TV-Nyt

Her er karaktererne i DR’s nye serie Når støvet har lagt sig

DR har 2. februar premiere på deres nye dramaserie med titlen Når støvet har lagt sig, der tager udgangspunkt i at terroren rammer midt i København.. Serien handler om hvad kan terror gøre ved menneskelige fællesskaber – og hvordan ændrer vi os i skyggen af en trussel, vi ikke nødvendigvis forstår?

’Når støvet har lagt sig’ får premiere på DR1 søndag den 2. februar klokken 20.00 og vises ni søndage frem. Episoderne sendes søndage klokken 20.00 på nær episode 5, der vises søndag den 1. marts klokken 21.15. Fra episode 2 vises afsnittene hver fredag på DRTV.

Gennem otte forskellige karakterer folder serien ud, hvordan vi som mennesker kæmper med fællesskaber og sammenhængskraft både i de helt nære familierelationer og på det samfundsmæssige plan. Læs mere om de otte karakterer herunder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fotos: Jason Alami DR

Nør støvet har lagt sig Elisabeth Karen-Lise Mynster

Elisabeth spilles af Karen-Lise Mynster

Elisabeth er justitsminister og en idealistisk kvinde med stærke meninger om det samfund, der i hendes øjne har bevæget sig væk fra centrale værdier og almindelig borgerlig anstændighed.

Hun er drevet af at gøre en forskel gennem sit arbejde og har gennem de seneste mange år forsømt sin kone Stina (Lotte Andersen), der kæmper for at få Elisabeth til at forlade politik. Elisabeth er fanget mellem ønsket om at gøre en forskel på den politiske scene og at være sammen med kvinden, hun elsker.

Nør støvet har lagt sig Morten Jacob LohmannMorten spilles af Jacob Lohmann

Morten er en 53-årig VVS ‘er, der kæmper for at få familielivet til at fungere. Han har svært ved at blive enig med sin kone Camilla (Julie Agnete Vang) om, hvordan de skal opdrage deres søn Albert, der både stjæler, tager stoffer og lyver over for dem og generelt udfordrer familiens samvær. Camilla tror på dialog, mens Morten er overbevist om, at Albert har brug for rammer og regler. Imens bliver Alberts lillesøster Rose overset, fordi det meste handler om Albert.

Når støvet har lagt sig Holger Henning JensenHolger spilles af Henning Jensen

Holger er 85 år og bor på plejehjem efter at have levet 12 år i Thailand.

Uden kontakt til sine børn sidder han nu ensom og ulykkelig tilbage. Han ønsker ikke meget andet end at dø hurtigst muligt og gemmer piller i smug for at kunne tage livet af sig selv. Hans livssituation ændrer sig drastisk, da han møder den hjemløse Ginger, der tilbyder ham et skæbnefællesskab, som giver ham livslysten tilbage.

Når støvet har lagt sig Ginger Katinka Laerke PetersenGinger spilles af Katinka Lærke Petersen

Ginger er hjemløs og lever en tilværelse på kanten af et samfund, som hun har stor mistillid til. Hun prøver desperat at få styr på sit liv; et sted at bo og genoptage kontakten til sin søster, hvilket hendes ven Elliot prøver at hjælpe hende med, på trods af sin afhængighed. Vejen dertil er langt fra let, og det er først, da hun indleder et uventet venskab og ufrivilligt bliver indblandet i ting, hun ikke har kontrol over, at tingene for alvor tager fart i hendes liv.

Når støvet har lagt sig Lisa Malin CrepinLisa spilles af Malin Crépin

Lisa er en smuk og karismatisk sangerinde, der både er vant til at være i centrum og i kontrol. Hun danner
par med sin manager, der har styret hendes karriere, siden hun var 22 år gammel. De har aldrig fået børn, men betragter deres band som familie og er forbundet af deres lange historie og arbejdsfællesskab. Da Lisa hovedkulds forelsker sig i danske Phillip (Adam Brix), er hun villig til at forlade alt for at starte et nyt liv med ham. Men Phillip er fraskilt familiefar, og tvivlen begynder langsomt at vokse i Lisa, om hun nu også vil være den førsteprioritet i hans liv, som hun er vant til at være i et kærlighedsforhold.

Når støvet har lagt sig Marie Viola MartinsenMarie spilles af Viola Martinsen

Marie er 8 år og går i 2. klasse. Hun vil egentlig helst bare være sammen med og gøre de samme ting som hendes veninde Augusta. Men Marie bliver tit bange. Bange for bankrøvere, bomber og krig, men også bange for mørke, stilhed og for at sove ude. Og mere end alt bange for, at der skal ske noget med hendes mor, Louise (Filippa Suenson), og derfor er hun også bange for at være væk fra hende. Louise prøver at skærme sin datter for mange af de ting, der skræmmer hende, men da hun ikke længere kan beskytte Marie, og Marie samtidig finder en ny fortrolig, begynder den 8-årige pige pludselig at vise nye sider af sig selv.

Når støvet har lagt sig Jamal Arian KashefJamal spilles af Arian Kashef

Jamal drømmer om et roligt arbejdsliv som frisør og et hjem, hvor han kan være i fred og lukke sin dør. Men sådan er hans liv langt fra. Jamal deler værelse med sin lillebror og kæmper samtidig med sin storebror Chadi (Manmeet Singh) og sin mors forventninger. Jamal vil noget andet og kæmper for at finde sin egen identitet i en verden, der gerne vil fortælle ham, hvad han skal og ikke skal. Hans jagt på en selvstændig identitet fører ham hurtigt ud i relationer, der risikerer at sætte alt i hans liv på spil.

Når Støvet har lagt sig Nikolaj Peter ChristoffersenNikolaj spilles af Peter Christoffersen

Nikolaj har kun et mål for øje, og det er at lykkes med at få en succesfuld restaurant op at køre. Han er så fokuseret på sit mål, at han hverken ænser eller tænker over, hvordan han behandler personerne på sin vej. Hans drivkraft er et behov for at blive accepteret i det miljø, han er vokset op i, hvor hans grønlandske afstamning altid har været et tema og noget, han har kæmpet for at blive fri af. Tingene udvikler sig dog langt fra, som Nikolaj har forestillet sig, og den anderkendelse han søger, kommer pludselig fra en noget uventet kant.

Her er karaktererne i DR’s nye serie Når støvet har lagt sig
Her er karaktererne i DR’s nye serie Når støvet har lagt sig
Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button