Smart Home produktnyt

Google Home Smart højtalere nu officielt klar på dansk – sådan fungerer den

Google Home er en smart højttaler og digital assistent, som du styrer med stemmen. Nu findes Google Home også på dansk her fra 24. oktober.

Målet for Google er naturligvis at vi ændrer måden vi bruger teknologi på, med vores egen stemme som værktøj, så vi bruger deres tjeneste endnu mere.

Google Home højtalerne findes på det danske marked i to udgaver

Google Home modellerne der er lanceret i Danmark
Google Home modellerne der er lanceret i Danmark

Google Home modellen placeres typisk i stue eller køkken, mens den mindre Google Home Mini er en perfekt samtalepartner i dine andre værelser. På andre markeder har Google også lanceret Home Max, der har bedre lydkvalitet. Google har på visse markeder også netop præsenteret en Home Hub, der er en smart assistent med skærm.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Google Home Mini modellen som vi har stående er minimalistisk i sit design med en stilfuld stof-agtig beklædning. Den kan fås i tre forskellige farver.

Google Home Mini topDer er 4 lys bag stofbetrækket der lyser op, når den registrerer, at du taler til den.

Der er ingen fysiske knapper med undtagelse af en mute knap nederst på bagsiden, hvor du kan slukke mikrofonen i højtaleren. Mikrofon mute knappen på Googles Home Mini er måske lidt besværlig at komme til.

Rører du på ydersiden af toppen til højre og venstre for prikkerne, så kan du styre lydstyrken.  Lydkvaliteten er ikke super god, men kan dog nok gå an til f.eks. streaming af musik i køkkenet.

Google Home Opsætning

Google Home app iOSDet er ret nemt at komme igang med Google Home. Via Google Home app’en på vores Android Smartphone var den hurtigt på vores Wi-Fi uden vi behøvede at døje med at taste kode ind. Du kan også installere den via Google Home app’en på Apple enheder.

Har du andre enheder der kan tale sammen med Google Home, f.eks. Smart pærer, så skal du tilføje adgang til disse via Tilføj enheder i Google Home app’en. Du skal huske at kun enheder der har Google Home support kan styres.

Google Home – sådan bruger du den

Google Home tale illustrationFor at komme i kontakt med højtaleren siger du OK Google eller Hej Google efterfulgt at dit spørgsmål eller kommando. Den er designet kun til at lytte, når du siger kaldeordene, så den står ikke og optager alt du siger.

Der ikke som sådan en facitliste for, hvad du kan sige, men her er nogle eksempler:

OK Google

”Kommer det til at regne i dag?”

“Væk mig klokken 7 i morgen”

”Hvor langt er der til månen?”

“Afspil Kim Larsen på Spotify”

Der er selvfølgelig også ting som den ikke kan og den er endnu ikke så dygtig på dansk som på engelsk. Man skal naturligvis give kommandoer eller spørge om ting, den er programmeret til at forstå. Gør man ikke det, så får man bare en besked retur om, at den desværre ikke kan hjælpe med det.

Har du en Chromecast kan du også sætte ting til at streame på denne.  Skal stemningen sættes med lidt belysning og er du er ejer af produkter som Philips Hue, LIFX  kan du bede din Google Home Mini, om at skrue op eller ned for lyset – alt sammen uden at røre en finger. Se vores video demoer herunder.

Google Home Smart højtaler video demoer

DIGITALT.TV har testet Google Home mini højtaleren i nogen tid også på dansk inden den officielle lancering her 24. oktober. Vi har lavet et par videoer som du kan se herunder.Google Home dansk demo
Google Home dansk demo


Vi har også testet Viaplay og Netflix med Google Home MiniGoogle Home Netflix Viaplay afspilning
Google Home Netflix Viaplay afspilning


Det koster Google Home Smart højtalerne

Google Home Mini koster kr. 449,-
Google Home koster kr. 1.149,-

Ved køb inden 25. marts 2019 følger der hos Elgiganten et abonnement til YouTube Music Premium med gældende til 8 april 2019 (normalpris kr. 119/måned).

Tjek dagspriser på Google Home hos Pricerunner.dk her

Forventer stort salg op til jul

Elgiganten forbereder sig på, at salget af Google Home-enheder, som er en del af Elgigantens store fokus på smarte hjem, bliver stort. Vi skal altså ikke blive overraskede, hvis der ligger en taleassistent under juletræet i år, fortæller Elgigantens adm. direktør.

”Vi har stor tro på, at dette kommer til at blive et hit og absolut årets julegave. Når man har omfavnet teknologien, vil man hurtigt vænne sig til, hvordan det er at have sin egen personlige digitale assistent i hjemmet. Og der er jo ingen tvivl om, at det her er et produkt, som ikke bare gør hverdagen lettere – det er samtidig også virkelig sjovt,” siger adm. direktør Peder Stedal fra Elgiganten.

Mere på vej om Google Home mulighederne på DIGITALT.TV

Her på DIGITALT.TV fortsætter vi med at prøve ting af på Google Home og kommer snart med lidt omkring styring af udstyr via samarbejde med Logitechs Harmony Hub. Vi kan dog godt afsløre nu, at det ikke rigtigt virker på dansk desværre.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button