Streamingnyt

HBO Nordic sikrer sig norsk dramaserie – Kampen for tilværelsen

hbo nordicHBO Nordic har sikret sig rettighederne til den anmelderroste norske dramaserie Kampen for tilværelsen der tidligere har været vist på norske NRK. Serien vandt blandt andet Gullruten-prisen for bedste manuskript og instruktion. Den 19. december bliver både 1. og 2. sæson tilgængelige på HBO Nordic.

Kampen for tilværelsen følger den polske, arbejdsløse lingvist Tomasz (Bartek Kaminski), der vælger at rejse til Norge for at få fat i nogle ”lette penge” fra en far, han aldrig har mødt. I løbet af opholdet i Norge bliver Tomasz mere og mere integreret i det norske samfund – et samfund, der i serien består af en gruppe velhavende og velmenende borgere i Ullevål Hageby. Beboerne er i mangel på rigtige problemer blevet mestrer i at skabe deres egne, og de lever derfor i en verden, der emmer af rigdom, stabilitet og en helt særlig type af angst og paranoia på samme tid.

Kampen for tilværelsen er et kærligt og gribende portræt af nutidens moderne problemstillinger, der giver et morsomt indblik i den norske mentalitet.

På rollelisten finder man Bartek Kaminski som Tomasz, Lena Kristin Ellingsen, Ola G. Furuseth, Mads Ousdal, Trine Wiggen og Øystein Røger.

Serien er skrevet af Erlend Loe (Naive.Super, Doppler), Per Schreiner (Den brysomme mannen) og Bjørn Olaf Johannessen (Pyromanen). Marit Moum Aune, Arild Andresen, Bård Breien, Thomas Seeberg Torjussen og Atle Knudsen har instrueret, og serien er produceret af NRK.

Hele sæson 1 og 2 bliver tilgængelige på HBO Nordic den 19. december.

I samme kategori

Back to top button