TV-Nyt

Godt 26 timers X Games direkte på DR3

x games DR3Det bliver omtalt som en slags OL for de “vilde” sportsgrene eller actionsporten, som nogen også kalder den. X Games er tilbage på DR3 med verdens bedste skateboardere, bmx’ere og motocross-kørere. DR3 rydder aften- og nattefladen fra torsdag til søndag og sender knap 26 timer direkte fra Austin, Texas.

Martin Kampmann, Thomas Schou og Rasmus Kjeldsen tager sig som altid af alle BMX- og Motocross-konkurrencer, ligesom de tre herrer kaster sig ud i at kommentere det actionfyldte rallycross. Frederik Lindved får selskab af Frederik Schou Andersen og Jonas Daacer, når skateboard-konkurrencerne ruller over skærmen.

X Games Austin har kun deltagelse af én dansker, 39-årige Rune Glifberg. Glifberg er til gengæld en af kun tre atleter, der har deltaget ved samtlige af historiens 22 X Games events. Han bliver betragtet som en af verdens bedste skatere på rampe, og har vundet VM to gange i karrieren, ligesom han vandt X Games-guld i 2008.

X Games frem til 2015
I 2013 fik DR rettighederne til at sende fra X Games frem til og med 2015. I hele perioden sender DR3 knap 400 timers live-fjernsyn, der fordeler sig over knap 50 transmissioner fra seks lege – to vinterlege og fire sommerlege hvert år i løbet af de tre år.

“Sportsgrenene ved X Games er godt fjernsyn og yderst seværdige. Det går hurtigt, er meget dynamisk, og det passer godt til DR3s profil. Samtidig matcher det DRs ambitioner om at få mere bredde og flere mindre sportsgrene på skærmen,” siger sportsredaktør i DR Medier, Thomas Sande.

Det første program fra X Games kan ses klokken 1.30 natten mellem torsdag den 5. og fredag den 6. juni. Det er også muligt at se X Games på tablets, smartphones eller computer via DR TV, som er DRs tv-univers på nettet. Det kan både ses live, eller når man selv ønsker det.

Første program natten efter 05. juni 2014 kl. 01:30 på DR3  

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button