Streamingnyt

HBO Nordic klar med nye Vikings fra 1. december

vikings_hboI anden halvdel af sæson 4 af Vikings medvirker intet mindre end tre danske skuespillere: Alex Høgh Andersen som Ivar the Boneless, Marco Ilsø som Hvitserk og Ida Marie Nielsen som slaven Margrethe. Hvis man endnu ikke har set serien, bliver samtlige af de tidligere sæsoner tilgængelige på premieredagen 1. december.

I første halvdel af sæson 4 forsvandt Ragnar (Travis Fimmel) efter at være blevet besejret af broderen Rollo (Clive Standen) i en skelsættende kamp i Paris. Vikings tog derefter et spring i tiden, så seerne pludselig befandt sig i en ny æra i karakterernes liv. I premiereafsnittet på anden halvdel af sæson 4 udløser Ragnars genkomst i Kattegat en kædereaktion af begivenheder, og Ragnar får at se, hvad der er sket med hans sønner i den tid, han har været væk. Samtidig planlægger Lagertha (Katheryn Winnick) en storslået kamp i Kattegat, og Bjørn (Alexander Ludwig) forbereder sig på at føre sin mangeårige drøm om at udforske Middelhavet ud i livet – noget han planlægger at gøre i et nybygget skib af Floki (Gustaf Skarsgård).

Denne halvdel af sæsonen blænder op for intet mindre end tre danskere på rollelisten: Alex Høgh Andersen, der spiller Ragnars søn Ivar the Boneless, Marco Ilsø, der spiller en anden af Ragnars sønner, Hvitserk, og Ida Marie Nielsen, der spiller slaven Margrethe. Desuden medvirker en række andre nordiske skuespillere, blandt andre svenske Daniel Lindström og Josefin Asplund.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vikings er skabt af Michael Hirst, der blandt andet skrev manuskript til den Oscar-vindende film Elizabeth og stod bag den Emmy- og Golden Globe-nominerede serie The Tudors. Hirst fungerer også som executive producer sammen med Morgan O’Sullivan (Greven af Monte Cristo, The Tudors), Sheila Hockin (The Tudors, The Borgia), John Weber (The Tudors, The Borgia), Sherry Marsh, Alan Gasmer og James Flynn (The Tudors, The Borgia).

“Denne sæson er monumental og skiller sig ud fra alt, vi tidligere har lavet,” siger Michael Hirst. “Vi har drevet Vikings fremad, så serien er kommet op på det øverste niveau af historisk drama, og vi har nu en storyline, der er inspireret af virkelighedens historiske begivenheder, såsom Bjørn, der sejler gennem Middelhavet, og Ivar the Boneless, der bliver alle tiders mest frygtede kriger. Det er ikke længere ”bare” en historie om én mand, men en saga om Ragnar og hans sønner.”

Sæson 5 af Vikings er i øjeblikket ved at blive filmet i Irland, og Golden Globe-vinderen Jonathan Rhys Myers (The Tudors) slutter sig til serien i den kommende sæson.

Vikings er en international irsk/canadisk co-produktion mellem World 2000 og Take 5 Productions. I USA og Canada er det History Channel, der viser Vikings, imens det internationalt er MGM Television, der er distributør. VIKINGS er produceret i samarbejde med Corus Entertainment.

Anden halvdel af sæson 4 har premiere 1. december på HBO Nordic. Alle de tidligere sæsoner af serien bliver tilgængelige samme dag.

I samme kategori

Back to top button