Hjem Fora TV-kanaler og programmer De nye regionale kanaler

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Dette emne indeholder 8 svar, har 0 stemmer og blev senest opdateret af  reslfj 6 år, 2 måneder siden.

De nye regionale kanaler

Login Registrer
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #56229

  OneWorld
  Participant

  Så fik Danmark 8 selvstændige regionale kanaler. Men jeg må nok sige, at jeg er lidt skuffet efter at have læst hvordan de regionale kanaler vil bruge deres sendetid… 

   

  Det er simpelthen for lidt programmer, som man kan komme til at se hver dag i forhold til at de får en hel selvstændig kanal til at sende på 24 timer i døgnet. Faktisk bliver det en form for DR Update teknik, hvor det hele bare bliver genudsendt igen og igen… Jeg læste om TV Fyns programplaner… De kommer til at genudsende nogle programmer, som de allerede sender om aftenen igen senere om aftenen:

  “Når TV Fyn går i luften fra den 1. februar vil 'prime time' for kanalen være fra kl. 19.15 til 22.30. Her vil man byde på et studieprogram kl. 19.15-19.30, den store nyhedsudsendelse kl. 19.30-20.00 (der samsendes med TV 2), forskellige serier mellem 20 og 21, efterfulgt af det fællesregionale magasin 'Danmark Rundt' kl. 21.00-21.30. Fra 21.30 genudsendes udsendelsen fra kl. 19.30, kl. 22.00 genudsendes studieprogrammet fra kl. 19.15 og så er der samsending af nyhedsudsendelse kl. 22.20.” 
  Kilde: http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=19860

  Jeg havde håbet på, at det ville blive som de tyske regionalkanaler, som også sender indkøbte programmer fra udlandet, børne-TV osv. (ren ønsketænkning). 

   

  Det ville have været meget bedre at give de regionale kanaler mere sendetid på Lokal-TV kanalerne, og så flytte tegnsprogskanalen til en anden kanal. Allerede nu er der en del sendetid på lokal-TV kanalerne, der ikke bliver udnyttet…

   

  Problemet med navnene har man vidst heller ikke lige tænkt på. I Midt-Vest er der lokal-tv-kanalen, der hedder Kanal Midt-Vest, mens den nye regionalkanal hedder TV Midt-Vest.

  Men ja håber regionerne får lov til meget mere senere…  

  #61630

  kram5610
  Participant

  Hånden på hjertet: Danmark er for lille til så mange regionale kanaler!

   

  Hvordan kan man tro at fx Bornholm med ca. 40.000 ind byggere kan have en Regional Kanal samt en kanal som sender Lokal TV 24 timer i døgnet!?

   

  Den mindste tyske regional kanal (indenfor ARD) er Hessischer Rundfunk (HR), som dækker Hessen med 6 millioner indbyggere.

  (Radio Bremen og Saarländischer Rundfunk er mindre men de samsender med andre kanaler) 

   

  Mvh.

   

  Morten Hesseldahl

  #61631

  De har heller ikke fået ret mange ekstra penge fra licensmidlerne til at udvide sendetiden med.

  #61632

  Anonym

  Og den berømte: “Rom blev jo heller bygget på én gang“, Et sted SKAL man jo starte…smileny

  #61633

  reslfj
  Participant

  kram5610 sagde

  Hånden på hjertet: Danmark er for lille til så mange regionale kanaler!

   

  Hvordan kan man tro at fx Bornholm med ca. 40.000 ind byggere kan have en Regional Kanal samt en kanal som sender Lokal TV 24 timer i døgnet!?

  Det kan man også kun, fordi man lever dybt inde i en eventyrverden (og måske fordi politikerne gerne selv vil have flere muligheder for at komme i fjernsynet).

  Det er det samme mange steder – Sverige vil nu kunne (lens)opdele SVT1 og SVT2  og flytter derfor SVT2-HD fra deres mux7 til mux6* – England/UK har over mange år sparet det meste af BBC og ITV's regionale opdeling væk, men nu vil den nye regering oprette ca 20 lokale TV stationer. 

  Hvor er pengene? hvor er programmerne? og hvor er det store antal seere ? 

   

  Lars    smile

   

  * Det betyder at man på Østsjælland og i Nordjylland kun skal bruge én UHF antenne for at modtage SVT1 og SVT2 i HD kvalitet via DVB-T2.

  #61634

  Og hvorfor skal disse regionale kanaler være i HD? Var det ikke på tide at få DR1 og DR2 i HD!

  Lorry er forøvrigt ikke i HD ved Yousee.

  #61638

  parabolgutten returns sagde

  Og hvorfor skal disse regionale kanaler være i HD? Var det ikke på tide at få DR1 og DR2 i HD!

  Lorry er forøvrigt ikke i HD ved Yousee.

  Selv i HD ser de regionale 24 timers kanaler ikke ud som HD, synes jeg i hvert fald ikke. Men det var en politisk beslutning at lave de som det er blevet.

  #61648

  urup
  Participant

  Jeg tvivler på at regionerne har HD materiale de kan sende. Man må da indrømme at politikerne er fulde af underlige beslutninger. Hvorfor sagde de ikke bare:

  Mux 1

  DR 1 HD: 10,5 Mb/s

  DR Update: 2,5 Mb/s

  TV Region: 2,5 Mb/s

  Tegnsprog og lokal Tv: 2,5 Mb/s

  EPG mv.:  2 Mb/s

   

  Mux 2

  DR 2 HD: 10,5 Mb/s

  DR Ramasjang: 2,5 Mb/s

  DR K: 2,5 Mb/s

  Folketinget: 2,5 Mb/s

  EPG: 2 Mb/s

   

  Så ville folk der kun modtager TV via DTT kunne få DR 1 og 2 i en anstændig kvalitet og ikke bare sådan noget “lidt bedre end SD, men ikke helt HD” pjat!

  #61649

  reslfj
  Participant

  urup sagde

  Jeg tvivler på at regionerne har HD materiale de kan sende. Man må da indrømme at politikerne er fulde af underlige beslutninger.

  …..

  Så ville folk der kun modtager TV via DTT kunne få DR 1 og 2 i en anstændig kvalitet og ikke bare sådan noget “lidt bedre end SD, men ikke helt HD” pjat!

  DR2 sender meget, der ikke er eller nødvendigvis skal være i HD.   Men TV2 regionerne i HD er ret vildt og mindst en postgang – 3 til 5 år – for tidligt.

  Det egentlige problem er imidlertid, at  DVB-T muxer er for små til HD kanaler, dvs der kan være for få kanaler i en mux til at stat-mux virker godt.  Risikoen for at fx 2 kanaler på samme tid har brug for max bitrate, er langt større end fx 4 kanaler (med forskellige programmer) samtidig har det.

   

  DR burde have bidt alt skam i sig og have foreslået at  der blev anvendt DVB-T2/MPEG-4 her fra 11 januar på MUX1.

   

  Den eneste grund til at der stadig har været DVB-T udstyr i vore forretninger, er at myndighederne, DR og Boxer ikke  havde meldt  klart ud  sidste forår.  Det ville ikke engang blive dyrere for forbrugerne.

  Og så kom Boxer i september med sit  'hovsa',  vi skifter alligevel til DVB-T2 allerede til april 2012 – Udygtigt og  Utidigt – til skade for forbrugerne.

   

  Lars   smile

Login Registrer
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.