Streamingnyt

Ingen tegn på ændringer – Indholdet på streamingtjenesterne kommer og går

Selv om flere medieselskaber nu har egne streamingtjenester, så ændrer det ikke meget på problematikken i forhold til at en del indhold på streamingtjenesterne løbende forsvinder, eventuelt ryger over på en helt anden tjeneste i en periode, eller bare trækkes ud fra en given tjeneste for en periode.

Streamingrettigheder kommer og går

Aktuelt så har de ret nyåbnede amerikanske tjenester som HBO Max (WarnerMedia) og NBCUniversals Peacock allerede mistet indhold igen. Da HBO Max åbnede 27. maj, så var det f.eks. med alle 8 Harry Potter film, men allerede 25. august fjernes de igen fra tjenesten. Filmen vurderes så efterfølgende at ryge over på NBC’s Peacock tjeneste.

Peacock tjenesten blev officielt lanceret 15. juli, her er film som Shrek, Jurassic Park trilogien og Fast and Furious fra 2009, enten allerede fjernet igen eller fjernes om kort tid. The Matrix trilogien vil også kun ganske kort være tilgængelig på tjenesten.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Så selv om f.eks. NBCUniversal ejer indhold, så kan det altså komme og gå på deres egen Peacock tjeneste, fordi det sælges til en anden udbyder for en periode.

Ligesom på de amerikanske tjenester, så kender vi her i Danmark også ganske udmærket til fænomenet med at indhold på streamingtjenesterne udløber og flytter rundt imellem tjenesterne. Vi har tidligere lavet en artikel om de såkaldte rettighedsvinduer, hvor streamingtjenesterne kan købe sig til rettigheder til indhold i en periode fra et givent filmselskab/indholdsleverandør. Den kan du læse her.

Taktisk udskiftning / forsinkelse af indhold

En anden taktik for streamingtjenester er selv at trække indhold ud, og så tilføje det igen nogle måneder senere.

Det ses blandt andet på HBO Max i USA, og vi kender det også fra f.eks. Dansk Filmskat i Danmark, hvor man roterer filmene, så de kommer og går.

Man kan også forsøge at holde på streamingkunderne ved ikke at frigive en hel sæson af en ny serie på én gang. Disney+ benytter denne taktik i forhold til sin store nye serietitel The Mandalorian, som må forventes at blive frigivet med ugentlige episoder, når Disney+ lanceres i Danmark. Det selv om hele sæsonen allerede er ude med alle afsnit i andre markeder, hvor Disney+ for længst er lanceret.

Således skal man bruge et par måneders abonnement på at få set hele Mandalorian sæsonen på 8 afsnit, hvis man ikke vel vente med at gå i gang til alle afsnit er frigivet.

Dette indhold forsvinder ikke / flytter ikke til en anden tjeneste

Der er indhold, som du typisk kan være sikker på ikke lige forvinder eller flyttes til en anden streamingtjeneste. Det gælder de såkaldte originaltitler fra Netflix, Viaplay og HBO, altså deres egne originalproduktioner.

Men det er jo oftest kun et mindre udvalg af indholdet på de enkelte tjenester, der er originaltitler. Selv på HBO Nordic, så købes der indhold ind, hvor rettighedsperioden til at det må ligge på HBO Nordic kun er nogle måneder.

Indhold på Apple TV+ og Disney+ streamingtjenesten, der lanceres i Danmark i midten af september, vil typisk ikke forsvinde. Dog kan der være enkelte undtagelser.

Følg med her på DIGITALT.TV

For streamingkunderne bliver det stadig mere komplekst, at følge med i et stadigt mere fragmenteret marked med flere og flere streamingtjenester. Her på DIGITALT.TV gør vi vores til, at du kan følge med både i det nye og kommende indhold i vores månedsguides, og med vores streamingguide database, hvor du kan søge efter en given titel på streamingtjenesterne.


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button