TV-Nyt

Her er skuespillerne og deres roller i Rita sæson 5

Snart ringer klokken til sidste omgang med Rita. Sæson 5 starter 1. juni på TV 2 og i denne artikel gennemgår vi skuespillerne og deres roller i den nye sæson. Herunder kan du bladre i skuespillerne og deres roller.

Fotos: Martin Dam Kristensen, Henrik Ohsten, Martin Juul TV 2


csm DSC1578 458b7c50e9

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Rita

Den uortodokse, politisk ukorrekte lærer, der deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre ting på, har startet sin egen skole. Hun har generobret sin fortid – hun er tilbage. Arbejde og privatliv er endelig fusioneret i ét stort hus – Ritas barndomshjem – og det passer Rita rigtig godt. Mændene i Ritas liv, sønnen Jeppe, ekskæresten Rasmus og eksmanden Niels, dukker alle op og puster til Ritas følelser, for som Niels siger: Rita, hende bliver man sgu aldrig færdig med. Rita trives i kaos, og der er ikke noget, hun ikke kan klare. Og dog, for det kan også være farligt at være Rita for fuld styrke, når grænserne bliver for flydende.

Om Mille Dinesen

Mille Dinesen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004. Hun har siden taget de danske hjem med storm, særligt i den ikoniske rolle som Rita. En rolle, hun har vundet flere priser for, blandt andet ved den prestigefyldte tv-festival i Monte Carlo, hvor hun vandt prisen Palmarés de Nymphes d’Or (Den Gyldne Nymfe). Mille har også været med i ’Nynne’ (film og tv-serie) og deltog i 2016 i TV 2s 13. sæson af ’Vild med dans’, hvor hun opnåede en andenplads med Mads Vad. Senest har vi set Mille Dinesen i filmen ’Jagtsæson’.

csm DSC1371 8b3aa122a9Hjørdis

Hjørdis er blevet leder på lilleskolen. En opgave hun oprindeligt ønskede sig højt, men som viser sig at være mere udfordrende, end Hjørdis lige regnede med. Hun tager sit ansvar som leder alvorligt og anstrenger sig for at gøre tingene ordentligt og efter bogen, mens Rita igen og igen prøver at køre den hjem på charmen og spontane løsninger. Hjørdis forsøger at jonglere arbejde og familieliv i en stadigt mere skæv work-life-balance, og hun ender med at tage alt for meget på sine skuldre, hvilket både intensiverer konflikten med Rita og ikke mindst sætter Hjørdis og Uffes kærlighed og familieliv under større og større pres.

Om Lise Baastrup

Lise Baastrup charmerede sig ind i danskernes hjem i rollen som Hjørdis, som blev så populær, at der blev lavet en spin-off-serie med hende som hovedperson. Derudover har vi set hende i spillefilm som ’Rosita’ og ’Kapgang’, hun har medvirket i Cirkusrevyen og været med i tv-programmerne ’Klipfiskerne’, ’Rundt på gulvet’ og ’Krejlerkongen’. Desuden har Lise været en fast del af teaterverdenen, siden hun blev uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2010.

csm DSC5986 baf921b4c5Rasmus

Rasmus, Ritas ekskæreste, har i tiden væk fra Rita forsøgt at skabe den perfekte kernefamilie med Helle, men han havner i en voldsom livskrise, da Helle forlader ham. Rasmus har lige nået at glæde sig over deres nye situation, men så indser Helle, at hun ikke kan blive sammen med ham. Og selv om Helle ikke var Rasmus’ store kærlighed, er fiaskoen for ham komplet: Han har ikke engang kunnet få en familie med det sikre kort, den stabile Helle. Så Rasmus kaster sig over dating, men måske er kærligheden tættere på, end han aner?

Om Carsten Bjørnlund

Carsten Bjørnlund er uddannet fra Statens Teaterskole i 2002. Han har optrådt på teatre over hele landet, herunder Det Kongelige Teater og Betty Nansen. Carsten Bjørnlund fik sit gennembrud med TV 2-serien ’Forsvar’ i 2003 og har siden da oplevet stor succes med roller i spillefilm og tv-serier som ’Arven’, ‘Arvingerne’, ’Liberty’, ’Rita’ og mange andre.

csm 190926 Rita Afsnit3 DSC3167 86253a5aa2Jeppe

Jeppe har storforelsket kastet sin sædvanlige forsigtighed over bord og er på vej på jordomrejse med sin kæreste, den lidt ældre, selvcentrerede, men også charmerende Alex. Men Jeppe forlades af Alex på allerførste stop på rejsen, London. Knust opsøger Jeppe sin far, Niels, som tager Jeppe med tilbage til Danmark og Rita. Jeppe flytter ind hos Rita, fordi han har ikke længere har sin lejlighed i København. Nu er han pludselig uden mål, uden job, med hjertesorger og helt på røven. Mødet med Ole, der er landmand i området, sætter dog gang i noget.

Om Nikolaj Groth

Nikolaj Groth tv-debuterede i 2009 med DR-serien ’Mille’, og i 2012 fik han sin første store tv-rolle i TV 2-serien ’Rita’ som Ritas yngste søn, Jeppe. Siden da har han blandt andet medvirket i spillefilmene ’En-to-tre-nu!’ og ’Mens vi lever’. I 2012 blev Nikolaj nomineret til en Golden Nymph i kategorien ’Outstanding Actor in a Drama Series’. I 2013 modtog han også en Robert-nominering i kategorien ’Årets mandlige birolle’ for sin præstation i ’Rita’. Han har også spillet med i teateropsætningen af ’Skam III’.

Uffe 2Uffe

Som kæreste med en nyslået og travl skoleleder prøver den følsomme og bløde mand Uffe først at bakke Hjørdis op, men langsomt føler han sig mere og mere ensom og overladt til sig selv. Da han gennem sit job som naturvejleder møder studentermedhjælperen Pil – en ligefrem, naturglad kvinde med et lidt for godt øje til Uffe og en tendens til stalking – bliver Uffe fristet til at gøre noget, han aldrig har gjort før.

Om Kristoffer Fabricius

Kristoffer Fabricius er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2010 og fik for alvor sit gennembrud i rollen som Uffe, Hjørdis’ kæreste, i ’Rita’. Foruden rollen som Uffe har han udmærket sig med roller på de skrå brædder på blandt andet det Kongelige Teater, Aveny-T og Folketeateret.

csm Rita 19 f956e2db7cNiels

Niels, Ritas eksmand og Jeppes altid fraværende far, lever sit sædvanlige liv med alt for meget arbejde og alt for lidt tid til andre end sig selv. Så da Jeppe har brug for sin far og dukker op med et knust hjerte, aner Niels ikke, hvordan han skal tackle det. Men da Niels opdager, at Jeppe har givet op på ham som far, tager den følelsesforskrækkede Niels endelig kampen op for at blive en mand og en far, som Jeppe kan regne med.

Om Peter Gantzler

Peter Gantzler er uddannet fra Statens Teaterskole i 1990. Han blev landskendt i rollen som Taxa-Mike i sluthalvfemserne. Peter Gantzler har mange roller bag sig, herunder i ‘Frøken Smillas fornemmelse for sne’, ‘Når mor kommer hjem’, ‘Italiensk for begyndere’, ‘Direktøren for det hele’ og ‘RITA’. Han modtog i 2001 en Robert for bedste birolle i ‘Italiensk for begyndere’. Han har desuden være med i TV 2s julekalendere ‘Tinkas juleeventyr’ og ‘Tinka og Kongespillet’ og TV 2 CHARLIEs krimiserie ‘Sommerdahl’.

csm Helle 2 fe3e94860cHelle

Den altid snusfornuftige og korrekte Helle – Ritas tidligere kollega – dukker op i Ritas liv igen med en overraskelse: Helle er gået fra Rasmus, men har brug for Ritas hjælp til at få Rasmus til at indse det – og flytte ud. Men der er noget andet, Helle ikke har fortalt….

Om Ellen Hillingsø

Ellen Hillingsø er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1994. Hun har medvirket i en lang række tv-serier, herunder ’Nikolaj og Julie’, ’Broen’, ’Livvagterne’ og ’Rita’. Desuden har hun haft talrige filmroller, herunder i ’Klinkevals’ og ’Mifunes sidste sang’. I 1998 modtog hun en Robert for bedste kvindelige birolle i Susanne Biers ’Sekten’, og i 1999 modtog hun Lauritzen Prisen.

csm Rita 20 64cd092de6Gerd

Gerd – med d – er en sær, selvstændig og grænseløs kvinde, som en dag dukker op i Ritas liv og stædigt nægter at forsvinde. Hun er ældre end Rita, men yngre i alt hvad hun foretager sig: Gerd er excentrisk, grænseoverskridende – og overraskende godt selskab. Rita fascineres af Gerd, af hendes brogede fortid og kompromisløse tilgang til nutiden, hendes livsappetit, ærlighed og nærvær.

Om Søs Egelind

Søs Egelind er som komiker især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i ’Søs & Kirsten’. Søs har medvirket i spillefilm og tv-serier som ’Lærkevej’, ’Nordkraft’, ’Flemming og Berit’ og mange flere. I 2010 var hun nomineret til en Golden Nymph i kategorien ’Outstanding Actress’ for sin rolle i ’Lærkevej’.

csm Rita 24 105b220fb4Gudrun

Gudrun er Oles mormor og er trods sin høje alder faktisk så kontant og skræmmende, at ingen tør sige hende imod. Men Gudrun er også en livsklog dame, der gemmer på mere, end øjet umiddelbart ser.

Om Lisbet Dahl

Lisbet Dahl er uddannet fra Aalborg Teater i 1967, og hun er kendt fra spillefilm og tv-serier som ’Rene hjerter’, ’Sommer’, ’Mænd & høns’ og mange flere. Hun var nomineret til en Robert i 2007 for sin medvirken i ’Rene hjerter’. Lisbet er også Danmarks ukronede revydronning og har i flere perioder været skuespiller, kunstnerisk leder og instruktør for Cirkusrevyen.

csm 20191205 RITA 00004 9d5d18fec6Ole

Ole er landmand. En sød, bundloyal, men også lidt kikset fyr, der grundet sin meget gammeldags og måske endda homofobiske mormor, som han skal arve gården fra, ikke er ’kommet ud af skabet’ endnu.

Om Ari Alexander

Ari Alexander er uddannet fra William Esper Studio i New York i 2015. Han er blandt andet kendt fra sine roller i ’Doggystyle’, ’Fred til lands’ og ’9. april’.

     


    I samme kategori

    Back to top button