TV-Nyt

Henrik Qvortrup forlader TV 2

TV2 LogoDen politiske kommentator på TV 2s Christiansborg-redaktion Henrik Qvortrup forlader efter eget ønske TV 2 efter de seneste dages debat om hans virke som chefredaktør for Se og Hør frem til udgangen af 2008

– Jeg må nøgternt konstatere, at de mange beskyldninger – berettigede såvel som uberettigede – reelt gør det umuligt at varetage mit job som politisk kommentator på TV 2. Derfor har jeg i dag meddelt TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, at jeg fratræder min stilling, idet jeg ikke ønsker, at den aktuelle sag skal skygge for TV 2s uovertrufne politiske dækning. Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

– Det er med stor vemod, at jeg forlader TV 2. Jeg har været fantastisk glad for mine fem et halvt år på stationen. Men i lyset af den øjeblikkelige situation er det den rigtige, omend vanskelige beslutning.

TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, siger:

– Jeg tager Henrik Qvortrups opsigelse til efterretning. Qvortrup har leveret en stor indsats på TV 2 og har leveret en lang række glimrende analyser og mindeværdige interviews med danske toppolitikere i de seneste godt fem år. Henrik Qvortrup har bidraget til at løfte TV2s politiske dækning, og det er jeg ham meget taknemmelig for, siger Michael Dyrby, der ikke har yderligere kommentarer til opsigelsen fra Henrik Qvortrup.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button