Nyheder

GANDHI og Thomas Skov opfylder juleønsker på DR3

DR3Hele december har ’GANDHI og den forbandede jul’ på P3 haft fokus på, hvordan vi fejrer jul på forskellige måder i Danmark. På fredag den 19. december kulminerer det hele i et stort liveshow på DR3 klokken 20.00, som har fået titlen ’Den forbandede jul’.

Værter på programmet er de to GANDHI-frontmænd David Neerup Mandel og Christian Fuhlendorff – sammen med DR3-vært Thomas Skov Gaardsvig. De vil i fællesskab forsøge at opfylde seer- og lytterønsker, finde den perfekte fælles jul på tværs af kulturelle og religiøse skel, og så vil Thomas Skov hjælpe nogle af dem, som risikerer at fejre jul alene.

Ring ind og giv julehjælp
I ’GANDHI og den forbandede jul’ har David Mandel og Christian Fuhlendorff løbende været med til at formidle julehjælp. Det er blandt andet blevet til tøj til hjemløse og fritids- og sportsudstyr til uledsagede unge flygtninge.

Men også lytterne har haft mulighed for at komme med ønsker om en gavmild hånd, som kan gøre deres jul bedre. Det kan for eksempel være forældre, som ikke har midlerne til at give deres børn den jul, de ønsker.

Alle ønskerne bliver samlet på en tavle, og på aftenen vil der være et callcenter, hvor en række kendte sidder klar ved telefonerne til at modtage seernes tilbud om hjælp. Blandt de, der vil tage telefoner, finder man tv-vært Søren Ryge, europaparlamentspolitiker Morten Messerschmidt og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Davids jul
En stor del af radioprogrammet har også haft fokus på diskussionen om, hvorvidt julen er en kristen begivenhed, og hvordan forskellige mennesker rundt om i landet fejrer jul.

På fredag inviterer ’GANDHI’ så til ’Davids jul’, hvor mennesker med forskellig kulturel og religiøs baggrund mødes til en julemiddag. Rundt om middagsbordet skal Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard, ateist og komiker Anders Stjernholm, muslim og folketingsmedlem for SF Özlem Cekic, præsten Poul Joachim Stender og formentlig en jøde og en asatroende forsøge at finde fælles fodslag om at holde jul sammen.

I løbet af aftenen skal de eksempelvis tage stilling til spørgsmål om, hvad de skal spise sammen, hvilke julesange, der skal synges, og hvordan de forholder sig til hele gaveræset.

På date med Thomas Skov
En tredje ting, som Christian Fuhlendorff og David Mandel har talt en hel del om i løbet af december, er de mange singler, som risikerer at være ensomme juleaften. Derfor er landets singler nu blevet tilbudt, at de kan komme på en live-juledate med Thomas Skov i fredagens program.

Undervejs i det to timerlange liveshow vil der også være musikalsk underholdning, når værterne har skrevet deres helt egen julesang. Derudover kan man opleve rapgruppen Vild $mith, årets modtager af Modersmålsprisen, rapperen Per Vers, og folk-artisten Chorus Grant, som alle vil optræde med fortolkninger af julesange.

I samme kategori

Back to top button