Branche-Nyt

Her er årets mest populære julegaver ifølge Pricerunner

Julen nærmer sig, og PriceRunner har kigget dybt i statistikken for at se, hvad der gemmer sig under træet den 24. I år sparer vi lidt ekstra på gaver, mad og belysning. Det viser en ny undersøgelse fra PriceRunner..

Den mest søgte vare er Ninja Foodi AF300, som er en airfryer. De moderne frituregryder er årets største højdespringere, som er kommet ind som en hjælpende hånd i trængte tider med inflation og høje energipriser.

Årets julegaveindkøb tegner til at blive meget legetøj, ting til køkkenet og tøj og sko.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
  1. Legetøj

  2. Køkkentilbehør

  3. Tøj

  4. Parfumer

  5. Sko

  6. Høretelefoner

  7. Mobiltelefoner

  8. Lamper

  9. Brugskunst

  10. Wearables

Smalhans til jul?

Danskerne spekulerer stadig i besparelser, og næsten hver tredje har skruet ned for budgettet til gaver i år. Dog svarer 14%, at de har flere penge til gaver, hvilket ifølge PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev afspejler, at der trods alt er mere ro på dansk økonomi nu sammenlignet med for et år siden.

“Dansk økonomi er på vej tilbage til normalen, som Økonomisk Redegørelse også peger på. Vores købekraft er dog stadigvæk lavere end tidligere og vi er generelt blevet mere tilbageholdende og forsigtige omkring vores økonomi. Denne jul vil der være mange økonomisk bevidste gaver under juletræet, såsom airfryers som sparer strøm, ældre modeller elektronik og flere gaver, der ikke koster så meget som tidligere,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

Gaver og mad koster mest

Julen er en tid med mange gaver, hygge og mængder af mad, og man kan let bruge mange penge.

Danskerne bruger i år størstedelen af deres budget på gaver, dernæst mad, sociale arrangementer og tøj og skønhedsprodukter. Der bliver brugt færrest penge på rejser og pynt til hjemmet.

Mere end halvdelen siger, at deres julebudget er blevet negativt påvirket af de generelle prisstigninger på varer og tjenester.

57% af dem har færre gaver under træet i år

55% skærer ned på udgifterne til mad

34% tænker på at spare strøm ved at slukke for julebelysningen

Julen startede under Black Friday

Under tilbudsugen Black Friday i november blev der handlet julegaver i stor stil. Ifølge PriceRunners undersøgelse købte 76% af de, som handlede under Black Friday, nogle eller alle deres julegaver. Hver femte dansker sørgede ligefrem for at ordne alle deres julegaveindkøb under Black Friday, hvor priserne var lavere. Det er blevet helt normalt at søge efter udsalgspriser, og prisen er en meget vigtig faktor, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button