TV-Sport

French Open Tennis 2023 TV og Streaming – opdateret

- Sådan ser du Holger Rune i årets anden Grand Slam på Roland Garros

Så er det blevet tid til French Open Tennis 2023 TV og Streaming guiden. Turneringen er blevet særlig interessant, set med danske øjne, med tanke på formstærke Holger Rune.

French Open grand slam-turneringen er kendt for sine karakteristiske røde grusbaner. Turneringen blev første gang afholdt i 1891 og er siden vokset til at være en af de mest betydningsfulde og traditionsrige begivenheder i tennissporten. Spillerne kæmper om den eftertragtede titel som “Master of Clay” og om at blive en del af tennis eliten som Grand Slam vinder.

Legenden John McEnroe nævner Holger Rune som en seriøs kandidat til sejren. Det nu føles som om, at “Big Three”-æraen er ved at slutte, nu hvor spillere som Carlos Alcaraz og Holger Rune, der er 20 år gamle, går efter den helt store sejr i Paris, lyder det.

Hvornår spilles French Open 2023?

Turneringen starter 28. maj og finalen spilles søndag den 11. juni. Rafael Nadal vandt turneringen i 2022, men har desværre meldt afbud til årets turnering.  Iga Świątek vandt kvindernes damesingle i 2022.

Runde Dato Kampstart
Første runde 28., 29.,30. maj 11:00
20:30
Anden runde 31. maj, 1. juni 11:00
20:30
Tredje runde 2., 3. juni 11:00
20:30
Fjerde runde 4., 5. juni 11:00
20:30
Kvartfinaler
Mænd/Kvinder
6., 7. juni 11:00
20:30
Semifinaler
Kvinder
8. juni 15:00
Semifinaler
Mænd
9. juni 14:45
Finale
Kvinder
10. juni 15:00
Finale
Mænd
11. juni 15:00

Hvornår spiller Holger Rune French Open?

Holger Rune møder Christopher Eubanks, der er nummer 75 i verden, i første runde af French Open. Kampen spilles tirsdag, der er ikke et nærmere tidspunkt endnu.

Tjek også den officielle hjemmeside for French Open her

Hvornår spiller Clara Tauson French Open?

Clara Tauson - Aliaksandra Sasnovich
Clara Tauson – Aliaksandra Sasnovich

Clara Tauson har via kvalifikationen kvalificeret til French Open. I første runde, vandt Tauson over verdens nummer 50, Aliaksandra Sasnovich fra Belarus. Se hendes kampe på discovery+

French Open 2023 - Seedede Herrer

1. Carlos Alcaraz

2. Daniil Medvedev

3. Novak Djokovic

4. Casper Ruud

5. Stefanos Tsitsipas

6. Holger Rune

7. Andrey Rublev

8. Jannik Sinner

9. Taylor Fritz

10. Felix Auger-Aliassime

French Open 2023 - Seedede Kvinder

1. Iga Swiatek

2. Aryna Sabalenka

3. Jessica Pegula

4. Elena Rybakina

5. Caroline Garcia

6. Coco Gauff

7. Ons Jabeur

8. Maria Sakkari

9. Daria Kasatkina

10. Petra Kvitova

Hvilke tv-kanaler viser French Open 2023?

Du kan som sædvanlig se French Open tennis på Eurosport kanalerne og 6’eren, der har de danske rettigheder. TV 2 har dog købt rettighederne til at også at vise Holger Runes kampe på TV 2 Sport X hos Warner Bros Discovery.

Eurosport 1 viser primært kampene fra Philippe Chatrier banen, som er med danske kommentator.

Eurosport 2 viser kampe fra Suzanne Lenglen banen.

French Open dækning på 6’eren byder hver aften kl. 20:00 på et studieprogram med tenniseksperter, der ser nærmere på dagens kampe og resultater i årets French Open-turnering efterfulgt af en aftenkamp.

Hvor kan man streame French Open 2023?

discovery+ er streamingtjenesten, hvis du selv skal styre din French Open oplevelse. Her kan du frit vælge mellem flere kampe og baner, så du ikke er begrænset til det der vises på Eurosport kanalerne og 6’eren. TV 2 har købt rettighederne til også at vise Holger Runes kampe på TV 2 Play hos Warner Bros Discovery.

Discovery+ sport maj juni

Stream alle Roland Garros-kampe live på discovery+ uden afbrydelser. Du skal vælge sportspakken til 129,- / måned, og bestiller du tjenesten, så kan du i øvrigt også se alle 24 timer af Le Mans 2023 og FA Cup finalen.

Du kan se optaktsprogram til French Open på discovery+ her

French Open Tennis 2023 TV og Streaming guide

Hvorfor kaldes French Open også for Roland Garros?

French Open bliver også kaldt Roland Garros, fordi turneringen finder sted på anlægget Stade Roland Garros i Paris. Stadionet og hele komplekset er opkaldt efter Roland Garros, en berømt fransk pilot og krigshelt.

Eugène Adrien Roland Chacon Georges Garros - French Open
Eugène Adrien Roland Chacon Georges Garros
Foto: Wikipedia

Roland Garros var en pioner inden for luftfart og blev kendt for sine bedrifter under Første Verdenskrig. Han var den første pilot, der fløj solo over Middelhavet. Desværre blev han skudt ned og dræbt under en kamp i 1918.

For at ære hans minde besluttede det franske tennisforbund at opkalde tennisanlægget efter ham. Stade Roland Garros blev åbnet i 1928 og har siden været vært for French Open. Navnet Roland Garros er blevet synonymt med turneringen og bruges ofte som et andet navn for French Open.


I samme kategori

Back to top button