Streamingnyt

His Dark Materials – sæson 1

His Dark Materials foregår i et fantasy-univers og følger den unge, modige pige Lyra (Dafne Keen), der drager ud på en farefuld rejse for at finde sin bedste ven, der er blevet kidnappet. Rejsen får hende hvirvlet ind i et større og ildevarslende plot, der involverer en masse forsvundne børn og et mystisk “støv-fænomen”. Serien er baseret på Philip Pullmans prisvindende bogtrilogi.

Foruden stjerneskuddet Dafne Keen (Logan) medvirker blandt andre Ruth Wilson (The Affair) som Mrs. Coulter, Lin-Manuel Miranda (Hamilton) som Lee Scoresby, James McAvoy (Atonement) som Lord Asriel og Clarke Peters (The Wire) som The Master of Jordan.

I serien optræder der også fantasivæsener, blandt andet de såkaldte daimoner, som er fiktive manifestationer af menneskets sjæl. Alle mennesker har en daimon tilknyttet. Daimonerne har menneskelig intelligens og kan tale med mennesker, men de tager form som dyr. Indtil børn når puberteten, kan deres daimoner ændre skikkelse, og først herefter tager de permanent form som det dyr, det enkelte menneske repræsenterer mest.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Derudover optræder der også kæmpeisbjørne, kaldet panserbjørne, i serien. De holder til i Norden og har deres helt egne love og regler. En af panserbjørnene er Iorek Byrnison, som Lyra møder på sin rejse. Det er Joe Tandberg (The Innocents), der lægger stemme til Iorek. Blandt de øvrige skuespillere, der lægger stemmer til daimonerne, er Helen McCrory (Harry Potter), David Suchet (Pirot), Kit Connor (Rocketman), Brian Fisher (Detective Pikachu) og Cristela Alonzo.

His Dark Materials er en co-produktion mellem BBC One og HBO. Seriens executive producenter er Dan McCulloch, Jane Tranter, Joel Collins, Julie Gardner, Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Otto Bathhurst, Deborah Forte, Toby Emmerich Carolyn Blackwood, Ben Irving og Piers Wenger.

His Dark Materials (8×60 minutter) får premiere på HBO Nordic den 4. november.

His Dark Materials: Season 1 | San Diego Comic-Con Trailer | HBO
His Dark Materials: Season 1 | San Diego Comic-Con Trailer | HBO
4 nov 2019

His Dark Materials – sæson 1
Fantasy Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: HBO Nordic presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button