Gensyn med Matador på DR1

| tirsdag 14. aug, 2012 09:17 | 0 Kommentarer

Matador på DR1Lørdag den 8. september klokken 20.00 er Lise Nørgaards populære ’Matador’-serie i 24 afsnit tilbage på DR1, og her vil den være at finde i sendeplanen de næste mange lørdage.

Det er efterhånden 34 år siden, at ’Matador’ havde premiere på DRs daværende ene tv-kanal, og sidst har DRs seere kunnet høre de mindeværdige sætninger som ”Det er en tysker”, ”Av min arm” og ”Jeg går op og lægger mig” var i 1998 og 2006.

”’Matador’ er kronjuvelen inden for danske tv-serier, og vi ser frem til at samle familien Danmark om den igen,” siger DR1’s kanalchef, Lotte Lindegaard, der kalder det imponerende, hvordan serien og seriens mange figurer og herlige talemåder bliver ved med at leve videre.

”Vi får konstant henvendelser fra seere, der gerne vil have et kært gensyn, men der kommer også hele tiden nye og yngre seere til, som ikke har set ’Matador’ før, eller som nu ser serien med andre øjne, fordi de er blevet ældre,” siger kanalchefen for DR1, Lotte Lindegaard.

112 uger på liste
At ’Matador’ stadig er populær, kunne DR se for seks år siden, hvor der i gennemsnit var lige knap 1,5 millioner seere til hvert afsnit. Det svarer til, at 73 procent af alle med fjernsynet tændt, når ’Matador’ blev sendt, havde stillet ind på familierne Varnæs og Skjern.

I foråret i år var der solgt over 3,6 millioner dvd’er med serien herhjemme, og dét bokssæt med hele ’Matador’-serien på, som DR Multimedie udgav i 2009, har nu ligget uafbrudt på top 20 over de mest solgte tv-serie-dvd’er herhjemme i 112 uger. I sidste uge var ’Matador’ at finde på fjerdepladsen, og ’Matador’ kaldes også det mest sete tv-program i historien, da uofficielle målinger fra den 26. maj 1985 viser, at 3.641.000 kiggede med på 24. afsnit af serien dengang i monopoldagene.

Kommer til Korsbæk
I det første afsnit den 8. september på DR1 kommer Mads Andersen-Skjern til Korsbæk som handelsrejsende sammen med sønnen Daniel. Han besøger det snobbede ’Damernes Magasin’ og opdager, at der er gode muligheder for at åbne en konkurrerende forretning. Mads møder grisehandler Oluf Larsen, der giver ham husly for natten, og næste dag køber han ejendommen over for ’Damernes Magasin’.

Det er Erik Balling, der har instrueret serien, som nu 95-årige Lise Nørgaard er hovedforfatter på. Også Jens Louis Petersen, Karen Smith og Paul Hammerich var med til at skrive den succesrige serie, som Bent Fabricius-Bjerre skrev musikken til.

Kilde: DR1

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt