tomaten64

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Hvorfor er prisforskellen så stor? #63351
    tomaten64
    Deltager

    Zakken sagde
    Jeg leder, som så mange andre, efter en mulighed for fortsat at se 28.2 grader øst.

    Jeg bor vest for Varde, så hvis nogen har en god kobination af skærm, LNB og modtager som vil være optimal for modtagelse, så hører jeg gerne om det.

    Hej Zakken,

    Jeg kan se at der i den ene annonce står at parabolen er velegnet til engelsk tv vest for Storebælt. Jeg synes lige at du skal tjekke i dit nærområde som de 120 cm stadig er nok. Det kunne jo være at annonceteksten refererer til de gamle forhold, altså dengang hvor vestjylland lå rigtig godt placeret med hensyn til modtagelse af de engelske kanaler. Er der ikke noget med at det er blevet lidt vanskeligere nu hvor der er skiftet til ny satellit?

    Hilsen tomaten64

    som svar til: Erfaringer med programmet Easy BlindScan Pro #62893
    tomaten64
    Deltager

    Kjøpte TBS 5925 USB DVB-S2 kort .  Dette kortet klarer alle tenkelige versjoner av DVB-S2 og har hardware som finner symbolrate og alle parametere i løpet av brøkdelen av et sekund.

    http://www.tbsdtv.com/products/tbs5925-dvb-s2-tv-tuner-usb.html

    Jeg tænker, at du købte USB versionen fremfor PCI-e versionen fordi du dermed er lidt friere stillet når det kommer til installationen. Det er jo betydeligt nemmere at flytte modtageren til en anden maskine når man ikke skal have værktøjet frem.

     

    Jeg har laget en egen liten software som måler transponder SNR.  Med TBS kortet klarer jeg å måle 87 transpondere i løpet av 97 sekunder. Det er lynkjapt.  http://www.satellite-calculations.com/DVB/28.2E/28.2E_SNR_120cm_FIBO_OSLO_2DEC_1530CET.txt

    Det er hurtigt, for en gangs skyld må man sige at ordet “professionel” faktisk er mere end blot en reklame-gimmick.

     

    Spectrum plottingen til EBS og Crazyscan er en smart “feature”.  Det vises ikke korrekte nivåer men
    det kan man neppe forvente.  Det virker heller ikke som spectrum plot kan utføres med lav båndbredde. Det kan se ut som det måles effekt over minst 1MHz. Kan muligens variere fra kort til kort men jeg har enda ikke sett et plot som har god oppløsning slik at f.eks. frekvenser med lave symbolrater kan sees i spektrum plot.

    Jeg har prøvet at bruge EBS gratis versionen med begrænsede muligheder. Men jeg er stødt på det problem at programmet ikke understøtter så mange produkter. Jeg kunne ikke få det til at fungere sammen mit terratec usb kort.

    som svar til: Udfald m.m. på parabolen #62686
    tomaten64
    Deltager

    Hej PeterRas

    Mit bedste forslag ville være at købe en almindelig hd satellitmodtager til at se tysk fjernsyn med. Så ved du at den virker uden utidig iindblanding fra betalings-tv. Det er jo også en af de tanker du har selv har gjort dig. Køb gerne en modtager via internet/postordre fra en tysk forhandler. Priserne er betydeligt lavere og udvalget meget større når det gælder free-to-air modtagere i Tyskland end i Danmark, måske lidt fordi vi jo sådan set egentlig slet ikke har noget særligt marked for satellitmodtagere til gratis tv her i landet. Køb en maskine hvor den enten selv opdaterer de tyske kanaler (der var en anmeldelse her på siden tidligere i år, noget med RAPS system?), eller en maskine hvor du kan trække hele kanalscanningen over på en pc for at redigere kanallisten på en lidt nemmere måde end med en fjernbetjening.

    Der er masser af spændende programmer på tysk tv, det er bare med at komme i gang.

     

    Hilsen tomaten64

    som svar til: Deling af Antenne signal #62097
    tomaten64
    Deltager

    martin sagde
    Der skal ikke betales afgifter for at dele en alm. tv-antenne. Det sker i mange lejligheder i København og andre byer. De har en antenne på taget, hvor signalet deles ud til lejlighederne. De betaler ikke afgift for det.

