DVB-T2 forsøg i Tyskland med egen hjemmeside.

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

  • Dette emne er tomt.
Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #55587
    reslfj
    Deltager

    De forsøg der allerede har kørt siden september 2009, har nu fået egen hjemmeside

    http://www.dvb-t2-nord.de/index.html , hvor der bla. er et kort over dækningsområdet

    syd og sydøst for Hamburg.

    Der sendes på kanal 48 fra en sender i Rosengarten med 10kW og en sender i Lüneburg med 5kW.

    Siden februar sendes som et single frequency network (SFN).

     

    Jeg synes også man må bemærke at udover NDR og ZDF, så er både RTL og Pro7/Sat.1 med

    i projektet.

     

    Der er en vis frygt i Tyskland, at de ‘private’ (RTL, Pro7…) vil anvende DVB-T2 som en undskyldning

    for at overgå til betalingstv.  Men DVB-T2 har naturligvis i sig selv  intet med CAM og betalings-tv at gøre.

     

    Lars Smile

    #58223
    Papablue
    Deltager

     

    Er der en ny standard på vej eller ser det ud til at vi lander på DVB-T2 MPEG-4? Jeg tænker om der er forsøg med noget helt nyt rundt omkring i Europa, eller om man kan forvente at der skal købes en ny boks inden for de næste 5-10 år??

    #58226
    reslfj
    Deltager

    Papablue sagde:

     

    Er der en ny standard på vej eller ser det ud til at vi lander på DVB-T2 MPEG-4? Jeg tænker om der er forsøg med noget helt nyt rundt omkring i Europa, eller om man kan forvente at der skal købes en ny boks inden for de næste 5-10 år??


    Det  ser meget ud til, at  DVB-C2, DVB-T2 og DVB-S2 vil holde ganske længe.  

    Men derfor kan der jo godt komme ændringer, som gør en given boks mindre anvendelig.  Tag fx MPEG- 2 og MPEG-4, der anvendes helt samme DVB-T til at modtage UHF signalet of omsætte dette til en fejlfri bitstrøm.  Men er der ikke en MPEG-4 chip i boksen, så hjælper det intet hvis man vil se DR-HD.

    Ligeledes er der solgt adskillige bokse med DVB-T og MPEG-4, men kun med SDTV versionen af MPEG-4 (fx Stong 8010).  HD kræver jo mere hukommelse og hurtigere regnekraft til de mange punkter i et HD billede.

    De nuværende (adskille af dem i det mindste) DVB-T/MPEG-4 bokse har en indbygget MPEG-4 chip, der kan HD men ‘kun’ i 720p eller 1080i versionerne.  Det kunne være at en gruppe lande kunne have helt til at få vedtaget at alle DVB-T2 bokse kunne behandle  MPEG-4 i 1080p50 versionen. 

    De forberedene arbejder til en bedre H.264(MPEG-4) standard – H.265 – pågår også.  Men  det er endnu mest på forskning stadiet.  Først når man kan enes om, at en væsentlig forbedring kan opnås ved at skrive en ny standard, og at denne standard vil  vil ‘kunne betale sig’ at indføre,  vil man gå videre.  Så skal der opstilles krav og indhentes forslag fra alle i verden. Først derefter kan et nyt standardforslag skrives og afprøves.   Det er mindre før end siden (det er ganske mange år ude i fremtiden) at man evt. vil kunne ibrugtage en evt. H.265 standard.

    Men når alle disse “måske’er og muligvis’er”  er skrevet – så er det nok sådan at DVB-T2 vil være antennestandarden i meget lang tid.  Legeledes vil kabaludbyderne  nok løbende overgå til DVB-C2 i kabelnettene – først til særlige ydelser (VOD, internet ol) og siden til alt (når analogt slukkes)

     

    Jeg har tænkt at købe ‘den store ultimative flade’, når DVB-T2/C2 bliver almindeligt i de fleste fjernsyn.  

    Lars  Smile

    Der er nogle tiltag til at genoverveje DVB-S2, der jo var den første 2 generations standard,  og tilføje nogle af de nye ting fra DVB-C2 og -T2.   Det er næppe noget dagens satmodtagere vil opdage, især ikke hvis den kan firmware opdateres . 

    Der er desuden tale om at man måske kunne ændre selve satellit GHz signalet og modulationen af den enkelte transponder/mux for at mindske eller helt fjerne det ubrugte frekvens bånd, der er mellem hver transponderkanal.  Det har man gjort ved DVB-C2. 

    Det er dog pt.kun løse tanker og ren fremtidsmusik. 

     

     

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button