TV-Nyt

Hvem vinder Nybyggerhuset?

Peter Ingemann tv2
(Foto: Henrik Hammel / TV 2)

Hele efteråret har seerne på TV 2 hver onsdag kunnet følge de fire Nybyggerpar.

Nu nærmer den store finale sig – og dermed også afgørelsen om, hvem der vinder en af dansk tv-histories største præmier: Det hus, de selv har bygget og indrettet.

Og det er seerne, der suverænt bestemmer, om det er blåt, rødt, gult eller grønt hus, der skal vinde den store præmie. Når det sidste program ruller over skærmen onsdag 4. december, offentliggøres en række sms-koder, så seerne kan stemme på det par, som de mener, har lavet det flotteste hus.

Efter programmet stiller TV 2 direkte om til Nybyggerhusene i Vonsild ved Kolding, hvor Peter Ingemann står klar med de spændte Nybyggere og overrækker nøglen til det heldige vinderpar.

En nyfortolkning af parcelhuset
Da de fire Nybygger-par flyttede ind i hver deres typehus på villavejen i Kolding, skulle de bogstaveligt talt begynde helt forfra. Husene bestod nemlig ikke af andet end råhusvægge, og de havde kun ni uger og 350.000 kroner til at skabe deres helt eget drømmehjem. Nu er det så blevet seernes tur til at bestemme, hvem der har løst opgaven bedst.

– Vi husker tydeligt følelsen, da vi trådte ind i huset første gang og konstaterede, at alt skulle laves. Her indså vi, hvilket projekt vi havde kastet os ud i, for ingen af os havde jo nogen erfaring med byggeprojekter. Og så havde vi jo altså også lige to børn og en hverdag, vi skulle have til at fungere. Men det gik over al forventning, og vi kan i dag se, hvordan det har styrket vores familie og gjort os meget bedre til at strukturere tiden, fortæller programmets børnefamilie, Anne og Simon.

Nybyggerne havde fuldstændig frie tøjler til at indrette husene, som de ville, og det er der kommet fire vidt forskellige resultater ud af. Fælles for alle parrene er, at de i den grad har nyfortolket den mest dominerende boligform i Danmark: Parcelhuset.

– I “Nybyggerne” har vi mødt fire vidt forskellige og fantastiske familier, som har grebet opgaverne helt forskelligt an. Den kreative børnefamilie, der har formået at gøre plads til både voksne og børn, det nyforelskede ældre par, der har indrettet sig med alverdens farver, designerparret fra provinsen, der har skabt en bolig uden døre og hvide vægge, og IT-konsulenterne, der har lavet en bolig med både hjemmebiograf og møntvaskeri. Og det bliver sjovt at se, hvem seerne synes har løst opgaven bedst, fortæller Peter Ingemann.

Åbent hus
I weekenden lørdag 30. november og søndag 1. december inviterer Nybyggerne til åbent hus i Vonsild ved Kolding. Her har seerne mulighed for at kigge lidt nærmere på de mange unikke løsninger, inden de beslutter, hvem der skal have deres stemme.

Læs mere om åbent hus-arrangementet her.

I samme kategori

Back to top button