    Jeg kender desværre ikke svaret på trådstarters spørgsmål. Men lad nu ikke debatten ændre sig til at handle om afgifter, der ikke findes.

     

    Der skal faktisk betales afgifter til copydan når man deler en antenne. De omtalte fællesantenneanlæg med tagantenne i København er teknisk set ulovlige set fra copydans synsvinkel. Men grænsen går så vidt jeg ved først ved 3 eller flere tilsluttede husstande. Man må altså godt være 2 husstande som deler en antenne, men så snart man er 3 så skal man selv sørge for at registrere sig som en antenneforening og fortælle hvor mange kanaler man har mulighed for at se. Det med antallet kan faktisk være ret svært at tælle, hvis man f.eks. deler en parabolinstallation (det er også en antenne) der peger mod de tyske gratis kanaler på 19 øst; hvor mange kanaler har man så egentlig mulighed for at se? Det kan jo nemt blive over 1000 kanaler, og det tal overstiger, så vidt jeg har erfaret, al tænkelig fantasi hos copydan, copydan har i hvert fald ret svært ved at finde ud af hvad man skal betale.

    Hilsen tomaten64

    som svar til: BBC3 og BBC4 på 28 øst #61824
    tomaten64
    Deltager

    Ja, så går de igennem ganske ukodet. Kan ikke lige huske om det er 20.00 eller 21.00 (dansk tid og britisk tid er jo ikke helt det samme…..).

    I dagtimerne sendes der børne-tv “Cbeebies” og “CBBC” på de samme kanaler – om aftenen og senere er det så BBC Three og BBC Four der tager over.

    Hver søndag aften sendes der Countryfile på BBC One og BBC One HD. Det kan være et interessant og afslappende program.

     

    mvh, tomaten64

    som svar til: BBC fra Astra 1N #61817
    tomaten64
    Deltager

    Hej,

    Modtagelse af BBC, ITV, m.fl. i nordsjælland søndag d. 26. feb. 2012:

    80 cm fin modtagelse.

    60 cm ok modtagelse, i hvert fald i godt vejr, men klart svagere end på 80 cm.

     

    mvh, tomaten64

    som svar til: Spørgsmål om LNB og parabol #61553
    tomaten64
    Deltager

    Hej,

    Hvis du bare hurtigt skal have testet din parabol, så kan du måske gøre sådan her:

    Brug tre små vinkeljern, jeg tror at jeg købte nogle billige rullegardin holdere eller lignende. I den ene vinkel af det lille vinkeljern var der en slids (eller aflangt hul) i den anden ende var der et almindeligt hul. Den side med slidsen spændte jeg løst fast på beslaget på parabolen, den anden ende trak jeg sammen om feedhornet indtil det var centreret, herfter spændte jeg vinkeljernene helt fast. Der kom også en eleastik rundt omkring. Ved at bruge de tre små vinkeljern og en elastik blev feedhornet holdt fast i en centreret position. Det virkede for mig, måske du midlertidigt kan slippe afsted med en lignende storm-p løsning.

     

    mvh, tomaten64

    som svar til: Distribution af antenne og parabol #60718
    tomaten64
    Deltager

    antenne.dk sagde

    Ja ovenstående `system` kan da bruges hvor man måtte ønske det, og der er efterhånden mange steder man vælger sådan en løsning  i mindre etage ejendomme og rækkehuse, 4 satellitter og Boxertv så er der frit valg fra næsten alle hylder, dab frekvenserne ligger i den høje ende af det der er vhf bånd 3

    Mvh Per http://www.antenne.dk

     

