NHK 8k.

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #86980
  tlk
  Deltager

  I Japan vil deres public service kanal NHK begynde at sende i 8k om en måned. I 2020 kan alle i asien se OL fra Tokio i 8k. I danmark vil vi nok ikke engang kunne se det i 4k, Ved ikke hvem der har rettigheder til OL 2020.  politikere har desværre valgt at skære i DR og ultra HD har lange udsigter . Dansk folkeparti har et stort had til DR, Lidt underligt da mange af deres vælgere pensionisterne er glade for DR. Vores nabolande styrker public service. I Danmark skærer vi ned. Der er vigtig med et stærkt DR.

  #86981

  Discovery Networks sidder på rettighederne til OL frem til 2024. 2020 legene deles med DR

  #86983
  tlk
  Deltager

  Discovery sender nok til den tid i 4k, men det burde være det som politikerne skulle fokusere på at få 4k på DR med i medieforliget fremfor at skændes om programindhold og skære i DR.

  #86994
  Anonym
  Inaktiv

  Jeg har godt nok læst om det her med de 8K transmitteringer, men de render også med panden direkte mod en mur, for størstedelen af japanerne har ikke engang en UHD modtager, pga. den simple grund at de ikke har råd til sådan en og aldrig nogensinde vil få det, for det er lønningerne for elendige til i et land som Japan.
  En alm. 4K dekoder boks koster mellem 800 og 1000 US dollars i Japan, det svarer til op mod 2 årslønne for langt de fleste japanere.

  Så det er ligegyldig 8K transmittering at de starter op med der hos NHK i December, for de har allerede dårligt nogen seere på deres alm. daglige 4K transmitteringer.
  Så jeg ville ikke se på Japan som et foregangsland inde for udviklingen af UHD, for det er reserveret til de rige i det land og ikke den alm. lønmodtager.

  Skal vi kigge til nabolandende, så har de i Tyskland alligevel heller ikke de store planer om transmitteringer af OL i UHD, for dem vil tyske Eurosport i 2020 kun transmittere noget af i 1080i ser det ud til og resten i 720p på ARD og ZDF.
  De UHD kanaler de har der nede er egentlig også kun “lege kanaler” lige som Viasat UHD og TV2 UHD, for dagligt programsatte native 4K transmitteringer foregår der heller ikke.
  Og tja, 2 af dem er kun en shopping kanal og en modetøjs kanal.

  #87022
  tlk
  Deltager

  Ja det lyder meget dyrt for en tv boks i japan. Det kan jeg godt forstå alm japaner ikke har råd til.Men I 2020 vil næsten alle tv i asien på markedet være med 8k modtager indbygget. OL vil blive produceret i 8k og derudover vil der rigtig nok ikke være meget indhold med 8k. BBC og NHK har i mange samarbejdet om hlg( hdr) til tv. Det har jeg meget tillid til.

  I Tyskland er der flere private sender som RTL , PROSIEBEN, SAT1 etc som har eller vil sende tv i 4k. I England, italien har deres public service tv sendt tv i 4k.

  Jeg mener Public service er meget vigtig og DR skal ikke fokusere på seertal,men man skal kunne modtage DR uanset hvor man er i Danmark med en billig antenne i den ene hånd og tv/radio  modtager i den anden. Men DR skal hele tiden  prøve at udvikle og udsende deres programmer i den bedste kvalitet. Vil foreslå en DRextra kanal på tv front hvor man kunne sende udvalgte programmer i 4k. Det kommer desværre ikke til at ske. 4k har lange udsigter i Danmark for alle.

   

  #87031
  kram5610
  Deltager

  I 2020 kan alle i asien se OL fra Tokio i 8k.

  Hele Asien er noget overdrevet. I mange lande er (udenlandsk) satellit tv forbudt, bl.a. i Kina og Singapore….

  I Malaysia, Indien og Indonesien udsendes der stadig meget tv  via DVB-T i MPEG2 (i Indien tildels endda stadig analogt). For mig at se er det kun Sydkorea og Japan der er langt fremme i Asien.

  #87039
  kram5610
  Deltager

  I Tyskland er der flere private sender som RTL , PROSIEBEN, SAT1 etc som har eller vil sende tv i 4k.

  Udover Formel 1 på RTL UHD spiller UHD ingen rolle i Tyskland.
  ZDF og arte tester også UHD. ZDF via hbb og arte på en speciel Kanal via Astra.

  #87040
  tlk
  Deltager

  Hele Asien var nok en for stor mundfuld, men i Kina kan man  sende OL i 2020 i 8k til sin egen befolkning hvis man ønsker det, simpelthen fordi man kan.

  Har aldrig sagt at 4k spiller en stor rolle i tyskland. Referer kun til den omtale jeg har set på tysk tv samt hvad jeg ellers har læst om emnet.

  Det jeg kun vil påpege med det her indlæg er mens en del europæiske lande omkring os har eller vil sende i 4k på public service tv så har jeg ikke hørt planer om det i DR.

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button