Streamingnyt

Hvem dræbte Stine Geisler?

- ny True Crime på Dplay fra 25/11

Hvem dræbte Stine Geisler? Det er et af de største ubesvarede spørgsmål i dansk kriminalhistorie. Det er også titlen på et nyt Dplay program, hvor et team bestående af en tidligere efterforsker, journalist og forfatter gravere dybere ned i det uopklarede drab, der rystede Danmark for over 30 år siden. Serien kan ses fra den 25. november på Dplay.

Under karnevalet i København i 1990 blev den kun 18 år gamle Stine Geisler dræbt i en kælder. Stine Geisler blev mishandlet, kvalt og gerningsmanden havde ridset et mystisk symbol i hendes arm. Politiet afhørte mere end 4.000 personer i sagen, men det lykkedes aldrig at finde gerningsmanden.

Tidligere efterforsker Sebastian Richelsen, journalist Jeppe Facius og forfatter Søren Baastrup, der på hver sin vis har indsigt i sagen, har sat sig for at grave dybere og se på nogle af de spor og mistænkte, som politiet måske slap lidt for hurtigt.

Det gør de i den nye true crime-serie ’Hvem dræbte Stine Geisler?’, der får premiere på Dplay 25. november.

Mistænkt: ’De kan bare komme’

I programmet konfronterer de blandt andet en for offentligheden ukendt mistænkt. Den såkaldte ”rulleskøjteløber” har angiveligt ved flere anledninger pralet over for sin eks-kæreste, venner og bekendte, at han burde være fængslet for drabet på den unge gymnasiestuderende. At han ikke er fængslet, skyldes tilsyneladende et alibi, som stedfaderen har givet ham.

Da journalist Jeppe Facius i programmet konfronterer ”rulleskøjteløberen” med påstandene, nægter han sig skyldig og sender samtidig en invitation til ordensmagten.

”De (politiet, red.) kan bare komme. Ja, for helvede,” siger han.

Richelsen, Facius og Baastrup en klar holdning til, hvad politiet bør gøre på baggrund af informationen, der kommer frem.

”Jeg vil jo mene, at med den research vi har lavet nu, bør politiet endnu en gang se på rulleskøjteløberen, og når han nu siger, at politiet bare kan komme an og få hans mundskrab, så vil det være dovent og dumt af politiet ikke at tage fat på ham,” lyder den kontante udmelding fra Sebastian Richelsen.

Det betyder dog ikke, at Richelsen, Facius og Baastrup er sikre på, at ”rulleskøjteløberen” er drabsmanden. ”Rulleskøjteløberen” er nemlig bare en blandt flere interessante mistænkte, som teamet ser nærmere på i programmet.

De ser nærmere på kendte drabsmænd som Amagermanden og Peter ’Smiley’ Kronholm, og de får også en tidligere mistænkt fra Rødovre i tale. Han er ifølge sin egen forklaring flygtet til Asien pga. konsekvenserne, som mistanken fra politi, venner og familie har medført.

Kilde: Discovery Networks presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button