Streamingnyt

Ind i mørket

- premiere den 30. september på Dplay

Der er tale om en ny tv-hybrid, når ’Ind i mørket’ fra den 30. september kan streames på Dplay. Her undersøger Camilla og Kristine kendt fra podcasten ’Mørkeland’ sammen med journalist og tidligere efterforsker hos politiet, Sebastian Richelsen, otte uopklarede danske drabssager.

Som mange kender det fra Mørkelands podcasts, fortæller Camilla og Kristine om en mordsag. Men i ’Ind i mørket’ bliver deres fortællinger akkompagneret af et tegnet univers i sort/hvid, som er med til at sætte stemningen for programmerne.

Samtidig undersøger Sebastian Richelsen de faktuelle omstændigheder omkring de uopklarede drab ved at snakke med vidner, pårørende og de politifolk, som var på sagerne. Han forsøger med andre ord at få svar på Camilla og Kristines spørgsmål, eller ting de undrer sig over. Håbet er, at der kan dukke ny viden op, når man mange år efter ser på sagerne med friske øjne.

– Vi har lavet Mørkeland hver mandag i mere end to år, så da muligheden bød sig for at prøve noget nyt, var vi hurtige til at sige ja. Sagerne i ’Ind i mørket’ har det tilfælles, at det føles uretfærdigt og frustrerende, at de stadig er uopklarede efter så mange år. Nu har vi fundet ud af, at det godt kan lade sig gøre at finde frem til nye oplysninger i gamle sager – og forhåbentlig betyder den fornyede opmærksomhed også, at nogen derude får lyst til at stå frem med deres viden, fortæller Camilla og Kristine fra Mørkeland og fortsætter:

– Derudover er vi spændte på, hvordan formatet bliver modtaget, fordi det er en lidt anden måde at lave tv på. Vi er meget glade for resultatet og glæder os til at dele det.

Sebastian Richelsen undersøger de uopklarede drabssager med den erfaring, han har som tidligere efterforsker, og han er helt på linje med Mørkeland i håbet om at kunne finde nye oplysninger.

– Disse ældre, uopklarede sager er der ingen, som efterforsker i dag, så hvis vi ikke vender hver en sten igen, glider sagerne langsomt ud i glemslen og ind i mørket. Mit håb er, at der kan dukke ny viden op, når jeg mange år efter ser på sagerne med friske øjne. Måske sidder der nogen derude, som ved noget, de ikke havde lyst til at fortælle dengang, siger Sebastian Richelsen.

Krimi er en hjørnesten i Discovery Networks strategi. Først på Kanal 5 og krimikanalen ID og nu også på Dplay. Programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Pil Gundelach Brandstrup, glæder sig derfor over, at man endnu en gang har formået at nytænke genren.

– ’Ind i mørket’ har et helt nyt ”take” på krimigenren, som vil bringe lyttere fra podcastscenen over til Dplay, mens mere garvede Dplay eller Kanal 5-seere vil kunne glæde sig over et krimiprogram, som forsøger at gøre noget ved uopklarede drabssager på en ny og anderledes måde. Programmet er med til at styrke Dplays position inden for krimiområdet samtidig med, at det viser bredden inden for samme genre, siger Pil Gundelach Brandstrup.

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button