Mediepolitisk aftale for 2011 – 2014, herunder mere valgfrihed…

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

 • This topic is empty.
Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #55546
  Anonym
  Gæst

   

  Jeg vil dog anbefale, at man tester over en lang periode, om man i det hele taget KAN modtage noget med en antenne, inden man be’r sin boligforening om at trække kabeltv-stikket. Det kan jo være, at man er “tvunget” til at modtage fra kabel-TV pga. evt. dårlige antenneforhold, hvis man bor fx i en stuelejlighed i en boligblok, og derfor ikke har mulighed for at få sin antenne ret højt op.

   

  Ifølge sidste afsnit i artiklen:  /frit-valg-af-tv-udbyder-for-alle-danskere skulle beslutningen om ophævelsen af kabeltv-tvangen “få omgående virkning”. Ehh… Skal det nye medieforlig ikke først lige træde i kraft fra 2011Question
  #58024
  Anonym
  Gæst

  At komme med den udmelding, at det skulle få omgående virkning, er vist lidt forhastet, ifølge dette uddrag fra medieforliget:

   

  7. MERE VALGFRIHED FOR DE DANSKE TV-SEERE.

   · Mange danske tv-seere er via lokalplaner mv. bundet til en bestemt tv-leverandør og får på den måde ikke i tilstrækkelig grad glæde af det stadigt stigende antal leverandører og muligheden for at vælge mellem tilbud, der varierer i pris og indhold.

   · Med henblik på at fjerne forhindringerne for det frie valg af leverandør af tv-programmer og dermed øge konkurrencen på dette område er det hensigten at afskaffe de gældende krav i lokalplaner mv. om tilslutningspligt til fællesantenneanlæg. Det vil ske gennem en ændring af planloven. Mulighederne i planloven for varetagelse af arkitektoniske hensyn opretholdes, da der kan være behov for en vis regulering af opsætningen af paraboler og udvendige antenner.

   · Nyordningen indebærer, at der ikke fremover i lokalplaner kan fastsættes regler om tilslutningspligt til fællesantenneanlæg. Som udgangspunkt skal det gøres muligt for de enkelte husstande at frigøre sig fra de gældende krav om tilslutningspligt, idet det dog gennem etablering af overgangsordninger mv. skal sikres, at de eksisterende fællesantenneanlæg ikke kommer i økonomisk klemme som følge heraf.

   · I lyset af den teknologiske udvikling på området, som giver de enkelte husstande mulighed for selv at etablere tv-forsyning på en nem og billig måde, er der behov for at se på, om de gældende regler på boligområdet fortsat er hensigtsmæssige, herunder i hvilket omfang de enkelte husstandes muligheder for frit valg af tv-forsyning kan styrkes. Også på dette område gælder det, at det ved overgangsordninger skal sikres, at ejerne af de eksisterende fællesantenneanlæg ikke kommer økonomisk i klemme som følge af eventuelle ændringer på området.

   

  Mon ikke, der kommer til at gå et pænt stykke tid, før det bliver til virkelighed?

  #58025
  Anonym
  Gæst

  Vedr. brug af parabol:

   

  Hvad med de der flat-paraboler? Kan disse ikke anvendes til Viasat og Canal Digital, og så dermed ikke skæmmer bygningerne?

  #58028

  Flatparaboler kan fint bruges. /maximum-flat-1-twin-lnb-flad-parabol

  #58034
  player
  Deltager

  Da prisen her i Aarhus (2xaa) nogen steder steg fra kr 175 for tvungen fuldpakke til kr 265, da måtte nogen krybe til korset og give mange tilsluttede mulighed for vælge en basispakke eller grundpakke.

  Så jeg vil citere en person for at Kommunalt tvungne tilslutninger kan per månede altså sagtens stige til kr 400, eller kr 800, I 10år i 20år eller altid. Og dette for installationer som fra 1998 skulle være færdig ombyggede til netop, pakkeløsninger. Og ikke tvungen fuldpakke. Fastnettelefonen måtte lukke og slukke, hvem kan leve uden Internet og TV; nogen nøjes her med den lille pakke og måske noget lavere Nethastighed.

