Branche-NytTV-Nyt

Hver tiende dansker over 18 år ikke har et tv-abonnement

Se TVAndelen af danskere, der ikke har et klassisk tv-abonnement, er næsten fordoblet på et år viser ny undersøgelse. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke i forbindelse med Future TV konferencen.

Hver tiende dansker over 18 år ikke har et tv-abonnement. Det svarer til 11 pct. og er næsten en fordobling i forhold til året før, hvor tallet lå på seks pct.

“11 procent af danskerne – eller 500.000 – er i dag dedikerede streamere. Det er fem procent flere end sidste år, og det er en rigtigt stor fremgang. Særligt interessant bliver det i lyset af, at antallet af “kombiseere”, som både har en eller anden form for tv-abonnement og samtidig bruger streamingtjenester, er vokset drastisk på et år, nemlig fra 52 procent af danskerne til nu 73 procent. Det store spørgsmål er, om de på et tidspunkt dropper deres tv-leverandør. Tv-leverandørerne har endnu deres berettigelse, men der sker en ret stor udvikling,” siger Julie Nygaard, ansvarlig for medieområdet hos Wilke, til Berlingske Business.

Den mest udbredte streamingtjeneste er DR TV, som 61 pct. benytter sig af. YouTube bruges af 52 pct., mens Netflix indtager tredjepladsen og bruges af 41 pct. af danskerne.

Kilde: Berlingske Business

I samme kategori

Back to top button