Streamingnyt

Historien om Spotify bliver til serie på Netflix

Netflix har givet grønt lys til en ny original-serie om den svenske start-up Spotify, som rystede hele musikindustrien og udviklede sig til at blive en af verdens førende musiktjenester.

Serien har endnu ikke har fået en titel men den baseres på bogen ‘Spotify Untold’ af forfatterne Sven Carlsson og Jonas Leijonhufvud – begge erhvervsreportere på det svenske nyhedsmedie ’Dagens Industri’.

I serien fortælles historien om den unge svenske tech-iværksætter, Daniel Ek, og hans partner Martin Lorentzon, som revolutionerede hele industrien ved at tilbyde gratis og lovlig musik til hele verden. Det er en historie om, hvordan hårde domme, kompromisløs vilje og store drømme kan hjælpe de små spillere med at udfordre status quo ved at revolutionere måden, hvorpå vi alle kan lytte til musik.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Spotify serien vil blive produceret af Yellow Bird, et Banijay Group-selskab, som også er produktionsselskabet bag den kommende Netflix-serie ’Young Wallander’. Anmelderroste Per-Olav Sørensen (Quicksand, Hjem til Jul og Nobel) er instruktør på serien, og Berna Levin (Young Wallander, Hidden og Pigen der legede med ilden) er executive producer.

“Jeg er super glad for at lave denne aktuelle og underholdende serie for Netflix. Historien om hvordan en lille gruppe fra den svenske tech-industri transformerede musikken – hvordan vi lytter til den, og hvordan det er lavet – er i vores tid et sandt eventyr. Det er ikke blot en historie om, hvordan alles liv har ændret sig i det sidste årti. Det er en historie om kampen for kulturel og finansiel indflydelse i en globaliseret og digitaliseret verden,” siger Berna Levin, Executive Producer, Yellow Bird.

“Jeg er begejstret for at bringe historien om det svensk-baserede Spotify til live på skærmen. Det er et vedvarende eventyr i en moderne tid om, hvordan svenske vidunderbørn forandrede musikindustrien forevigt. Historien er utrolig spændende og udfordrende. Udfordrende, fordi Spotify-historien ikke er slut endnu – den kører stadig med høj hastighed og vil formegentlig ændre sig, mens vi arbejder på projektet. Jeg er også glad for at fortsætte mit samarbejde med Netflix. De mange forskellige projekter, som vi har lavet sammen, har indtil videre virkelig udfordret mig som instruktør. Jeg ser frem til arbejde på endnu et spændende projekt med Netflix,” siger Per-Olav Sørensen.

Kilde: Netflix PR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button