Streamingnyt

‘Game of Thrones’-stjerner Tom Wlaschiha og Jazzy de Lisser på rollelisten til Viaplay Originalen ‘Hilma’

Tom Wlaschiha (‘Game of Thrones’, ‘Stranger Things’, ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’) og Jazzy de Lisser (‘Game of Thrones’, ‘Project Power’) er de seneste internationale talenter til at slutte sig til rollelisten på Viaplays nye Original ‘Hilma,’ skrevet og instrueret af Lasse Hallström (Oscar-nomineret for ‘The Cider House Rules’ og ‘My Life as a Dog’). Den engelsksprogede biopic, der udforsker den revolutionære svenske kunstner og feministiske pioner Hilma af Klints liv, får premiere til efteråret i biograferne og på streamingtjenesten Viaplay.

I ’Hilma’ spiller Tom Wlaschiha Rudolf Steiner, den tyske kunstner og grundlægger af den antroposofistiske bevægelse. Steiner blev en nøglefigur for Hilma af Klint (1862-1944), som ofte søgte hans bekræftelse gennem hele sin karriere, hvor hun skabte mere end tusinde markante malerier, skitser og akvareller, der stort set forblev ukendte indtil årtier efter hendes død.

Hilma af Klint er i dag anerkendt som en af ​​den vestlige verdens første abstrakte kunstnere, en præstation, der blev endnu mere imponerende af den statiske, mandsdominerede kunstneriske scene, der omgav hende.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Jazzy de Lisser portrætterer Thomasine Andersson, der blev Hilmas nære veninde og rejste flere ture rundt i Europa med hende, efter at have arbejdet som sygeplejerske for Hilmas mor.

– Rudolf Steiners ideer og arbejde påvirkede den gådefulde Hilma af Klint og hendes store kunst, og de har fortsat en indflydelse på os i dag. At udforske disse menneskers livshistorie med Lasse Hallström og castet har været sjovt og en indsigtsfuld rejse, siger Tom Wlaschiha.

– Det er et privilegium at levendegøre denne historie om kvinder, der var meget forud for deres tid, siger Jazzy de Lisser.

Tidligere annoncerede rollebesætningsmedlemmer til ‘Hilma’ inkluderer Lena Olin (Oscar-nomineret for ‘Enemies, A Love Story’) og Tora Hallström (‘Hachi: A Dog’s Tale’) som Hilma af Klint på forskellige stadier af hendes liv sammen med Lily Cole (‘Star Wars: The Last Jedi’), Rebecca Calder (‘I May Destroy You’), Maeve Dermody (‘The Beast Must Die’), Catherine Chalk (‘Hereafter’), Anna Björk (‘Partisan’), Adam Lundgren (‘Max Anger’) og Jens Hultén (‘Skyfall’).

’Hilma’ er produceret af Helena Danielsson, Lasse Hallström og Sigurjon Sighvatsson. Produktionsselskabet er Viaplay Studios og executive producer for Viaplay Group er Josephine Genetay.

Kilde: Viaplay presse

creativeref:1011l108896

I samme kategori

Back to top button