Parabol til altan

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #1588086
    Lorenz Lorenzen
    Deltager

    Hej.

    Vi er flyttet i lejlighed hvor der er en lille altan. Vi vil gerne kunne modtage sattelitbaseret tv fra astra, er det nok med de små “flade” parabolskærme som er blevet moderne og mindre pladskrævende end de større runde.?

     

    #1588087

    Ja det burde fungere. Der er ikke helt så meget signalreserve i meget dårligt vejr, men de kan sagtens bruges.

    #1588091
    Anders Mørk
    Deltager

    Hvis der er frit udsyn til Astra uden træer eller bygninger i vejen kan det sikkert fint fungere. Jeg har lige testet en Selfsat H30D som jeg havde liggende i gemmerne med Astra. Den stod på terrassen på en parasolfod og der var fint med signal. Jeg synes de flade antenner er noget nemmere at indstille end de klassiske.

    Vh. Anders

    #1589617
    Anonym
    Gæst

    Ja det burde fungere. Der er ikke helt så meget signalreserve i meget dårligt vejr, men de kan sagtens bruges.

    Du har helt ret med signalreserven. Jeg har haft en af de flade Selfsat og den mistede signalet så snart der var kraftig regn og skybrud, samt når det sneede ret godt.
    Så den blev skiftet ud til en almindelig 85cm parabol der tjente os godt i næsten 12 år uden nogen former for problemer angående vejret og nu har vi en 80cm fra Triax som jeg fik sat op for en månedstid siden af en parabolmontør.

    Men nu har vi heller ikke altan, men der i mod terrasse med tilhørende have, så derfor godt med plads til sådan en.

    #1591598
    Niels Petersen
    Deltager

    Har for tid tilbage brugt en Flad til at modtage SKY TV, nu bruges den til Tysk TV så det vil ikke være et problem at modtage Allente med den.

    #1771500
    Covid-19
    Deltager

    Har lidt samme “problem” som trådstarteren for denne tråd.

    Er der nogen, der ved, hvor stor en parabol er nødvendig for at få signal fra satellitten Astra 23,5 Øst, eller evt. kan teste det?

    Jeg har nemlig en streamingpakke med nogle udenlandske kanaler, men den er desværre for ustabil, så jeg overvejer at få en parabol op i stedet. Jeg vil helst nøjes med 60cm, hvis det er nok, men 80cm er mit absolutte maksimum.

    Det ville være dejligt at få Astra 19,2 Øst med også grundet dens mange gratis kanaler (vha. en 4,3 graders Monoblock LNB), men det er ikke et krav. 23,5 Øst er den vigtigste position for mig.

    #1771505
    Anders Mørk
    Deltager

    Spændende problem. Er der nogle gratis-kanaler man kan tune ind på? Jeg havde for nyligt en testopstilling med en 60 cm parabol mod 19,2 øst og det fungerede fint. Kigger man på kort over 3B’s fodaftryk på Europa, ser det ud til at man har samme signalstyrke i det meste af DK som i Benelux.

    Jeg tror det bliver en udfordring at fange både 19,2 øst og 23,2 øst selv på en 80 cm. Afhængigt af behovet kunne man så overveje en motorstyring på en 60 cm parabol. Jeg har selv en 90 cm der peger på Astra og Hotbird og det er ikke altid lige godt med de svageste kanaler.

    Er det Canal Digitaal der er abonnementspakken?

    Vh. Anders

    #1771506
    Niels Petersen
    Deltager

    Der er jo ikke noget der længere hedder Canal Digital eller Viasat, der er kun en udbyder af Sattelit TV i Danmark nu, Allente.

    #1771511
    Covid-19
    Deltager

    Ja, der er en gratiskanal, der hedder RTS SVET på frekvensen:

    11914 H

    Symbol Rate: 30000

    FEC: 3/4

    Du må dog også meget gerne prøve frekvensen 11719H Symbol Rate 30000 FEC: 3/4 og lige se, hvilken signalstyrke der er ved kanalerne på den frekvens, selvom de er krypteret.

    Det er ikke Canal Digitaal, jeg er interesseret i, men derimod Balkan-kanalerne på 23,5 Øst, der på kingofsat.tv går under navnet “Telekom Srbija”.

    #1771512
    Anders Mørk
    Deltager

    Jeg prøvede lige i dag hvor vejret er lidt slattent. Jeg kunne få et ok signal på Hotbird, men min modtager ville ikke låse signalet på 19,2 øst eller 23,5 øst med 60 cm parabolen. 19,2 øst kan man fange fint på 60’eren nå der er godt vejr.

    Vh. Anders

    #1773528
    Anonym
    Gæst

    Jeg tror det bliver en udfordring at fange både 19,2 øst og 23,2 øst selv på en 80 cm. Afhængigt af behovet kunne man så overveje en motorstyring på en 60 cm parabol. Jeg har selv en 90 cm der peger på Astra og Hotbird og det er ikke altid lige godt med de svageste kanaler. Er det Canal Digitaal der er abonnementspakken? Vh. Anders

    Spørgsmålet er hvordan det ser ud hvis man sammenligner den gamle 80 cm generation af parabolskåle der er helt runde vs. den nyere generation der i stedet er elliptisk så som Triax TDS 80A, den sælger eks. en del forhandlere med garanti om at den godt kan klare op til 4 positioner samtidigt.

    #1773529
    Anders Mørk
    Deltager

    Jeg brugte en TD54 fra Triax til at teste med. Vh. Anders

Login Registrer
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button