    Hej Per,

    Men gælder det ikke stadig at ligeså snart man er mere end to husstande som deler den samme antenne eller parabol, så vil copy-dan utroligt gerne have at man kalder sig en antenneforening og så vil copy-dan også gerne opkræve et mindre beløb for hver husstand som er tilsluttet en eller anden form for fælles installation? Jeg opgav for et par år siden at dele min parabol med et par naboer fordi copy-dan var alt for besværlig at have med at gøre. F.eks. ville de vide hvor mange kanaler man fik adgang til hvis man delte en parabol på positionen Astra 19 øst. De kunne slet ikke forstå at det drejede sig om tusindvis af gratis kanaler og at der egentlig ikke var tale om distribution men at kanalerne sådan set først opstår inde i modtageren. Til sidst sagde de at man skulle betale et grundgebyr på ca. 165 kr. årligt per husstand.

    mvh tomaten64

    som svar til: Digital Parabol til sommerhus? #60681
    tomaten64
    Deltager

    Hej,

    Jeg mener også at sommerhusets tyske gæster er bedst tjent med en parabol rettet mod Astra 19 øst. Der er et hav af kanaler og så kan du også se de fleste internationale nyhedskanaler fra samme position. CNN, Euronews, Sky News, Russia Today, Aljazzera, BBC World News og flere andre. Jeg mener ikke at man f.eks. kan modtage CNN via dvb-t uden at have en eller anden form for abonnement, det er jo sådan det sker i Danmark, her skal man jo betale til Boxer tv hvis man vil se CNN via dvb-t. Det slipper man jo helt for med en parabolmodtager, CNN sender jo gratis og ukodet på 19 øst.

     

    Hvis man vil supplere med engelske kanaler fra 28 øst kan man jo altid sætte en ekstra parabol op.

     

    Måske vil det være en god idé at købe en parabolmodtager hvor man kan redigere kanalerne på en computer, så kan man også have en backup af kanalerne liggende på en usb nøgle. Det er praktisk hvis man hurtigt skal genetablere kanalerne på modtageren. Husk på at en total scanning på 19 øst nemt kan give over 1000 kanaler…

     

    mvh, tomaten64

    som svar til: Ukodet Boxer tv 2 uger i April. #60226
    tomaten64
    Deltager

    “Det gode tilbud i hele påskeferien og ugen efter skyldes, at TV 2 snart bliver til
    en betalingskanal.”

     

    Åh, jeg var ellers helt sikker på at det var fordi Dronningen havde fødselsdag d. 16. april……

     

    mvh, tomaten64

    som svar til: Total nybegynder #60218
    tomaten64
    Deltager

    Hej mathias3

    Du skal kigge på http://www.dishpointer.com, så kan du få vist en rimelig nøjagtig retning for din parabol når du skal se tv fra 19,2 øst.

    Indstil parabolen i den rigtige retning og se om ikke du kan fange et eller andet, f.eks. ZDF. Din modtager har nok en eller andet styrkeindikator som du kan kigge på, hvis du da ellers kan se skærmen fra der hvor parabolen er placeret. Hvis ikke du fanger noget lige med det samme, og hvis ellers retningen er ok, så skal du vippe parabolen lidt op og ned. Det er bare nogle få centimeter det drejer sig om.

    Som udgangspunkt skal selve parabolskiven næsten stå lodret, kig evt. på de andre paraboler i kvarteret. Det er i hvert fald ikke ret meget du behøver at vippe parabolen.

    19,2 øst er så kraftig at du næsten bare kan sætte parabolen i den rigtige retning og hældning og så have signal med det samme.

    Nå ja, 19.2 øst betyder jo ikke 19.2 øst for stik syd. De 19.2 grader er den position på ækvator som satelitten befinder sig lodret over.

    Men start nu lige med at kigge på http://www.dishpointer.com

    mvh, tomaten64

    som svar til: Inverto black ultra #59526
    tomaten64
    Deltager

    admin sagde

    Hej Hvidbro,

    Hvis Euronews ligger lige på grænsen, altså at der er billede men med frysninger, så ville jeg prøve Inverto Black Ultra. Men det er svært at sige på forhånd, hvor meget det hjælper, så det er nok kun at forsøge. 

    Godt nytår.


