til deres forfærdelse – permanent forbundet. Til deres store overraskelse bliver de dog hinandens redning.

Serien fra Skydance Productions byder på en første sæson på 13 episoder af 30 minutter hver. Den er skrevet og skabt af Marta Kauffman , Howard J. Morris og Paula Weinstein  og får premiere næste år. David Ellison fra Skydance, Dana Goldberg og Marcy Ross er executive producerer.

Jane Fonda, der både har vundet to Oscars, en Emmy og været nomineret til en Tony, har været med i HBOs ”The Newsroom” og blev nomineret til en Emmy  for Outstanding Guest Actress in a Drama Series” for sin rolle i showet. Hun har senest optrådt i Lee Daniels’ “The Butler”, og optræder også i “Better Living through Chemistry”.

Oscar-nominerede Lily Tomlin vandt for nylig en Emmy for HBO-filmen “An Aplogy to Elephants”, som hun co-producerede. Tomlin har vundet adskillige andre hædersbevisninger, herunder to Tony Awards, to Peabody Awards, syv Emmy Awards og Mark Twain Prize for American Humor. Sidste år optrådte hun med Tina Fey i filmen “Admission” og kan opleves netop nu på Showtimes “Web Therapy”. Tomlin opfører stadig 30-50 teaterkoncerter over hele USA hvert år.

Marta Kauffman er bedst kendt som skaberen af kæmpesuccesen “Venner”. Serien varede ti sæsoner, blev nomineret til adskillige Golden Globe Awards og vandt en Emmy for Outstanding Comedy Series. Kauffman har også været med til at lave “Dream On” for HBO. Senest har Kauffman lanceret More Horses Productions med Robbie Tollin som virksomhedens Executive Producer og Hannah K-S som kreativ direktør. Kauffman har også skabt Lifetime-filmen “Five” – fem kortfilm om brystkræft, instrueret af Jennifer Aniston, Patty Jenkins, Alicia Keys, Demi Moore og Penelope Spheeris.

Howard J. Morris skriver og producerer for øjeblikket “Sullivan & Son”, med Steve Byrne og Brian Doyle-Murray. Morris skabte også tv-serien “In Case of Emergency” med David Arquette . Tidligere arbejde omfatter “The Starter Wife” og “Home Improvement”, der sikrede ham en Emmy-nominering.

Paula Weinstein producerede filmen “Too Big To Fail”, som blev nomineret til tre Golden Globes, heriblandt for Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television. Derudover har Weinstein produceret filmene “Truman” og “Recount”, der begge vandt en Primetime Emmy for Outstanding Made for Television Movie. Hendes tidligere produktioner omfatter “The Perfect Storm”, “Analyze This”, “Blood Diamond”, “Rumor Has It …”, “The Company Men”, og mange flere. Weinstein producerer netop nu Ron Howard filmen “The Heart of the Sea” samt “This is Where I Leve You” med Jason Bateman, Tina Fey, Jane Fonda og Adam Driver.

I samme kategori

Back to top button