DiSEqC strøm

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #103499
  Freakerz
  Deltager

  Hey, et hurtigt spørgsmål.

  Og jeg lyder sikkert som om det burde jeg vide, MEN jeg kan nogen gange godt lide at være helt 100% sikker + lidt mere.

  En DiSEqC skal ikke bruge strøm, da den får “strømmen” fra satelitmodtageren.
  Altså man tilslutter bare fx 2 LNB til switchen og kablet der sidder i Receiver går ind i satellitmodtageren/TV’et og får den vej spænding til at fungere.

  Er overstående korrekt? 🙂

  #103500
  st1
  Deltager

  En DiSEqC skal ikke bruge strøm, da den får “strømmen” fra satelitmodtageren. Altså man tilslutter bare fx 2 LNB til switchen og kablet der sidder i Receiver går ind i satellitmodtageren/TV’et og får den vej spænding til at fungere. Er overstående korrekt? ?

  Overordnet ja, med mindre modifikationer.

  En passiv DiSEqC *switch* får strøm fra receiver eller TV.

  Samme strøm bruges iøvrigt også til LNB-eletronikken, dvs. de 13V eller 18V der sendes ud til at skifte mellem vertikal eller horisontal polarisering driver også antenne-elektronikken.

  Man kan dog få aktive switches og/eller multiswitches – de får strøm fra en separat strøm-kilde, og afkobler derved receiver fra LNB.

  Kan du dele lidt om hvorfor, du spørger?

  #103821
  Freakerz
  Deltager

  @St1 Ja.

  Jeg har lige nu Astra 19.2 som modtagelse af satellit. Dertil vil jeg tilføje Hotbrid 13 som ekstra LNB på samme skål (har en arm til 2 hoveder på 1 skål)

  Og så skal jeg have opsat en ekstra parabolskål som udelukkende har en LNB der peger mod Astra 28.2 til modtagelse af de britiske TV kanaler som fx BBC.

   

  Af alle de DiSEqC switche jeg har fundet, så ser det ud som om de kun er passive og altså ikke behøver særskilt strøm. Så tænker de får det sikkert fra receiveren 🙂

  #103825
  st1
  Deltager

  Og så skal jeg have opsat en ekstra parabolskål som udelukkende har en LNB der peger mod Astra 28.2 til modtagelse af de britiske TV kanaler som fx BBC.

  Lyder godt! Hvor i landet er du? husk der skal ofte ret store størrelser til…

  Af alle de DiSEqC switche jeg har fundet, så ser det ud som om de kun er passive og altså ikke behøver særskilt strøm. Så tænker de får det sikkert fra receiveren ?

  Hvis du kun har een modtage-port, dvs. en enkelt receiver med eet input, så er det lige i øjet. Stort set envher DiSEqC switch kan bruges – også dem fra Haral Nyborg. Strøm kommer fra receiveren.

  Du kan godt køre 28.2E ind over den samme switch, men du mister en lille smule i signalstyrke. Det er dog normalt støj/signal forholdet, og ikke den absolutte styrke, der gør forskellen (undtagelsen er meget lange kabler), så 2-3 dB mindre absolut signalstyrke er normalt ikke noget problem.

  Multiswitches bruges hvis man skal fordele modtagelse ned over flere, uafhængige modtagere. Elektronikken i disse switche skal have separat strøm, så det er noget andet. De har også en noget højere pris end en ‘passiv’ switch 😉

Login Registrer
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button