Branche-Nyt

Hi-Fi Klubben satser på Showrooms

Hi-Fi Klubben blev grundlagt af Johan Peter Lyngdorf i 1980 som et postordrefirma med få demorum, siden er der sket en del. Det er i dag en butikskæde med ca. 100 butikker i fire lande.

Overskuddet i Hi-Fi Klubben i det seneste regnskab er dog faldet fra 32 mio. kr. til 20 mio. kr. Også omsætningen er gået nedad.

– Vi har oplevet et lille fald i omsætningen, som dels skyldes et dyk i vores salg af fjernsyn, og dels at vi som led i vores strategi har tilpasset antallet af butikker til markedet i Skandinavien. Salget af vores kerneprodukter er stigende, hvilket sikrer en profitabel forretning, mens vores rene driftsindtjening er tæt på status quo, forklarer Christoffer Arensbach, de er administrerende direktør i HiFi Klubben, og uddyber:

– Der er foretaget betydelige, langsigtede investeringer i marketing og udvikling af vores omnichannel-strategi, samt i det tyske marked. Vi er i færd med at styrke vores forretning, og vi forventer en øget omsætning det kommende år.

HiFi Klubben 3.0

Kundestrømmen ind i HiFi Klubbens showrooms skal styrkes gennem en mere differentieret og personlig kommunikation til kunderne, samt en øget indsats online. Som en del af ”HiFi Klubben 3.0”, som virksomheden har døbt strategien for fremtiden, er organisationen derfor blevet styrket markant på flere ledende roller blandt andet inden for marketing og eCommerce i løbet af det seneste år. Derudover har der været stort fokus på at rekruttere medarbejdere med de rigtige kompetencer til at sikre kunderne en kompetent og ærlig rådgivning.

– Vi skal kombinere vores stærke fokus på musikoplevelsen og demonstration af vores produkter med en tættere integration mellem butikkerne, vores digitale platforme og den bagvedliggende logistik. På mange måder er vi faktisk inspirerede af, hvordan konceptet startede i 1980, hvor det var postordresalg og direkte forsendelse fra lageret, fortæller Christoffer Arensbach.

Fremtiden lyder godt

I det forgangne år er HiFi Klubbens hovedkontor flyttet i et nyt byggeri med tilhørende showroom og plads til at teste god lyd, og senest er der åbnet nye showrooms åbnet i Hillerød og Viborg. Direktøren er optimistisk for fremtiden.

– Det tager selvfølgelig tid at implementere en strategi, og vi skal tilpasse os konkurrencen konstant. Men efter en årrække med fokus på convenience, hvor mange for eksempel har valgt små og diskrete plug and play-løsninger, mærker vi i øjeblikket tydeligt, at flere og flere prioriterer den gode kvalitet, når de vælger lyd til hjemmet. Og med et solidt omnichannel-fokus i forretningen og en vækst på over 74 procent i omsætningen i de tyske butikker det seneste år er der grund til både optimisme og yderligere investeringer, siger Christoffer Arensbach.

I samme kategori

Back to top button