Nyheder

’Fra yt til nyt – Nyt program på DR1 om genbrug og upcycling

YT til Nyt DR1Det handler om genbrug og upcycling i DR1’s nye reportageserie ’Fra yt til nyt’, hvor de 12 medvirkende viser, hvordan man skaber nye produkter af gamle ting og sager.

Der er fuld fart på hammer, høvl og hæftemaskine, når de medvirkende i DR1’s helt nye reportageserie, ’Fra yt til nyt’, udforsker genbrug og mere specifikt begrebet upcycling – en proces, hvormed man forvandler forskellige gamle ting til et nyt produkt, så det får en ny funktion og en merværdi. Ideerne og inspirationen flyver rundt i værkstederne, og de medvirkende deler glædeligt ud af deres erfaringer, så man selv kan gå i gang derhjemme.

”Når det drejer sig om boligindretning, så har retro længe været moderne, men nu begynder vi også at lave ting om eller bruge genbrugsmaterialer til at bygge nye ting af; det man kalder upcycling. Vi vil gerne inspirere danskerne til at genbruge i stedet for at smide ud, og i ’Fra yt til nyt’ får seerne konkrete tips og tricks til projekterne, men de møder også en masse entusiastiske genbrugere, der virkelig brænder for at dele ud af deres erfaringer og lidenskab,” fortæller Søren Juul Baunsgaard, der er redaktionschef for Livsstil & Samfund i DR Danmark.

Gode råd og inspiration
I ’Fra yt til nyt’ stifter man bekendtskab med 12 danskere, der alle lever og ånder for genbrug. Vi møder blandt andre Thomas, der skal lave møbler ud af gamle paller – men først skal pallerne lige skilles ad. Vi er også med til Gittes workshop på et bibliotek i Aarhus. Her er dagsordenen gamle bøger, men de skal ikke læses. De skal splittes ad, så deltagerne kan forvandle dem til små skulpturer, kort og bogmærker.

Vi følger genbrugerne hele vejen lige fra deres indsamling og bearbejdning af materialer, til det færdige produkt er klar til brug. Det er kun fantasien, der sætter grænser, for Thomas, Gitte og alle de andre kan bruge selv de mindste ting og spøjse sager til noget.

”Der bliver masser af inspiration og idéer til konkrete projekter, man kan kaste sig over. Det kan være alt fra en lampe dekoreret med kuglepenne eller en bænk bygget af gamle stole til en væg dekoreret med kassettebånd. Alle historierne bliver serveret med højt humør og et godt grin, for det er jo ikke altid, at alle projekter arter sig som planlagt,” spår Søren Juul Baunsgaard.

’Fra yt til nyt’ har premiere mandag den 19. oktober klokken 18.00 på DR1 og sendes derefter i de følgende uger fra mandag til torsdag.

I samme kategori

Back to top button