Nyheder

Glaspigen med jernviljen på TV 2 og TV 2 Play

Marie Holm Laursen ved, at det er en kæmpe udfordring at ville klare sig selv. Alligevel har hun besluttet sig for at tage kørekort og flytte hjemmefra. (Foto: B-film / TV 2)
Marie Holm Laursen ved, at det er en kæmpe udfordring at ville klare sig selv. Alligevel har hun besluttet sig for at tage kørekort og flytte hjemmefra. (Foto: B-film / TV 2)

For et år siden – i november 2014 – mødte TV 2s seere Marie Holm Laursen første gang, og nu er hun tilbage, når dokumentaren ‘Glaspigen med jernviljen’ vises onsdag 4. november kl. 20.50.

Marie lider af en sjælden knogleskørhed og har haft over 500 brud, men på trods af sit omfattende handicap har hun besluttet sig for at tage kørekort og flytte hjemmefra. Hun vil have et ungdomsliv som alle andre med fester, skolegang og egen lejlighed.

Men med knogler, der konstant brækker, er det en kæmpe udfordring at ville klare sig selv – og en ny karriere som bilist gør det bestemt ikke livet mindre farligt:

– Jeg ved, at hvis jeg kører galt, så er der stor risiko for, jeg dør. Men hvis jeg skulle blive hjemme hver gang, der er en risiko for, der sker mig noget, så ville jeg få et mega-nederen liv, siger Marie.

På TV 2 PLAY kan du se dokumentaren fra 2014, ‘Pigen med knogler af glas’. Den nye dokumentar ‘Glaspigen med jernviljen’ kan ses på TV 2 PLAY fra tirsdag 3. november om morgenen og efterfølgende on demand.

En vilje af jern
Det gør det heller ikke bedre, at Marie Holm Laursen har fået konstateret en mindre hjerneskade efter et styrt ud af kørestolen for to år siden.

En skade, der gør, at hun ikke alene skal kæmpe med brækkede knogler, men også genoptræne sin hjerne, så hun kan klare skolegang og diverse eksamener. Alle de vigtige milepæle, som hun skal nå for at kunne løsrive sig for barndomshjemmet, og det, hun opfatter som forældrenes omklamring.

– Min mor og jeg har været sindssyge på hinanden. Det har været hårdt for os begge to, at jeg er så afhængig af hende. Så selvom vi er uvenner, så skal hun stadig hjælpe mig. Det er der ingen teenagere, der har lyst til!, siger Marie.

Som seerne vil huske fra TV 2s første program, har Marie en ukuelig livsglæde og optimisme – eller som en seer formulerede det: “Knogler af glas – men en vilje af jern”.

Med den sædvanlige humor, livsvisdom og stædige insisteren på et godt liv inviterer Marie igen os alle indenfor i sit liv. Til et begivenhedsrigt år, hvor den usædvanlige pige kæmper for at blive rigtig voksen.

Glaspigen med jernviljen på TV 2 og TV 2 Play

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button