Hvor hurtigt bredbånd har vi brug for?

| fredag 21. okt, 2016 10:10 | 0 Kommentarer

nethastighed YouseeI de reklamer om bredbånd, som næsten dagligt rammer os, er det et tilbagevendende budskab, at man nu kan få en højere hastighed på sin bredbåndsforbindelse. Men hvad har vi egentligt brug for – og hvad kan vi i realiteten anvende?

Det har Hjørring Antenneselskab lavet et lille forsøg omkring. Forsøget foregik hos en stor børnefamilie med 5 børn i alderen 9-15 år samt to voksne. Familien råder over flere iPads, computere, telefoner, tv mv. med adgang til internettet – og i alt 8 aktive enheder blev taget i brug. Familien har i dag en høj hastighed fra Hjørring Antenneselskab, som de er glade for – men kan de bruge den? Enhederne i boligen blev aktiveret og der kom gang i et brug af videostreaming og online spil. Netflix, TV 2 Play, YouSee webtv, Viaplay og youtube blev sat i gang samtidig. Der blev set, spillet og leget rask væk. Nu ville de fleste nok forvente, at det ville give et meget højt internetforbrug og noget af en belastning af familiens bredbåndsforbindelse. Men målingen viste, at forbruget kun blev en anelse højere end 30 Mbit i løbet af testen. Det overraskede familien.

Med et iscenesat stort forbrug kunne man altså i praksis nøjes med det produkt, som langt de fleste medlemmer har. Ca. 80 % af medlemmerne hos Hjørring Antenneselskab har nemlig valgt enten en 6 Mbit eller en 30 Mbit-forbindelse. Hjørring Antenneselskab konkluderer på forsøget, at selv om det er muligt at tilbyde langt højere hastigheder i foreningens bredbånd, så må det være en god idé at overveje, hvor meget man har brug for. For man skal jo ikke betale mere end nødvendigt. Det kan ikke udelukkes, at der kan være årsager, der gør det nødvendigt at have højere båndbredde i en husstand, men testen viser, at der ofte ikke er behov for så høj en hastighed, som man tror.

Kilde: Hjørring Antenneselskab

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt