TV-Nyt

DR serien Fred til Lands – se skuespillerne og deres roller her

‘Fred til Lands’ er en serie om, hvad der sker, når mennesket lader sine allermest primitive og stærke drifter tage over – med hævn, had og vrede. Der er premiere 6. oktober på DR1 og DRTV. Se skuespillerne og deres roller herunder.


Fred til lands Bibi

Foto: Tine HardenBibi (Lene Maria Christensen) er gift med Tom, med hvem hun driver den lokale bodega Syveren, byens hjerteslag og samlingssted. Bibi er venlig, imødekommende, på overfladen tilfreds, men reelt uforløst – for hvor hendes ægteskab med Tom er fyldt med ømhed og respekt, er seksualiteten fraværende. Og Bibi ønsker sig mere end noget andet et barn, at blive mor – og da hun opdager, at hendes søde, men lidt svage mand Tom chikaneres af Mike, at dette er grunden til deres manglende sexliv, vækkes der kræfter i Bibi, hun ikke selv vidste, hun havde.

Fred til lands Mike
Foto: Tine Harden

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Mike (Morten Hee Andersen) er en ung mand tilsyneladende uden grænser eller moral. Han er hyperintelligent og kan true sine ofre, ikke blot fysisk, men også ved at ramme psykologiske smertepunkter. Han er rastløs, energisk og med psykopatens mangel på empati. Mike arbejder hos den lokale mekaniker, men i virkeligheden lever han af at sælge og køre stoffer, via sine forbindelser til bandemiljøet i Odense.

Fred til Lands PeterPeter (Claus Riis Østergaard) Byens læge og far til Aksel, der blev kørt ned af Mike halv-andet år tidligere. Peter har aldrig været nogen varm eller elskelig mand, tynget af at overtage ansvaret for forældrene og farens praksis i byen – men efter Aksels død har Peter trukket sig endnu mere ind i sig selv. I stedet for at sørge lader Peter sig langsomt fylde med vrede over et retssystem, der fejler, og et ønske om hævn.

Fred til Lands Dar SalimMilad (Dar Salim) er uddannet ingeniør og oprindeligt fra Irak. Arbejder som chef på Ballings kyllingefarm. Han er enkemand og far til Jakob på 14. Milad har dedikeret sig til rollen som alenefar og har ikke anden kærlighed i sit liv end sin søn, som til gengæld betyder alt. Milad er civiliseret, ekstremt høflig, altid hjælpsom – men under overfladen lurer noget andet ukontrollerbart, et løfte om vold. Indtil den dag hvor Milad tvinges til at konfronteres med den smertelige fortid, han har kæmpet for at skjule de sidste 20 år.

Fred til Lands MartinMartin (Anders Juul) Peters lillebror. Forfatter med én bestseller i bagagen, men årene er gået. Bog nummer to lader vente på sig, og Martin er for længst løbet tør for både anmelderroser og penge. Martin er en charmør og en livsløgner: Han vender tilbage til byen under dække af at ville hjælpe sin bror gennem sorgen, men i virkeligheden har Martin brug for Peters penge. Langsomt vikles Martin ind i de liv, der leves i byen. Han opdager, hvor meget Peter har brug for ham, og han indser, at han ikke er færdig med Anna.

Anna (Marijana Jankovic) er gift med John, arbejder i den lokale hjemmepleje og er mor til Kasper. Anna var ungdomskæreste med Martin, men da Martin forlod hende, giftede hun sig med John og ignorerede det faktum, at den stabile, men også lidt firkantede John var hendes andetvalg. Anna har en stille længsel efter et andet liv, og da Martin kommer til byen igen, åbnes der op igen for håb og drømme, som Anna troede for længst var glemt.

John (Mads Rømer) er Kaspers far og gift med Anna. En rolig, stædig alfahan, der i mis-forstået maskulin stolthed fortrænger egne følelser og sønnens tilstand. John er en knudemand, men han elsker sin søn og sin kone højt. Selvom han inderst inde ved, at han ikke var Annas førstevalg, vil John gøre alt for sin familie. John arbejder på Ballings, den lokale kyllingefarm, hvor han er i konstant konflikt med sin nye chef, Milad.

Tom (Jesper Riefenstahl) er Bibis mand. Vellidt, sympatisk og hårdtarbejdende. Han ejer Syveren i fællesskab med Bibi, er en aktiv del af byens foreningsliv som fodboldtræner og sammen har Bibi og Tom skabt sig et godt liv i byen. Men Toms altid glade smil dækker over en hemmelighed. Han terroriseres af Mike, fysisk såvel som psykisk, og da Mike intensiverer sin chikane, tvinges Tom til at afsløre sandheden.

Kasper (Sylvester Byder) er John og Annas eneste barn og Mikes hangaround. Kasper er en viljesvag og usikker ung mand, som er blevet suget ind i et ulige venskab med Mike, i et skævt magtforhold, som Kasper efterhånden hverken kan eller vil bryde ud af. Han er lige dele skræmt og tiltrukket af Mike. Men efter Aksels død har noget ændret sig.

Mia (Frieda Krøgholt) var Aksels kæreste. Hun arbejder på Syveren og drømmer om et liv et andet sted – et sted, hvor alle ikke kender alle, og hvor hun ikke dagligt konfronteres med byens fortrængning: At Mike slog Aksel ihjel. Men Mia er i al sin sorg også modig og insisterer på at være byens sandhedssiger, ligegyldigt hvor meget dette også ekskluderer hende fra fællesskabet.

    Kilde: DR presse

    I samme kategori

    Back to top button