  Medieforlig, så kunne man ligeså godt tale om spare på Benzinpriser eller prisen vi betaler for Strøm, som private tilsluttede. Afgifterne tæller jo pr kWh og er uafhængig af produktionsprisen af Strømmen.

  Og når ingen har villet lægge en parallel Coax-forbindelser hvem havde da forventet noget konstruktivt fra FIBER-Siden? Fordi man får anden tekniske udbyder, her i Forum, hvem siger man får varerne billigere. Preben Pedersen må jeg citere her, jeg mener de kan skrive meget om medieforlig, men hvem bestemmer egentlig overfor VIASAT og den hele Sportslige udbyderverden? Bare tænk på El-selskaberne og det statslige DONG. Sålænge Told og Skat får deres Moms er Staten vel glad og tilfreds.

  #58035
  player
  Deltager

  Det økonomiske forhold i Antenneforeninger.

  Betaling af gæld i forbindelse med den slags, folk som i gamle dage kun havde et telefonstik skulle jo heller ikke betale for det man ikke telefonerede for.

  Skal den slags gæld være afhængig af om man aftog for kr. 100 per måned ´betaling for programmer, og så engang i fremtiden hvor prisen bliver kr. 500 per måned. Er det sådan jeg skal forstå Medieforliget? Og forstå de tekniske udgifter?

  Jeg ville vide at “Hvis jeg skulle drage fordel af love og bestemmelser ______ “, da gæld’s min udlægning ikke. 🙂 Det som trøster mig er at andre i Boligafdelingen betaler det samme som jeg, og bemærk her, samme lever udemærket hverved. Blot vil jeg nævne Holmstrup bebyggelsen her i Aarhus Vest. Ikke at forglemme afdelingsbestyrelsen samme sted.

  #58202
  Anonym
  Gæst

  Det bliver aldrig.

   

  Ifølge en journalist på “Beboerbladet”, gælder det ikke for beboere i almene boliger. Så er det hele INTET værd. Skal jeg slette alle tråde, jeg har oprettet om dette emne, Bo?

  #58203

  Nej det skal du da ikke gøre.

  #58205
  player
  Deltager

  Når man hår fået en lovmæssig ret til at spare på ens Tv udgifter.

  Anlæg som er blevet lovliggjorte, er nogen steder overtaget af TDC/YouSee, hvilket betyder nogen bør slippe billigere.

  Og når YouSee kræver for eks. 166 kr for en basispakke månedligt, da mener jeg ingen Boligafdelinger har ret til tvinge nogen til betale Så meget. Siden 1998 skulle alle installationer kunne opdeles i pakker, for overhovedet være lovlige.

  Mit problem er “Hvem kan have ret til garantere Programudbydere at man fortsat vil garantere for aftagelse af Fulde programpakker og påtvungne.”

  Medieforliget er vel så en skjult skat som kun kan gå een vej, nemlig o p a d! må jeg forstå det sådant.

  #58206
  player
  Deltager

  . . . Herunder mere valgfrihed . . .

   

  Medieforliget og det tale om vælge eller på anden vis ændre på udbudet af Tv programmerne. Meget her fra Digitalt.tv skal jeg takke for inspiration om dette emne. Politikere og andre skal vel sige det som de nu engang gør, hvad vi andre så gør og økonomisk handler efter, i Vores valg af programmer og hvem vi nu køber dette fra, og her fra kan jeg ingen fremtid se for Boxer! Jeg har hørt det for tit, det med kunne vælge programmer ud og kun betale for disse, og er for længe siden holdt op med tro herpå. Konkret har jeg som enlig og over de 60 valgt kun have basispakken som vel at mærke nu er steget fra 59 til 73 kr. mnd. Nogen steder koster samme basispakke hele 112 kr/mnd, med hvilken begrundelse vil jeg lade ligge.