    Hej Hvidbro,

    Har du overvejet at hente Euronews fra en anden position? Du kan også få Euronews fra Astra 19 øst, jeg mener at du burde have dækning jvf. footprint kortene via http://www.lyngsat.com. Så kan du også se BBC World News, den sender briterne af en eller anden grund ikke på 28 øst. Der er også mulighed for at se Eurosport og et hav af tyske programmer. Jeg tror faktisk at tyskerne sender flere naturprogrammer og reportager om Færøerne end Danmark gør. Du skal måske have to paraboler eller en motor.

    mvh, tomaten64

    som svar til: Jeg har brug for DIN hjælp! installation, udstyr… m.m #59475
    tomaten64
    Deltager

    Adam sagde


    Super, så tror jeg endelig jeg har fat på det (:

    Mange takApprove


    Hvis du trænger til endnu et tip til hvorfor 13 gr øst stort set er stik syd så læs her:

    Tænk på at gradtallet 13 skyldes at satelliten er anbragt i en geostationær bane lige over tallet 13 øst på ækvatorlinjen på en globus.

    Tilfældigvis ligger Danmark placeret omkring længdegraderne 11-12-13 afhængigt af hvor vi bor i landet. Tjek selv på et skoleatlas. Hvis man står et sted i Danmark omkring den 13 østlige længdegrad, ja så kommer punktet 13 gr.øst på ækvator linjen til at ligge i stik sydlig retning. Det er derfor at man skal rette parabolen mod syd for at fange signalerne fra Hotbird.

    mvh, tomaten64

    som svar til: dvb-s boks til sommerhus #57566
    tomaten64
    Deltager

    Hej jetdirect,

    Jeg tror at du har kigget det forkerte sted. Prøv lige at slå op på http://www.lyngsat.com/astra19.html, her kan du finde Das Erste, ZDF og ARTE som alle sender i en HD udgave, stationerne sender desuden i en almindelig SD udgave. Du finder HD udgaverne under transponder tp11, på frekvensen 11362H (H betyder horisontal). Lysegrøn farve indikerer gratis HD udsendelse. Alm. grøn indikerer krypteret HD udsensdelse.

    Du skal selvfølgelig købe dig en S2 modtager, den er bagudkompatibel så du stadig kan se alle de almindelige SD udsendelser. Mon ikke at S2 modtagerne i løbet af ganske få år bliver det foretrukne køb? En FTA (free-to-air) S2 modtager koster jo ikke ret meget mere end en almindelig S-modtager.

    Ud over at der er mange tyske kanaler på astra19 så kan man også se de fleste store nyhedskanaler på engelsk fra astra19. Og ja, disse nyhedsstationer sender også i gratis ukodet version. F.eks. CNN International, Sky News International, BBB World News, Al Jazeera, Russia Today (RT English) og France 24 English.

    mvh, tomaten64

    som svar til: dvb-s boks til sommerhus #57553
    tomaten64
    Deltager

    Hej jetdirect,

    Jeg kan anbefale dig at se på modtagere fra http://www.hm-sat.de. Jeg har tidligere købt en alm. dvb-s modtager fra ClarkeTech, ganske vist kun med scart, men selve handlen og forsendelsen skete uden problemer.

    Tjek lige om din kommende modtager understøtter muligheden for at redigere kanallisterne på en pc. Det kan være et ganske stort arbejde kun at redigere via fjernbetjeningen, på Astra19 kan man jo nemt scanne 1000 kanaler ind, hvor de fleste nok er uden interesse. Tilbage bliver der måske 30-40-50 kanaler som er relevante for dine sommerhusgæster.

    På min ClarkeTech modtagerne kan jeg lagre de indscannede kanaler på en usb nøgle. Kanalerne kan jeg så redigere med et glimrende gratis italiensk program (mulighed for engelsk sprogversion), gemme resultaltet på usb nøglen og genindlæse dem på sat-modtageren. Såden en mulighed gør det også meget nemmere at geninstallere opsætningen af kanalerne hvis nogle af sommerhusgæsterne er kommet til at pille lidt for meget ved modtageren.

    Astra19 er en taknemmelig position, du behøver ikke nogen særlig stor parabol for at få et stabilt signal i Danmark.

    mvh, tomaten64

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
Back to top button