Nyheder

Hemmeligheder og løgne – ny dansk dokumentarserie på TV 2

Hemmeligheder og løgne TV 2
Marcus’ mor, Marianne, blev ved en fejl gravid med en anden kvindes befrugtede æg, og nu prøver Marcus at finde frem til sine genetiske forældre. (Foto: Victor Grønbech / TV 2)

TV 2 har onsdag 4. november premiere på en ny dansk dokumentarserie – ‘Hemmeligheder og løgne’ – der i fire programmer dykker ned i de skjulte sandheder, der kan være med til at ødelægge en familie.

Alle familier gemmer på hemmeligheder og løgne. Men i nogle familier er de meget større og mere alvorlige end i andre. I den nye TV 2-dokumentarserie ‘Hemmeligheder og løgne’ fortæller fire danskere, hvad der skete, da de fandt ud af, at deres familierelationer ikke var, som de troede.

TV 2 følger de fire danskere på deres meget personlige rejse for at finde ud af, hvorfor de i så mange år er blevet ført bag lyset af de mennesker, som de holder allermest af og for at blive klogere på, hvad sandheden om deres eksistens egentlig er.

Første program vises onsdag 4. november kl. 20:00, og de tre næste programmer sendes de følgende onsdage også kl. 20.00.

– Med serien stiller vi skarpt på behovet for identitet og rødder. Et behov, som vi tror, at vi allesammen kan relatere til. Vi vil gerne vise, hvor vigtigt det er at kende sin familie, hvor ødelæggende hemmeligheder kan være for den enkelte, og hvor farlig en løgn kan være, siger TV 2-redaktør Jes Schrøder.

Løgnens pris
Gennem reportager og rekonstruktioner følger TV 2 de fire danskere på deres livs rejse gennem et virvar af hemmeligheder og løgne, indtil de føler, at de har fået svar på, hvorfor de først sent i livet lærte sandheden at kende.

– Det er fire meget stærke skæbnehistorier, vi får lov at følge i disse familier, der længe har holdt altafgørende hemmeligheder skjult for vores hovedpersoner. Det kommer der en række meget følelsesmæssige og svære rejser ud af, der giver en indsigt i, hvor meget det betyder, når dem, der burde være ens nærmeste, viser sig ikke at have været ærlige over for én, og hvor vigtigt det så er at få klarlagt sandheden, forklarer producent Stine van der Sterren Enevoldsen.

For hvad sker der, når man finder ud af, at ens forældre måske slet ikke er ens forældre, ens bror måske ikke er ens bror alligevel, eller at man måske har en bror, som man aldrig har kendt til? Det er nogle af de spørgsmål, som vi får svar på i ‘Hemmeligheder og løgne’.

Det forbyttede æg
I det første program møder vi Marcus på 19 år, der er født af to pæredanske forældre i Randers. Men helt fra fødslen vidste hans forældre, at noget ikke var, som det skulle være. Marcus var nemlig meget mørk i huden, og det går det op for forældrene, at der er sket en gruelig fejl. Marcus’ forældre har været i fertilitetsbehandling, og ved en fejl er Marcus’ mor blevet gravid med en anden kvindes befrugtede æg.

Vi følger Marcus i hans søgen efter svar på, hvorfor han så sent skulle kende sandheden bag sit mørke ydre – og endnu vigtigere – hans forsøg på at få fertilitetsklinikken til at udlevere flere oplysninger, så han kan finde frem til sine genetiske forældre og få noget at spejle sig i.

Hemmeligheder og løgne – ny dansk dokumentarserie på TV 2

I samme kategori

Back to top button