   

  I vores afdelingsblad Skræppebladet.dk, stod at der i Holmstrup var 209 som have valgt den fulde pakke (sommeren 2008) ud af lige hvor mange?, og at kun een procent havde valgt Stofa’s Zaptor boks i Antenneforeningen Aarhus’ område (ud af 60.000). Jeg heftede mig ved tallene da jeg aldrig havde forventet sådanne konkret cifre! Overrasket men altså positivt overrasket.

  #58711
  Preben Pedersen
  Deltager

  Medieforliget eller EU-regler, bliver nu engang fortolket forskelligt imellem de politiske partier, har læst på DR 1 Tekst TV søndag 22 august, og her findes en lidt længere udgave http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2010/08/22/134831.htm

   

  Den på DR1 Tekst tv, giver netop tanken om, at der findes 2 løsninger, men at de politiske partier ikke kan blive enig om noget som helst, der går på tværs af parti-farverne.

   

  Løsning 1: Fjern muligheden for Støtte kronerne fra Medielicensen, så kan den jo nedsættes tilsvarende Thumbs up

   

  Løsning 2: De produceret programmer med Støtte kroner, må ikke afbrydes af reklamer midt i udsendelsen, men der kan være reklame blokke før og efter.

   

  Når man tænker på, at den stats ejet TV2 jo har brug for en hjælpenede hånd, så ville løsning 1 give den bedste løsning og hvis ikke betalingskanalerne kan leverer gode programmer afligevel uden støtte, så må de jo bare lukke og slukke, lige som så meget andet her i samfundet må gøre. Winkny

   

   

  DK

  #58715
  Tvilling
  Deltager

  Der er ikke tale om at den bliver fortolket forskelligt, man KAN kræve at udsendelserne vises uden reklamer. Forligspartierne er enige om at det er en god ide at lade de kommercielle stationer sende som de plejer.

  Støtten bliver givet på 50/50 vilkår, så hvis de kommercielle stationer skal bidrage til ordningen må de naturligvis vise reklamer.

  TV 2 er i øvrigt den største modtager af støtten og man kunne argumentere at ordningen er designet som en hjælpende hånd til den nødlidende stats station. For at forhindre endnu en statsstøttesag må puljen kunne søges af andre danske tv-stationer af en vis størrelse.

  Man kunne også øge tvangsudskrivningen af kopskatten og lave TV 2 om til en station på støtten som DR. Der er jo mange, der som Mogens Jensen, ønsker vilkår som i de gode gamle Sovjet dage… men heldigvis flere som ikke ønsker dette.

  Det korte og det lange er at ordningen giver dobbelt så meget public service for de samme kroner. Prisen er reklamer i programmerne og det har et overvejende flertal allerede accepteret ved at købe adgang til disse betalingskanaler.

  #58970
  Anonym
  Gæst

  Status i denne sag er, at et udvalg unde Socialministeriet, og altså ikke Kulturministeriet skal undersøge om de gældende regler vedr. frit udbydervalg kan ændres. Dette har jeg fra mail med Kulturministeriet.

  #58971
  Preben Pedersen
  Deltager

  Tvilling sagde:

  Man kunne også øge tvangsudskrivningen af kopskatten og lave TV 2 om til en station på støtten som DR. Der er jo mange, der som Mogens Jensen, ønsker vilkår som i de gode gamle Sovjet dage… men heldigvis flere som ikke ønsker dette.


  Se, så er vi jo tilbage i starten af 1980´erne, Her måtte der jo ikke gives statstøtte for EF/EU til private firmaer og på den konto mistede Danmark jo mange arbejdspladser indenfor skibsbyggeriet. Embarassed

  Hvorfor må man så 30 år senere give støtte til kommercielle tv-selskaber og der tænkes ikke kun på Viasat, men generelt. Winkny

  #58973

  TV 2 kunne drives som ren public service kanal uden reklamer. Licensen kunne så hæves til det dobbelte, helt i tråd med Mogens Jensens ønsker om ekspansiv statslig mediedrift.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button