HbbTV testes nu hos DR

| tirsdag 13. mar, 2012 13:05 | opdateret 15. mar, 2012 kl. 13:12 | 5 Kommentarer

DR tester nu aktivt den nye standard for interaktive tjenester ved navn HbbTV. DR har foreløbig testet på 15 modeller fjernsyn – og det virker konstaterer teknisk projekleder Thomas Elton Jensen fra DR, ifølge BFE’s nyhedsbrev DIGImail. 

HbbTV leverer indhold såsom skræddersyet hjemmesider med ekstra information via Internettet og funktionaliteten findes allerede i flere tv. Alle Sony modeller, som kommer på markedet fra marts kan bruges. Loewe har haft HbbTV support på alle produkter siden 2009 enten indbygget eller via opdatering, mens det på Philips TV er alle modeller siden 2010 med H i slutningen af modelnavnet og tillige har mulighed for internetopkobling. 

DR HbbTV

Har tv’et understøttelse af Hbb-tv, så dukker der en lille rød knap op i nederste højre hjørne i 7 sekunder. Det er et link til DR’s server – aktiverer du knappen via fjernbetjeningen, så åbner der sig en speciel hjemmeside. 

BFE’s direktør Kurt Frausing anslår, at det p.t. er under 100.000 af landets 5,5 millioner fjernsyn, som har mulighed for Hbb-tv. Der findes endnu ikke rigtigt tv-bokse på det danske marked med HbbTV, men Linux bokse er så småt ved at komme efter det blandt producenten Xtrend er langt fremme her.

DR’s test af HbbTV er et pilotprojekt, som vurderes i slutningen af året.  Har man HbbTV kan man nu på en nem og hurtig måde få adgang til at se on demand indhold fra internetsitet www.dr.dk/nu, dog i en reduceret udgave, hvor der ikke er adgang til at dykke ned i hele DR’s arkiv. Men det er muligt at gå en uge tilbage, hvis du har misset et program. Du kan også se forpremierer på kommende programmer, samt se de mest sete programmer og nyheder.

DR’s test sker i samarbejde det danske firma Nordija 

DR HbbTV pt. kun via DVB-T

Pt er tjenesten kun på modtagbar via almindelig tv-antenne, men der er planer om andre (div kabelnet) i løbet af “foråret”. 

DR nu Hbbtv siden er stort set færdig, DR forventer ikke at tilføje nye funktioner men fokuserer på at retter fejl osv.

DR vil gerne have lidt erfaringer og tilbagemeldinger med HbbTV. Tilbagemeldinger kan gives på: nettv@dr.dk

Kilde: DigiMail / Flatpanels.dk / DR pressebilleder

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Branche-Nyt

5
Kommentarer

Please Login to comment
3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
avh

Hvad har det produkt egentlig at gøre med DVB-T, når det anvendes til at modtage dr.dk/nu, som jo modtages via nettet?

evilguy

Kunne man ikke spørge DR om de ikke vil udvide testen til kabel-TV kunderne? Jeg føler mig snydt, da jeg desværre er “tvangstilmeldt” YouSee kabelt-TV 🙁

Jeg modtager via YouSee og har i dag (14. april) for første gang set det røde knap-ikon og dermed kigget lidt på deres HbbTV-tjeneste.

Tyske NDR har også en HbbTV-tjeneste, der kan modtages via YouSee ­­– derudover kender jeg ikke til flere.

mich