TV-Nyt

Go’ appetit nyt madprogram på TV 2

go appetit TV 2
Værter i ”Go’ appetit” er – på skift – Ibi Støving og Steen Langeberg.
(Foto: Per Arnesen / TV 2)

Tirsdag 1. oktober – på TV 2s 25 års fødselsdag – har TV 2 premiere på et helt nyt madprogram, hvor danskerne kan få inspiration til spændende og sund hverdagsmad, der kan laves på bare 25 minutter, og som man kan følge tilblivelsen af på skærmen.

– Der findes masser af madprogrammer, der giver inspiration, men seerne bliver sjældent kloge på, hvordan man reelt laver retten. Vi tager det meget bogstaveligt, at seerne skal kunne lære at lave retten fra start til slut ved at følge med på tv, hvor en kok og en almindelig dansker arbejder sammen, siger TV 2-redaktør Jes Schrøder.

På forhånd vil ”Go’ appetit”-redaktionen oplyse, hvad næste dags tv-menu står på, og hvilke ingredienser der skal bruges. Disse madvarer kan typisk købes i supermarkeder, og der vil sjældent være behov for at gå i specialforretninger. Madretterne vil være relativt ukomplicerede, men det vil samtidig være varierede og sunde retter, der giver hverdagsmaden et twist.

– Hvis man køber ind på forhånd og følger tilblivelsen af retten i tv, kan man efterfølgende gå i køkkenet og lave retten – og så kan aftensmaden være klar inden klokken 18.30. Undervejs får man tips og tricks til madlavningen og få den gode stemning fra ”Go’ appetit” med hjem i sit eget køkken. Samtidig udnytter vi det unikke at sende et direkte madprogram, ved at seerne bl.a. kan stille spørgsmål live under programmet via Facebook, siger Jes Schrøder.

Tre kokke hjælper og inspirerer
Tre superkokke, der er kendt fra bl.a. ”Go’ morgen Danmark”, ”Grillfeber” og ”Danmarks bedste livret”, vil på skift være i studiet sammen med en almindelig dansker, der ønsker at blive bedre til hverdagsmad. De tre kokke er Gorm Wisweh, Claus Holm og Louisa Lorang.

”Go’ appetit” sendes mandag-fredag klokken 17.20 – i det tidsrum, hvor ”Go’ aften Danmark” siden nytår har sendt paneldebat om dagsaktuelle emner. Fra 1. oktober handler programmet om mad og gode råd, og det passer ifølge Jes Schrøder bedre ind i danskernes dagsrytme.

– ”Go’ appetit” lægger sig i den anvendelige ”Go’”-tradition for news you can use – i dette tilfælde food you can cook. Vi tror på, at mange danskere gerne vil investere 25 minutter i at lave god og lækker mad til familien, siger Jes Schrøder.

Værter i programmet er – på skift – den tidligere ”Go’ morgen Danmark”- og ”Hvem bor hvor?”-vært Ibi Støving, der for nylig blev hædret med prisen ’årets kvindelige tv-vært’ af Billed-Bladets læsere, og den nye TV 2-vært Steen Langeberg, der er kommet til TV 2 efter værtsjobs på DR.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button