TV-Nyt

Greyzone – ny skandinavisk co-produktion på TV 2

Greyzone Birgitte Hjort TV 2
Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.
(Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

Den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen vender hjem til Danmark for at spille hovedrollen i det storstilede internationale tv-drama GREYZONE, som i dag går i optagelse i København. Dette blandt andet ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund.

Serien er en karakterdrevet spændingsserie om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. Sproget bliver en blanding af dansk, svensk og engelsk.

– Hele verden venter på den nye stort anlagte nordisk crime/thriller tv-serie. I mine øjne er GREYZONE netop det. Den er spændende og fyldt med uforudsigelige, men naturlige ”turns and twists” samt dybe karakterer. Siden vi første gang blev præsenteret for manuskripterne, har vi været på. Vi er meget glade for at være med om bord og sikre optagelser i hovedstadsregionen, men også støtte op om dansk talent i et projekt, som har potentiale til at nå langt ud over landets grænser, siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det er med stor stolthed, at vi nu kan præsentere en skandinavisk co-produktion, som længe har stået på vores ønskeseddel. Ambitionen med ‘Greyzone’ er høj, og med nogle af de største spillere på markedet ombord er rammerne sat for et storstilet projekt. Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Og det var med det formål, at vi sammen med Cosmo Film søsatte ‘Greyzone’ for fire år siden, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, om samarbejdet med bl.a. TV4 Sverige.

Historien er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted og produceres af Rasmus Thorsen fra det danske produktionsselskab Cosmo Film.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien DER KOMMER EN DAG. GREYZONE skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland.

– På film- og tv-scenen står Danmark i dag et sted, hvor vi kan være med til at udvikle vores talenter på et internationalt plan. Copenhagen Film Fund arbejder på at skabe disse rammer. I dag ryger de bedste, danske talenter hurtigt ud af døren og videre til Hollywood. Men vi har potentialet herhjemme til at skabe noget, som kan det samme som udlandet, og vi kan, hvis vi får de rigtige rammebetingelser. Vi elsker eksport af dansk talent, men vi skal altså også have gavn af det herhjemme, understreger Copenhagen Film Funds direktør.

Optagelserne til GREYZONE går i gang juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

GREYZONE er en co-produktion mellem Danmark, Sverige og Tyskland, der produceres af Cosmo Film for TV 2, og realiseres i et samarbejde med TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, det Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fond.

Kilde: TV 2 / Copenhagen Film Fund

I samme kategori

Back to top button