[responsive_menu_pro]

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Hvilket kabel (Yousee) #59781
  Lyhne
  Deltager

  Hvis jeg googler RG6 kabler så finder jeg mange forskellige prisklasser, lige fra billige Harald Nyborg kabler til meget dyre kabler til over 30kr/m. Men ingen af dem ser umiddelbart ud til at have mindre signaltab end de eksempler jeg selv har vist. Men der er måske andre ting det kommer an på??

   

  Jens: har du specifikke eksempler på et godt RG6 kabel?

  som svar til: Problemer med antennesignal #59727
  Lyhne
  Deltager

  Preben Pedersen sagde

   

  Men hvis man selv vil gører tingene fra bunden af, så burde man nok besøge denne hjemme side, hvor man kan lære lidt omkring de komponenter, som der skal benyttes, de kan dog købes af andre fabrikanter, bare de opfylder de nævnte specifikationer.

  http://www.homeconnect.me/

   


  God side, den vil jeg kigge på – takker.

  som svar til: Problemer med antennesignal #59726
  Lyhne
  Deltager

  antenne.dk sagde


  Tror Du ikke Du skulle få en lokal antennemand til at måle signalet for Dig, det er jo umuligt at rådgive Dig om hvad du skal købe, når basissignalets styrke ikke er kendt, selve fordelingen er jo ikke gætværk, men simpel regning, tab pr. meter kabel, tab i fordeler, tab i stikdåse,husk lige på når Du er i gang, at tabet ikke er ens i begge ender af frekvenserne som bruges, iøvrigt burde der komme noget signal i gennem Dit kabel uanset hvor billig det er,Du har ikke lavet en kortslutning i stikket? eller nogen har haft et søm igennem kablet?
   

  Mvh Per

  http://www.antenne.dk


  Mit spørgsmål gik simpelt ud på to ting:

  1 Er der andre parametre man skal kigge på end bare signaltab, som er ens for både det billige og dyre kabel. F.eks. har de nævnte 2 eller 3 skærme.

  2 TD250 dåsen blev dømt ude, hvad med en TD260 til digital tv – er den stadig ok eller duer den ikke til digitalt tv.

   

  Ingen grund til at komplicere med tekniske beregninger, det drejer sig bare om common-practise det er godt nok til mig

   

  Angående korstlutninger i kablet, så har jeg 50/55 kanaler der virker, som du kan se længere oppe i indlægget, så den er det nok ikke. Hvad er pointen med et forum hvis alle svar på simple spørgsmål er at henvend dig til en prof, medmindre du prøver at skaffe kunder i butikken Winkny

  som svar til: Problemer med antennesignal #59722
  Lyhne
  Deltager

  Up

  date: Kablet fra TD250 til loftet var langt nok, så jeg trak kablet ud af væggen og forbandt det direkte til Yousee dåsen, men det hjalp ikke Disapprove

   

  Kablet er ikke ret tykt og skærmen meget tynd med få tråde der ikke dækker hele kablet, så næste skridt må være at trække nye kabler. Men hvilken skal jeg vælge (jeg køber 100m rulle) af disse:

  http://www.av-connection.dk/?PGr=4642&ML=112

  http://www.av-cables.dk/billede_kabler/antennekabel/antennekabel_i_maal/antennekabel_coax_6_8_mm_pris_for_100_meter_4013_da.html

  http://www.av-cables.dk/billede_kabler/antennekabel/antennekabel_i_maal/antennekabel_coax_7_0_mm_pris_for_100_meter_4014_da.html

   

  Det første kabel er billigere end de andre, men signaltabet ser ud til at være det samme. Jeg vil godt give de flere penge for kablet – hvis jeg får noget for dem. Kablet skal gå fra Yousee dåse til antennefordeler (med forstærker om nødvendigt) og ned i 5 rum i et alm. 150m2 parcelhus – det længste kabel kommer til at gå diagonalt fra hjørne til hjørne så det bliver lidt langt.

   

  Skal jeg skifte TD260 udtagene i rummene ved fjernsynene?

  som svar til: Problemer med antennesignal #59709
  Lyhne
  Deltager

  Mange tak for de mange gode indlæg. Min plan er således:

   

  1. Jeg bestiller et stik af denne type: http://www.av-connection.dk/?PGr=3137&ML=449
  2. Kablet til TD250 dåsen kan jeg vist godt trække de nødendige 75cm ud af væggen så jeg kan montere den direkte i Yousee dåsen
  3. Virker det ikke køber jeg nyt kabel og skifter kabel hele vejen fra Yousee dåse til TV og skifter TD260 dåse ved fjernsyn

  Skriver en opdatering når jeg har prøvet 1+2

  som svar til: Problemer med antennesignal #59691
  Lyhne
  Deltager

  lytro sagde

  TD250 sidder forkert og fjernes.

  En ordenlig samling giver kun et lille tab(ca.½ dB)(f.eks med F-stik) hvis du kal bruge en dåse der, skal den hedde TD263 som er en gennemgangsdåse. (ca 4dB tab)

   

  Lynge sf smile Forum


  Så af med TD250, hvis jeg er heldig kan jeg rykke ½m kabel ud af væggen og på med et stik, som det her: http://www.av-cables.dk/billed…..06_da.html.

   

  Der skal bruges alm. hunstik til Yousee dåsen

  som svar til: Problemer med antennesignal #59689
  Lyhne
  Deltager

  Lynge: mener du at jeg skal skifte TD250 dåse ud med en anden eller fjerne dåsen og lave kablet langt nok til at nå Yousee dåsen?

   

  som svar til: Problemer med antennesignal #59688
  Lyhne
  Deltager

  Hvis jeg tilslutter kabel fra Yousee direkte til deres dåse så har jeg alle kanaler
   

  som svar til: Problemer med antennesignal #59682
  Lyhne
  Deltager

  Ja det undrer også mig hvordan det er lavet. Der sidder en Yousee dåse i væggen og ca. en meter fra den sidder en TD250 dåse der er forbundet med indgangen på splitteren på loftet. Så man skal bruge et hun-hun kabel til at forbinde de to dåser.

   

  Måske er det fordi Yousee har lavet deres dåse mens en anden har lavet resten og ikke ville pille ved Yousee dåsen

  som svar til: Problemer med antennesignal #59679
  Lyhne
  Deltager

  Ja det nemmeste var jo at ringe efter en fagmand – det er det altid.

   

  Det jeg håbede på var at der var en der vidste om f.eks. TD250/260 dåserne var for gamle til at håndtere digitalt signaler (RF tæthed osv.) eller om det kunne være kablerne der er for gamle – men jeg har ikke data på kabler. Jeg kan se hvad der står på dem – ved ikke om det virker.

   

  Kablerne er trukket mellem 1999 og 2008.

   

  Det er Yousee Clear (digitalt) jeg har ved ikke hvilke frekvenser de kører med.

   

  Det der er sjovt er at jeg har ca. 50 kanaler der er meget skarpe, men jeg mangler ca. 5 hvor der ikke er billede. Yousee siger de ligger i samme klump (MUX??), det er bl.a. TV3+, og 6'eren der mangler kan ikke lige huske de andre.

  som svar til: Problemer med antennesignal #59676
  Lyhne
  Deltager

  Jeg udtrykte mig måske ikke helt godt nok. Jeg har pt. ikke brug for TV i flere rum, så derfor bruger jeg ikke splitteren. Jeg samlede bare kablet fra TD250 dåse og kablet til TD260 dåse men en F-stik hun-hun.

Login Registrer
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)