Lyd og andet tilbehør

HTC One som fjernbetjening

htc one fjernbetjening Test / AnmeldelseSmartphones kan stadig flere ting, og både Samsung og HTC tilbyder nu Android telefoner med indbygget infrarød fjernbetjeningssender.

Så er det på tide at droppe de almindelige fjernbetjeninger til fordel for din Smartphone?

Vi har testet HTC One som fjernbetjening via dens indbyggede IR sender, der er placeret i powerknappen i toppen af telefonen.

Opsætning

HTC inkluderer en TV app på HTC One, Sense TV, og det er denne, vi skal bruge.

Første trin er opsætning af land. Danmark er en af valgmulighederne blandt mange andre. Dernæst så skal vi indtaste vores postnummer.

 

Du vælger så din aktuelle tv-udbyder. Der er 12 forskellige i alt på listen, de fleste væsentlige, dog mangler Canal Digital. Såfremt din tv-udbyder ikke er med, kan du vælge muligheden ikke på listen. Ved sidstnævnte får man ingen kanalguide, men du kan stadig bruge fjernbetjeningsdelen.

Dernæst bliver du præsenteret for en kanalliste, hvor du kan vælge de tv-kanaler, du kan modtage. Listen er lidt rodet, så det kan tage lidt tid at markere, alle dem man ønsker, og vi kunne desuden ikke finde alle vores kanaler på listen, f.eks. TV 2 Nord manglede.

Næste punkt er valg af favoritprogrammer, det har betydning for hvilke programmer app’en fremhæver under Mine Valg listen. Udvalget af favoritprogrammer man kan vælge er dog temmelig begrænset, og nogle på listen er tv-kanaler frem for programmer.

Så er vi nået frem til opsættelsen af selve fjernbetjeningsdelen. Du kan vælge op til 3 komponenter, som du ønsker at styre via app’en/din HTC One. Det er TV, Kabelbox og Hjemmebiograf. Der er dog ikke tale om 3 fulde fjernbetjeninger for hver af disse. I app’en er der kun 1 fjernbetjening, så Kabelbox og Hjemmebiograf elementerne har udelukkende betydning for henholdsvis valg af tv-kanal og lydstyrke.

Man skal således primært se HTC One’s TV app som en tv fjernbetjening, og ikke en app som kan erstatte en række forskellige fjernbetjening fuldstændigt.

Du vælger det tv mærke du har, i vores tilfælde Panasonic, og så afprøver du ganske simpelt at tænde dit tv med forskellige koder, indtil at det virker. Vi skulle bruge 3 forsøg.

 

Når du har gjort det, så er du klar til at bruge app’en og din HTC One som fjernbetjening. Det skal nævnes, at det er muligt at oprette flere konfigurationer til andre rum. Så du f.eks. kan lave en opsætning til tv’et i dit soveværelse også.

Dagligt brug

Hovedsiden i HTC TV app’en er en oversigt over diverse aktuelle tv programmet under titlen Anbefalet. Du kan øverst til venstre skifte mellem andre kategorier f.eks. film, sport, alle programmer med flere.

 

Du kan også få en kanaloversigt med programoversigt på tidslinje basis, denne kan være lidt svær at læse nogle gange, men giver et overblik over en række kanaler på én gang.

Du kan også få en liste for en kanal af gangen ved at holde fingeren på kanalnavn og derefter trykke på Programplan.

 

Ved programmer kan du klikke for yderligere information og flere har også et billede.

Det er dog ikke alle kanaler, der er programinformation for. Ved flere står der Meddeles senere. Nogle af kanalforkortelserne er også forkerte eller lidt underlige. TV2 Norge har f.eks. forkortelsen TV2SpoHD. Og DR1 forkortes DENRAD1.

Det er muligt at søge efter programmer, men denne synes ikke at virke efter hensigten. En anden mulighed ved visse tv serier er at lave en påmindelse i ens kalender, når disse sendes. Denne del har vi dog ikke lige afprøvet.

Du kan skifte kanal ved at klikke på kanalnavnet i tv-guiden. Så sender app’en kanalnummer til dit tv. Det er langt fra sikkert det kanalnummer passer hos dig, så der skal du ind og redigere kanaler. Man kan her trække rundt på kanaler for at ændre rækkefølgen, men desværre er det lidt en rodebutik med de kanalnumre. På vores liste var der f.eks. ikke nogen kanal med kanalnummer 3, trak vi TV3 op foran Kanal 4, så blev TV3 kanalnummer 4 og Kanal 4 så nummer 5.

Trykker man på kanalnummeret, kan man ændre dette, så det var i praksis nødvendigt for os at gøre dette for de fleste kanaler.

Selve fjernbetjeningen er bygget op om en hovedskærm med navigering, kanalskift og lydstyrke. Bladrer du så får en side med numeriske taster, og der er også en side med tænd/sluk og input valg.

Som tidligere nævnt så fungerer tv app’en som udgangspunkt som tv fjernbetjening og ikke som en fuldgyldig fjernbetjening til både tv boks og av-receiver, selv om du altså kan vælge disse ved opsætningen.

Men du kan tilføje egne knapper, som du så kan lære kommandoerne fra via din normale fjernbetjening. På den måde er det faktisk muligt at få en lidt mere tilpasset opsætning end man umiddelbart tror.

Det er muligt at arrangere de forskellige fjernbetjeningsskærme, hvilket er positivt at se. Det gør du ved at holde fingeren på overskriften for den enkelte skærm.

Konklusion

HTC One’s fjernbetjenings mulighed er bestemt ikke uinteressant, men den er lidt tung at sætte op. Det kræver en del arbejde at opsætte korrekte kanalnumre, og desuden er det ikke alle tv-kanaler vi kunne finde i app’en.

Det er en oplagt kobling at kombinere tv-guide og programinformation med en fjernbetjening, når vi taler om en touch skærm enhed som HTC One.  Og det gør app’en et pænt forsøg på, dog uden helt at komme i mål. Der er et begrænset udvalg af programmer at markere som ynglingsprogrammer, og der er ikke fuld tv-guide for alle tv-kanaler. Af og til synes app’en også at være langsom til at hente programinformationer.

Selve fjernbetjeningsdelen i app’en fungerer udmærket til det basale, men vi finder ikke aktivitetskommondoer og fulde fjernbetjeningsmulighed for flere apparater, ligesom man kender det fra Logitech’s universal fjernbetjeninger.

Under vores research i forbindelse med vores test, stødte vi i øvrigt også på en 3. parts app kaldet TouchSquid Remote App, der lyder til at være interessant i forhold til at lave mere avancerede ting som makroer. Pro udgaven med denne funktionalitet koster dog penge.

Video

Herunder kan du se HTC’s egen demostration af Sense TV.

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard