TV-Nyt

Håndbold VM 2015 og 2017 på DR og TV 2

HåndboldTV 2 og DR har netop indgået en aftale med Al-Jazeera om køb af rettighederne til håndbold-VM i 2015 og 2017, så VM-håndbolden kan ses af hele befolkningen. Håndbolden er populær i
befolkningen, og har ved de seneste slutrunder opnået rekordhøje seertal.

– Håndboldslutrunderne er fantastisk vigtige både for TV 2 og for vores seere, så jeg er lykkelig over, at det lykkes at lande rettighederne til VM i 2015 og 2017, så vi nu har rettighederne til både VM og EM. Det har været en lang og hård kamp, men nu glæder vi os bare. I særdeleshed til at kunne præsentere en stor slutrunde i samspil med vores nye sportskanal. Den kan ikke få en bedre start med massevis af kampe og en solid VM-dækning. De danske seere kan glæde sig – også til kvindernes slutrunde i december 2015, der afvikles i Danmark. Det bliver kæmpestort, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

– En af DRs kerneopgaver er at sende begivenheder, der samler en meget stor del af befolkningen foran tv-skærmene. VM-håndbold med dansk deltagelse passer perfekt til det formål, for landsholdene har med deres flotte resultater og ukrukkede skærmoptræden opnået en fantastisk popularitet, der har varet, siden DR begyndte at følge dem intensivt for godt 20 år siden. Vi glæder os til at præsentere top-håndbold til hele befolkningen, siger DRs rettighedsansvarlige, chefkonsulent Jan Rosendal.

Også i Dansk Håndbold Forbund er der stor tilfredshed med aftalen om VM-håndbolden:
– Der skal fra min side lyde et stort tillykke med indgåelsen af aftalen omkring tv-rettighederne til VM-slutrunderne i 2015 og 2017 – ikke bare til TV 2 og DR, men til dansk håndbold. Det betyder nemlig, at dansk håndbold er sikret en fornem eksponering, og at den traditionsrige tv-
underholdning i december og januar er sikret for hele befolkningen i både 2015 og 2017. I Dansk Håndbold Forbund vil vi gøre vores til at herrelandsholdet under ledelse af vores nye landstræner, Gudmundur Gudmundsson, ved den kommende VM-slutrunde endnu en gang leverer topunderholdning og gode resultater, siger Morten Stig Christensen, Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Aftalen omfatter VM i herrehåndbold i Qatar i januar 2015, VM i kvindehåndbold i Danmark i
december 2015, hvor DR og TV 2 sammen står for at lave produktionen til hele verden, VM i
herrehåndbold i Frankrig i januar 2017 og VM i kvindehåndbold i Tyskland i december 2017.
VM i herrehåndbold 2015 bliver afviklet fra 15. januar til 1. februar i Qatar. Danmark er i gruppe D med store håndboldnationer som Rusland og Tyskland, men Danmark har et rigtigt stærkt hold i disse år, og skulle have en god mulighed for at spille med om medaljer. Mikkel Hansen og co. har vundet medaljer ved de sidste fire store mesterskaber, de har deltaget i. De vandt EM-guld i 2012 og EM-sølv i 2014 – og VM-sølv i 2011 og 2013. Bliver det denne gang de skal have guldmedaljer med hjem? Danmarks kampe fordeles lige mellem TV 2 og DR inden for de kommende uger.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button