Five i UK har pt. ikke penge til at sende HDTV – mister licens.

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

  • Dette emne er tomt.
Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #55463
    reslfj
    Deltager

    Den nye DVB-T2 FreeviewHD mux i UK, der er blevet sendt siden 2 december  over Manchester og London med BBC-HD og en ITV HD* kanal, vil her fra påske sende alle de 3 oprindeligt planlagte gratis HD kanaler – BBC-HD,  ITV1-HD og C4-HD.

     

    Det var så planen, at kanale ‘Five’ skulle sende en HD version af kanalen fra sidst på 2010.  Man vil i England være sikker på, at MPEG-4 kodningen kan holde kvaliteten med 4 HD kanaler og derfor først efter et lille år åbne for den 4. HD kanal. 

    Det er nu allerede muligt, dels fordi  DVB-T2 faktisk viste sig at kunne sende 40.2 Mbit/sek mod de forventede 36 Mbit/sek, dels fordi MPEG-4 kodning i sandtid og statistisk multiplexning er blevet forbedret ret meget i den seneste tid  (MPEG-2 kan faktisk også forbedre bitraten 15-25% med samme kvalitet.) 

    Imidlertid har ‘Five’ ikke haft midlerne til at gennemføre en troværdig plan for en hel ‘HD flade’. De dårlige tider, som er særligt dårlige i England, giver store underskud hos mange tv-stationer.  De engelske myndigheder – Ofcom – har derfor  annuleret HD-licensen for ‘Five’  og tilbagegivet kapaciteten til  BBC, som har licensen til selve DVB-T2 multiplexen.  

    Man venter nu med spænding på, hvad BBC vil anvende den tilbageleverede kapacitet til – HD simulcast af BBC1 eller BBC2 eller nye SD kanaler ?

    Five vil få en ny chance for HD kapacitet efter at alt analogt er slukket sidst i 2012.

     

    Lars Smile

    * Bemærk nyheden “ITV HD lanceres 2/4 som fuldtidskanal og flytter satellit” der er ca samme HD kanal blot sendt via Sat.

    PS!   ‘Five’ er et søsterselskab til  RTL  i Tyskland (Bertelsmann AG)

    #57592
    reslfj
    Deltager
    #57599
    reslfj
    Deltager

    Five og Sky har netop annonceret, at Five i en HD version vil blive sendt  via Sky’s satellitter fra denne sommer.   Dermed får Five måske ligefrem penge for at sende kanalen i HD via Sky –

    Det var jo meningen, at Five skulle have betalt  25% af  omkostningerne ved den nye FreeviewHD mux plus deres andel i den mux der allerede sender Five i SD på Freeview.  

    På grund af de mange bakkede områder i UK kan ca 90% af seerne dækkes med 80 hovedsendere. For at nå yderligere 8-9% (op til 98-99%) af seerne anvendes yderligere ca 1050  hjælpesendere.  Disse mange sendere koster dyrt at drive og giver ikke megen ekstra reklameværdi – slet ikke nu med den meget dårlige engelske økonomi.

     

    Lars Smile

      

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button