Branche-Nyt

Gør du det også? Over 50% bruger øretelefoner uden lyd

JBL har netop lavet en forbrugerundersøgelse om lytteadfærd for brugere af True Wireless øretelefoner i aldersgruppen 14-35 årige i Europa. Og de opsigtsvækkende resultater viser, at vi bruger øretelefonerne til en del mere end blot at lytte til musik.

Undersøgelsen viser f.eks. at over halvdelen af respondenterne indrømmer, at de godt kan finde på, at have øretelefonerne i uden at lytte til musik – bare for at ignorere folk. Pigerne er lidt værre til dette end fyrene, da 54% af pigerne svarer ja til dette spørgsmål, hvorimod 45% af fyrene går til bekendelse.

Hele 52% af 14-35 årige i Europa svarer, at de ville lede efter en mistet øretelefon, hvis den faldt i en mudderpøl. 35% ville endda også forsøge at fiske den op af toilettet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Selv når vi sidder til bords med andre beholder vi øretelefonerne i. Mere end hver fjerde (28%) indrømmer nemlig, at de gør brug af øretelefonerne, mens de sidder til bords med andre.

Hvem tager du øretelefonerne ud for?

Brugen af TWS øretelefoner er stigende, men der er nogle klare uskrevne regler – som hvornår det er høfligt, at man tager dem ud. 85% tager øretelefonerne ud for at tale med sine venner, mens endnu flere (89%) tager dem ud for at tale med deres familie.

Adfærden ved brug af øretelefoner er da også delt mellem to generationer. Hele 48% af Generation Z er meget mere tilbøjelige til at dele en øretelefon med en anden end generation Y, hvor kun 36% vil dele lytteoplevelsen.

Generation Z er også mere okay med at blive afbrudt, mens de bærer øretelefoner, hvorimod hver anden blandt generation Y mener, at når de bærer øretelefoner, så er det ensbetydende med, at de ikke vil forstyrres.

*Alt data er udledt fra undersøgelsen foretaget i 2020 af JBL med over 2.277 respondenter i alderen 14-35 i Europa.

Kilde: JBL presse

I samme kategori

Back to top button