TV-Nyt

Golden Globe 2014 live på TV 2 ZULU

Der er dømt lange rober og skræddersyede jakkesæt, når TV 2 ZULU sender ”Golden Globe Awards 2014” direkte kl. 02.00 natten mellem søndag 12. januar og mandag 13. januar.

Beverly Hilton Hotel danner ramme om den 71. uddeling af Golden Globe-statuetterne til dem, der i løbet af 2013 har leveret de bedste præstationer inden for film og amerikansk fjernsyn. 

Der skal i alt uddeles 25 statuetter, og blandt andre Meryl Streep, Leonardo DiCaprio og Christian Bale har chancen for at gå hjem med en af de prestigefyldte priser. 

Vinterbergs ”Jagten” er nomineret 
Fra Danmark er Thomas Vinterbergs ”Jagten” nomineret i kategorien ”Bedste ikke-engelsksprogede film”. Det danske drama, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen, er produceret af Sisse Graum Jørgensen og Morten Kaufmann for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. 

Ved Cannes Film Festival i 2012 vandt Mads Mikkelsen prisen som ”Bedste mandlige skuespiller” for sin rolle i ”Jagten”, og i oktober 2013 vandt filmen Nordisk Råds Filmpris. Ved Golden Globe er ”Jagten” oppe mod blandt andet den italienske ”The Great Beauty”, den franske ”The Past” og den japanske ”The Wind Rises”. 

Golden Globe kaldes også ”Den lille Oscar”, og det er sikkert, at alle de største stjerner fra film- og tv-branchen dukker op på den røde løber i deres stiveste puds. Værterne er skuespillerne og komikerne Tina Fey og Amy Poehler, der med stor succes også havde tjansen i 2013.  

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button