Streamingnyt

GÖSTA er titlen på HBO Nordics første skandinaviske originalserie

gosta hbo nordicHBO Nordic, en del af HBO Europe, har givet grønt lys til den første skandinaviske originalserie. GÖSTA (8 x 30 min) er skrevet og instrueret af svenske Lukas Moodysson.

Gösta er en 28-årig børnepsykolog, som får sit første job i en flække i Småland. Han flytter fra Stockholm og lejer en hytte ude i skoven. Göstas ønske er at være verdens flinkeste menneske og hjælpe alle, han møder på sin vej. Til tider går det godt, andre gange gør det ikke…

”Jeg er utrolig glad for, at jeg nu skal lave min egen tv-serie”, siger Moodysson, som skal instruere alle otte afsnit. ”Jeg vil, at serien skal være en blanding af komedie og Dostojevskij. Så sjov som muligt, og så alvorlig som muligt.”

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

GÖSTA er Moodyssons første tv-serie, og den er produceret af Memfis Film.

”Det er mig en stor glæde og ære at skulle producere HBO Nordics første skandinaviske originalserie. HBO er perfekt i forhold til GÖSTAs særlige mix af komedie og drama”, siger producent Lars Jönsson, Memfis Film.

Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, HBO Nordic, siger; GÖSTA er en indsigtsfuld, sjov, mangefacetteret og bittersød fortælling, som siger meget om den tid, vi lever i, fortalt på en særlig måde, som kun Lukas kan. Jeg er utrolig glad for at byde Lukas og Lars velkommen til HBO Nordic.”

Lukas Moodysson er en af Sveriges mest banebrydende manuskriptforfattere og instruktører. Hjertevarme og kompromisløse fortællinger er blevet hans signatur. Fucking Åmål fra 1998 blev det store gennembrud og den tidsløse publikumsfavorit opnåede stor international opmærksomhed og anmelderros. Derefter fulgte en række prisbelønnede og hyldede film, blandt andre Tillsammans, Lilja 4-ever og Vi er de bedste!

Lars Jönsson, Moodyssons mangeårige samarbejdspartner hos Memfis Film, producerer seriens otte afsnit af 45 minutter. Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root er executive producenter for HBO Nordic.

GÖSTA bliver indspillet on location i Småland i 2018. HBO Nordic har sat premiere datoen til 1. juli. Læs mere her

Kilde: HBO Nordic Presse

I samme kategori

Back to top button