TV-Nyt

Grethe – ny komedieserie på TV 2

Grethe TV 2
Foto: Agnete Schlichtkrull

Peter Frödin, Anders W. Berthelsen og Trine Pallesen er blandt skuespillerne i TV 2s nye, varme komedieserie for hele familien.

Mød familien Bynke: Far Jørgen på 47, mor Charlotte på 41, Ingrid på 20, som er Jørgens datter fra et tidligere ægteskab, og deres to fælles børn, Frederikke på 10 og Valdemar på 6. Og ikke at forglemme – Jørgens søster, Clara, der bor på loftet. Og så selvfølgelig Grethe.

Familien Bynke har en topkaotisk hverdag, hvor alt roder, tiden er knap, kærligheden rusten, et kobberbryllup står for døren, og børnene lever i deres egne verdener.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men så beslutter Jørgen og Charlotte, at de må have en ung pige i huset til at styre tropperne. Efter en større ansøgningsrunde møder de Grethe, som er en ældre kvinde med nogle helt andre værdier, traditioner og en stor bunke røverhistorier. Og så begynder der at ske ting og sager i familien …

Væk med mobil og tablet – frem med nærværet
‘Grethe’ handler om, at man skal huske at gøre hverdagen til et lille eventyr i sin familie. Det hjælper Grethe familien Bynke med. Hvad er det, Grethe kan?

– Grethe kan det, vi fortravlede mennesker med smartphone og tablet i hænderne er forhindrede i. Vi skal kigge lidt op over skærmene og se, hvordan der ser ud i virkeligheden. Vi beder ungerne om at lægge deres telefoner, som er deres måde at være sammen med venner på, fordi vi bliver frustrerede og får fornemmelsen af ikke at forstå dem helt, siger Jarl Friis-Mikkelsen, der er idémand bag og instruktør på serien. Han fortsætter:

– Grethe kan virke lidt gammeldags, lidt som en tidslomme, men hun ved, hvad der skal til – mere nærvær. Hun er en tryghedsskaber, og hendes indflydelse siver langsomt op fra hendes værelse i kælderen til de forskellige etager inklusive soveværelset hos familien Bynke.

En frelsende engel
Jarl Friis-Mikkelsen, der har været gift tre gange og har tre døtre, ved selv, hvor svært det kan være at stifte familie og få det hele til at fungere. Og han tror, at andre vil kunne nikke genkendende til de kaotiske forhold i en stresset familie:

– Jeg har mødt moderne familier i børnehaver og skoler og set, hvor stresset det hele er, når både mor og far skal arbejde – og samtidig være sociale og overskudsagtige. Grethe er alt det, en stresset familie kan drømme om. En slags mormor eller farmor, der flytter ind og hjælper, lyder det fra Jarl Friis-Mikkelsen, der fortsætter:

– Men sådan er virkeligheden ikke længere. For bedsteforældrene er ude for at realisere sig selv for fulde gardiner i deres otium. Men her kommer Grethe anstigende som en frelsende engel, vi alle kunne have brug for. Hvem vil ikke gerne have en Grethe i familien, så man får lidt mere tid til hinanden. Jo, ikke? Men det er jo en fremmed, vi så lukker ind. Og er vi parate til det?

Masser af gode navne
Det er et stærkt cast, vi møder i den nye serie. I rollen som Grethe ses Peter Frödin, mens forældrene spilles af Anders W. Berthelsen og Trine Pallesen. Herudover medvirker bl.a. Tina Gylling som Clara, Roberta Hilarius Reichhardt som Ingrid, Peter Gantzler og Casper Christensen m.fl.

Jarl Friis-Mikkelsen er idémand og har instrueret, mens serien er skrevet af Karina Dam og Thomas Glud, og Mia Marie Borup er producent. Mastiff A/s producerer for TV 2 med støtte fra Public Service Puljen.

Der er primetime-premiere på ‘Grethe’ tirsdag 3. januar 2017 klokken 20.50. Hele serien vises også som en ekstra julegave til familien på TV 2 i eftermiddagsfladen 25. og 26. december, og der er snigpremiere på TV 2 PLAY mandag 19. december.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button